aohbet islami chat omegla türk sohbet cinsel sohbet dini chat
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın köklü ailelerinden Türkoğlu ve Tek ailelerinin çocukları, düzenlenen görkemli düğün töreniyle dünya evine girdi. Manevi atmosferde gerçekleşen düğünde, birlik ve beraberlik vurgusu ön plana çıktı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın köklü ailelerinden Türkoğlu ve Tek aileleri, düzenlenen görkemli düğün töreniyle akrabalık bağlarını güçlendirdi. Düğün, manevi bir atmosferde gerçekleşti. KUR’AN TİLAVETİ VE...
05.04.2025
Diyarbakır’da bir fenomenin mezarlıkta çektiği uygunsuz görüntüler sosyal medyada tepki çekti. Vatandaşlar, manevi değerlere saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak görüntülerin kaldırılmasını talep etti. DİYARBAKIR GAZETE- (ÖZEL HABER)- Diyarbakır’da bir sosyal medya fenomeninin mezarlıkta çektiği uygunsuz görüntüleri paylaşması, vatandaşların tepkisine neden oldu. Manevi değerlerin hiçe sayıldığını belirten Diyarbakırlılar, görüntülerin kentin manevi atmosferine...
05.04.2025
DİLTO Başkanı Haşim Elkaan, 9 günlük bayram tatilinde Diyarbakır’ın yoğun turist ilgisi gördüğünü belirterek, “Bu yıl kentimizde adeta ikinci bir bayram yaşandı” dedi. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası (DİLTO) Başkanı Haşim Elkaan, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin kente olan etkilerini değerlendirdi. Elkaan, Mezopotamya Gurme Bahar Yöresel Lezzetler Fuarı’nın,...
05.04.2025
DMD hastası 8 yaşındaki Fırat Miraç Şeker’in Dubai’de yapılacak tedavisi için 3 milyon Dolar’a ihtiyaç var. Valilik destekli yardım kampanyası başlatan aile, duyarlılık çağrısında bulundu. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır’da kısa adı DMD olan Duchenne Musküler Distrofi  adı verilen kas erimesi hastalığıyla mücadele eden 8 yaşındaki Fırat Miraç Şeker’in ailesi çocuklarının...
05.04.2025

Tanıtım’a ‘Rant’ tepkisi

Tanıtım’a ‘Rant’ tepkisi

Bir buçuk ay önce Diyarbakır Dağkapı’da kurulan ve kentin değişik semtlerinde 10 günlük sürelerle hizmet sunan yöresel pazarlar kent esnafının tepkisini çekiyor.

TİCARİ OLARAK BİR RANTA DÖNÜŞEN BU ÇADIRLARIN KARŞISINDAYIZ

Uzunca bir süredir kentin değişik semtlerinde kurulan yöresel pazarların amacından uzaklaştığını belirten Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, “Bu çadırların ne vergisi var ne de gerekli kurum ve kuruluşların bir denetimi söz konusu. Belediyelerimiz buna izin verirken hangi yasaya dayanarak bu kadar uzun süreli izinler verebiliyorlar. Bu çelişkileri hem Valiliğimize hem de ilgili belediyelere ilettik. Bu çadırlarda hem halımızın sağlığıyla oynanıyor hem de esnaflarımız haksız bir rekabetle mağdur ediliyor.  Biz kesinlikle ticari olarak bir ranta dönüşen bu çadırların karşısındayız. Bu konuda ilgili kurumlar tarafından gereği yapılmazsa biz bu konuyu ilgili bakanlığımızla devreye geçerek gerekli kamu kuruluşlarımıza başvuruda bulunacağız” diye konuştu.

Güneydoğu TÜYİK Der, (Güneydoğu Tüm Yatırımcı İşadamları Kalkındırma Derneği), Tebessüm Organizasyon ve Fegan Organizasyon tarafından organize edilen pazar yeri organizasyonuna ilişkin olarak Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu üyesi ve Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, bir açıklamada bulundu.

“KURALLARIN VE KANUNLARIN DIŞINDA BİR ORGANİZASYON”

Bir buçuk aydır Dağkapı’da Lunapark civarında ve Rojava parkında kurulan yöresel pazar yerlerinin tanıtım amacından saparak ticari bir rant alanına döndüğünü ifade eden Ebedinoğlu, şunları söyledi: “81 ilin yöresel ürünlerinin tanıtımı ve satışı ile ilgili Diyarbakır ilimizde yaklaşık bir buçuk aydır kurulan bu çadırlar hem kuralların hem kanunların dışındadır. Kentimizin değişik semtlerinde kurulan bu çadırlar… Bu tür organizasyonlar yapılıyor ancak bu tür tanıtımlar genelde fuarlarda yapılır ve yapılıyor. Biz de Diyarbakır ili olarak İstanbul’daki, Antalya’daki, İzmir’deki fuarlara katılıyor ve yöresel ürünlerimizin tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Ancak bu tanıtımlar 5 gün ya da bir haftayı geçmeyecek tanıtımlardır. Oysa şuan Diyarbakır’da kurulan çadırlar her bir semtte bir hafta 10 gün süreyle kuruluyor ve sonra başka bir ilçede başka bir alana taşınarak bu ürünlerin satışı yapılmaktadır.”

