Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nün ilçe genelinde yapmış olduğu temizlik ve çöp konteyneri üretim çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor.
Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci’nin talimatları ile 7/24 esasına göre çalışan Yenişehir Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün temizlik faaliyetlerinin yanısıra, Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü de çöp konteyneri üretimini sürdürüyor.
Yenişehir ilçesinin 42 mahallesinde 260 personel ile 7/24 görevlerinin başında olduklarını belirten Yenişehir Belediyesi Temizlik İşleri ile Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürü Mücahit Kavak, ’’Bizler belediye olarak Yenişehir ilçemizi çok seviyoruz, çevrenin temizlenmesine ve doğasının korunmasına büyük önem veriyoruz. Bu nedenle de 7/24 İlçemizin kırsal ve merkez toplamda 42 mahallesinde 260 personelimizle temizlik çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İlçemiz genelinde her akşam 12 Pazar yerimizi yıkıyor, ihbar hattımıza gelen yollardaki ölü hayvan ihbarlarına hemen müdahale ederek alandan kaldırılmasını sağlıyoruz. Her mahallemiz için ayrı ayrı belirlediğimiz çöp toplama saatlerimizde personelimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Bu çalışmalarla şimdiye kadar 200 Bin ton evsel atık topladık. Bu konuda duyarlılık gösteren ve temiz bir dünyada yaşamak için özen gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim’’ ifadelerinde bulundu.
“ÇÖP KONTEYNERİ VE ÇÖP KOVASI ÜRETİYORUZ”
Mücahit Kavak, ‘’Sokaklarımıza yerleştirdiğimiz çöp konteynerlerimizin ve parklarımızdaki çöp kovalarımızın düzenli olarak bakım ve onarımlarını gerçekleştirirken aynı zamanda da Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğümüzde de yenilerini üretiyoruz. Şimdiye kadar 2150 adet çöp kovası, 2340 adet ise çöp konteyneri ürettik. Ürettiğimiz çöp konteynerleri ile çöp kovalarımızı talep eden diğer belediyelerimize de gönderiyoruz’’ diye konuştu.
HAYVANSAL ATIKLAR GÜBRE OLARAK KULLANILIYOR
Hayvansal atıkları gübre olarak kullandıklarını belirten Kavak, ‘’İlçemiz tarım ve hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bir yer. Bu nedenle bazı mahallelerimizde hayvansal atık toplama yerleri belirledik. Bu atıkları günün belirli saatlerinde toplayarak, bizlerden tarlalarında gübre olarak kullanmak isteyenlere ulaştırıyoruz. Bu durumdan hem bizler hem de çiftçilerimiz çok memnun kalıyor. Bugüne kadar toplamda 30 Bin ton hayvansal atık topladık’’ dedi.