enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0657
EURO
37,8438
ALTIN
2.800,29
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Hafif Yağmurlu
29°C
Diyarbakır
29°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
27°C
Cuma Hafif Yağmurlu
25°C
Cumartesi Yağmurlu
24°C
Pazar Çok Bulutlu
27°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Eğil Belediyesi’nce, İlçe merkezinde Açık Hava ve Sinema etkinliği düzenleyecek. Yarın İlçe merkezindeki Huzur Sokağında başlayacak olan etkinlikte Yılmaz Erdoğan’ın yazıp, yönettiği ve oynadığı ‘Vizontele Tuuba’ adlı sinema filmi gösterilecek. DİYARBAKIR GAZETE- Eğil Belediyesi, yarın Huzur Sokağı’nda “Vizontele Tuuba” filmiyle Açık Hava Sinema etkinliği düzenliyor. Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde, Eğil...
18.09.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yarın Diyarbakır’da düzenlenecek Türkiye Buluşmaları’ etkinliklerine katılacak. Bakan Yerlikaya, program kapsamında esnaf ziyaretleri ve gündemi değerlendirecek. DİYARBAKIR GAZETE- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 Eylül 2024 tarihinde Diyarbakır’da çeşitli etkinliklere katılacak. Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Bakan Yerlikaya’nın yarın ki programının Diyarbakır halkıyla buluşmak ve esnafla etkileşimi artırmayı...
18.09.2024
2024 yılının son Süper Kanlı Ay tutulması Diyarbakır’da da izlendi. Sabah 05.15’te Dünya’nın, Güneş ile Dolunay’ın arasına geçmesiyle başlayan tutulma, 06.00’ya kadar sürdü ve görsel bir şölen oluşturdu. DİYARBAKIR GAZETE- Gök bilimi ve gök olaylarına ilgi duyan vatandaşların beklediği “Kanlı Ay” tutulması sabah saat 05.15 sıralarında başladı. Dünya’nın Güneş ile...
18.09.2024
Narin Güran cinayeti son dakika gelişmesi. Adım adım sona yaklaşılıyor, Narin’in öldürülmesinden sonra Kayıp 18 dakikanın sırrı çözüldü. DİYARBAKIR GAZETE– 21 Ağustos günü Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Gürhan arama çalışmalarının 19. Gününde ölü olarak bulunmuştu. Narin’in kaybolma süreci güvenlik kameralarından takip edilmişti. Ardından...
18.09.2024

VİDEO- Tanrıkulu: “Türkiye Demokrasi ve Hukuktan uzaklaşıyor”

VİDEO- Tanrıkulu: “Türkiye Demokrasi ve Hukuktan uzaklaşıyor”
REKLAM ALANI

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’da yaptığı basın toplantısında Türkiye’nin hukuk ve demokrasi konularında yaşadığı gerilemelere, Narin Güran’ın kaybolmasını ve KAMİAD’ın Kürtçe dil üzerinden Diyarbakırlı bir iş insanının görevden alınması kararına tepki gösterdi. Tanrıkulu, CHP’nin yaklaşan kurultayında parti programının güncellenmesi için çalışmalar yapılacağını vurguladı.

DİYARBAKIR GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’da düzenlenen basın toplantısında Türkiye’nin hukuk, demokrasi ve çevre konularındaki güncel sorunlarını değerlendirdi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirilen toplantıda gazetecilere konuşan Tanrıkulu, ülke gündemindeki önemli konulara ilişkin görüşlerini paylaştı.

RUSYA’NIN AÇIKLAMALARI VE TÜRKİYE’NİN TERCİHLERİ

Tanrıkulu, bu sabah okuduğu bir haberin kendisini üzdüğünü ifade ederek, Rusya Dışişleri Bakanı’nın yaptığı açıklamanın Türkiye’nin siyasi tercihlerini değiştirecek önemli bir topluluğa yönelik olduğunu belirtti. Tanrıklu, bu durumun, Türkiye’de ve Parlamentoda tartışılmadan ve kamuoyundan gizlenerek bir başvuru yapıldığını gösterdiğini vurguladı. Tanrıkulu, “Türkiye’nin demokratik ilkelerden ve hukuktan ne kadar uzaklaştığını gösteriyor. Ayrıca, Türkiye’nin yeni tercihlerinin Avrupa Birliği yerine, demokrasi standartlarından uzak Doğu topluluklarına yöneldiğini ortaya koyuyor” dedi.

