Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD), 2015 yılında “Yüzümüze Bakacak Yüzünüz Olsun” sloganı ile Diyarbakır’da başlattığı yerel toplumsal farkındalık kampanyasını, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bir kampanya başlattı.
‘Evde, sokakta, işte; ticarette, siyasette, hayatın her alanında kadına şiddet son bulsun’, ‘Benimle yüzleşmeden önce kendinle yüzleş’ mesajlarının verildiği kampanya ile ilgili konuşan DİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Reyhan Aktar, “Toplumsal cinsiyet eşitliğini konuşabilmemiz için kadına yönelik şiddeti gündemimizden çıkartmış olmamız gerekiyor. Şiddeti ilanlarımızda estetize etmemeye özen göstererek, bu konudaki farkındalığı yükseltme hedefiyle çalışıyoruz” dedi.
“YÜZÜMÜZE BAKACAK YÜZÜNÜZ OLSUN”
Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD) 2015 yılında “Yüzümüze Bakacak Yüzünüz Olsun” sloganı ile Diyarbakır’da başlattığı yerel toplumsal farkındalık kampanyasını, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında ulusala taşıdı.
Diyarbakır ve çevresinde kadınların ekonomik hayatın içinde daha fazla yer alabilmesini sağlamak ve istihdama katılımlarının önündeki engelleri kaldırmak üzere çalışmalar yürüten Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD), kadına dönük şiddete dair farkındalık çalışmalarını sürdürüyor.
DİKAD, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik “Yüzümüze Bakacak Yüzünüz Olsun” sloganlı kampanyasına hız verdi. Farkındalık kampanyası kapsamında yayınlanan ilanlarda, “Evde, sokakta, işte; ticarette, siyasette, hayatın her alanında kadına şiddet son bulsun” ifadesi yer alıyor. “Benimle yüzleşmeden önce kendinle yüzleş” mesajlarının verildiği kampanya ile kadınların gördüğü şiddete karşı toplumsal farkındalık yaratılması hedefleniyor.
“KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN GÜNDEMDEN DÜŞMESİ İÇİN ÖNCE KENDİMİZLE YÜZLEŞMELİYİZ”
DİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Reyhan Aktar, “Yüzümüze Bakacak Yüzünüz Olsun” kampanyası ile kadına yönelik şiddete karşı toplumsal yüzleşmeyi sağlamak üzere kamuoyu oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Aktar şöyle konuştu: “Toplumsal cinsiyet eşitliğini konuşabilmemiz için önce kadına şiddetin gündemimizden çıkartmamız gerekiyor. Bu yolda eğitimin başlangıç noktasının toplumun kendisiyle yüzleşmesi olması gerektiğine inanarak, bu kampanyayı düzenledik. Bugüne kadar kadına yönelik şiddete karşı yürüttüğümüz farkındalık kampanyalarımızda en önemli kaygımız, şiddet konusunu estetize etmemek, şiddete uğrayan kadını figüranlaştırmamak oldu. Dışlamadan, ötekileştirmeden, kavga etmeden kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırabilme yolunda pozitif katkı yaratabilmeyi hedefliyoruz.”
Kaynak: Tigris Haber