DEMOKRASİ VE HUKUKTA GERİLEME

Tanrıkulu, bu tür siyasi tercihlerin kamuoyundan saklanarak, gizlenerek ve tartışılmadan yapılmasının Türkiye’nin demokrasi ve hukuk ilkelerinden ne kadar uzaklaştığını açıkça ortaya koyduğunu ifade etti. “Türkiye’nin uluslararası ilişkilerdeki tercihleri, demokrasi ve hukuk ilkelerinden sapma anlamına geliyor. Bu, ülkemizin uluslararası düzeydeki demokratik standartlarla uyumunu ciddi şekilde zedeliyor” diye konuştu.

TÜRKİYE AB’DEN UZAKLAŞIYOR

Tanrıkulu, Türkiye’nin son dönemde Avrupa Birliği (AB) hedeflerinden uzaklaştığını ve hukuk ile demokrasi standartlarından sapıldığını vurguladı. Yargıtay’ın açılış töreninde, evrensel hukuk ilkelerinin gündeme gelmemesinin Türkiye’nin hukuk sisteminin ne kadar gerilediğini gösterdiğini belirtti. “Yargıtay Başkanı evrensel hukuktan değil, hukuk bilgisinden bahsetti. Hukukun evrensel değerleri vardır ve bunlar tüm dünyada kabul edilmiştir. Ancak, bu değerlerden uzaklaşma, yargının en üst kurumunun bile hukuktan sapması anlamına gelmektedir” dedi.

TÜRKİYE DEMOKRASİDEN UZAKLAŞTI

Tanrıkulu, Türkiye’nin demokrasiden uzaklaştığını ve yeni tercihlerinin Avrupa Birliği yerine Doğu’da şekillenen topluluklar olduğunu belirtti. Bu toplulukların çoğunun demokrasi standartlarından uzak olduğunu ifade eden Tanrıkulu, bu durumun Türkiye’nin iç ve dış politika tercihlerini nasıl etkilediğine dikkat çekti.

NARİN GÜRAN’IN KAYBOLMASI

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolmasıyla ilgili yaşanan gelişmelere de değinen Tanrıkulu, bu durumun kendisini derinden üzdüğünü ifade etti. Narin Güran’ın kaybolmasının ardından güvenlik güçlerinin kamuoyunu bilgilendirmemesi ve soruşturmanın basına kapalı olarak yürütülmesi üzerine eleştirilerde bulundu. “Teknolojinin bu kadar geliştiği bir ortamda 8 yaşındaki bir çocuğun akıbetinin belli olmaması kabul edilemez. Güvenlik güçlerinin ilk günden itibaren bilgi ve delil toplaması gerekirdi. Basına kapalı yürütülen soruşturma, kamuoyunun bilgilendirilmesini engelliyor ve bu, halkın güvenini zedeliyor” dedi.

KAMİAD’IN KARARINI KINADI

Tanrıkulu, DİMDER Başkan Vekili Nedim Şimşek’in KAMİAD tarafından Kürtçe dil nedeniyle görevden alınmasını da kınadı. KAMİAD’ın bu kararını Türkiye’nin hak ettiği bir durum olarak görmediğini belirten Tanrıkulu, “Söyleyecek en az sözle kınıyorum. Basına verdiği demeç ve Rudaw’a verdiği açıklamalar nedeniyle bir kişinin görevden alınması kabul edilemez. KAMİAD’ı bu kararından vazgeçmeye çağırıyorum” ifadelerini kullandı. Ayrıca, siyasi kurumların bu duruma tepki göstermesi gerektiğini vurguladı.

CHP KURULTAYI

Tanrıkulu, CHP’nin büyük kurultayının bu sabah başladığını ve resmi kurultayın yarın yapılacağını duyurdu. Kurultayda, 81 il başkanı, 3 parti meclis üyesi ve 2 milletvekilinden oluşan bir komisyonun, gelen talepler doğrultusunda parti programında değişiklikler yapacağını belirtti. “Kurultayda, Türkiye’nin ihtiyaçlarına uygun bir parti programı hazırlamak ve yeni dünya vizyonuna uygun hale getirmek amacıyla çalışmalar yapılacak” diyen Tanrıkulu, CHP’nin önümüzdeki 6-7 ay boyunca bu süreçte toplumsal kesimlerle görüşmeler yaparak parti programını güncelleyeceğini söyledi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Jojobet - Vbet para çekme