VATANDAŞLARA UYARIDA BULUNDUK

Söz konusu bu Pazar yerlerinde kurulan çadırlarda satılan ürünlere ilişkin konuşan ve vatandaşlara uyarıda bulunan Ebedinoğlu, “Buraya giden vatandaşlarımızı mutlaka dikkat etmelidir. Örneğin bir zeytinyağının kilosu 15- 20 TL olur mu? Zeytinin kilosunu 15 ila 25 TL arasında aldığımız bir yerde zeytinyağının kilosu bu fiyata olabilir mi? Üzerinde hiçbir marka, üretim tarihi, son kullanma tarihi olmadan bu ürünler sahte bir şekilde maalesef halkımıza satılmaktadır. Bunun öte tarafında da esnafımıza haksız bir rekabetle satışlar yapılmaktadır. Bu çadırların ne vergisi var ne de gerekli kurum ve kuruluşların bir denetimi söz konusu. Belediyelerimiz buna izin verirken hangi yasaya dayanarak bu kadar uzun süreli izinler verebiliyorlar. Bu çelişkileri hem Valiliğimize hem de ilgili belediyelere ilettik. Bu çadırlarda hem halımızın sağlığıyla oynanıyor hem de esnaflarımız haksız bir rekabetle mağdur ediliyor.  Biz kesinlikle ticari olarak bir ranta dönüşen bu çadırların karşısındayız. Bu konuda ilgili kurumlar tarafından gereği yapılmazsa biz bu konuyu ilgili bakanlığımızla devreye geçerek gerekli kamu kuruluşlarımıza başvuruda bulunacağız” diye konuştu.

‘GÜNEYDOĞU TÜYİK DER’İN TAŞERONUYUM’

21 Kasım 3 Aralık tarihleri arasında Kayapınar İlçesinde Diclekent City park AVM karşısında bulunan Rojava parkında hizmet veren “Yöresel ürünler ve hediyelik eşya alışveriş günleri” pazarına ilişkin olarak Pazar organizatörü Afitap Kırkpulat ile konuştuk. Dağkapı’da ve birçok yerde açılan Pazar yerlerinin kendileriyle hiçbir alakasının olmadığını belirten organizatör Afitap Kırkpulat, “Burası müstakil bir fuardır. Biz burayı Güneydoğu Tüm Yatırımcı İşadamları Kalkındırma Derneği (Güneydoğu TÜYİK Der) ile birlikte yapıyoruz. Ayrıca biz fuar firması değiliz. Biz organizasyon firmasıyız. Yani, Güneydoğu TÜYİK Der’in taşeronuyum. Burada ağırlık gıda üzerine olmak üzere 64 stant var. Türkiye’nin değişik illerinden gelen katılımcılar ve tüm ürünler de organiktir. Vatandaşlarımızdan aldığımız geri dönüşler de oldukça memnuiyet vericidir. Muğla’nın zeytinleri, İzmit’in pişmaniyesi, Gümüşhane’nin pestili, Bitlis’in balı, Maraş’ın baharat çeşitleri, Manisa’nın mesir macunu, Aydın inciri ve sucuğu var. Yani, tahinden kuruyemişine her şey organik ve sağlıklı ürünlerdir. Gıda dışında ise sadece 3 esnafımız var. Bir tane telefon aksesuarları satan bir arkadaşımız var. Bir diğer arkadaşımız takı satıyor ve bir de çanta satan hanım arkadaşımız var. Yine, el işlemesi olan Sürmene bıçakları satan bir arkadaşımız var.

 ‘ŞEHRE DE EKONOMİK GİRDİ SAĞLIYORUZ’

Yöresel Pazar organizasyonlarının kent ekonomisine katkı sunduğunu ifade eden Kırkpulat, “Tabii ki, bir taraftan Diyarbakır insanına bu hizmet sunulurken, bir taraftan da sosyalleşmeyi sağlıyoruz. Yani, Diyarbakır halkı ile diğer illerden gelen insanlar arasında bir kaynaşmaya vesile oluyoruz. Halkın bu durumdan memnun olduğunu gözlüyorum. Bunun dışında şehre de ekonomik girdi sağlıyoruz. Burada bulunan 64 standın her birinde en az iki kişi var. Yine, bu stantlarda yöre insanlarından gelip çalışanlar da var ve onlar da bu organizasyonlarda para kazanıyorlar. Burada temizlikçisinden güvenliğine insanlar para kazanıyor. Billboardlar yaptırdık, afişler bastırdık reklam ajansları para kazanıyor. Dışarıdan gelen en az 120 kişi otel’de kalıyorlar ve oteller kazanıyor. Yenip içiliyor, restoranlar kazanıyor” diye konuştu.

 ‘EN AZ İKİ HAFTA SONUNU GEÇİRMEK ZORUNDAYIZ’

Pazar yerindeki ürünlerin denetlendiğine vurgu yapan Kırkpulat, “ Bizi Tarım İl Müdürlüğünden ekipler gelip denetliyorlar. Yine, Ticaret ve Sanayi Odası geldi ve onlar da gördüler. Biz bu organizasyonu yaparken mümkün olduğu kadar esnafları seçiyoruz. Temiz olmayan, hijyen kurallarına uymayan, ya da insan ilişkilerinde zayıf kalan esnafları eliyoruz. Pazarımızın süresi ise yaklaşık iki haftadır ve ekseriyetle insanlar hafta sonları alışverişe geldikleri için en az iki hafta sonunu geçirmek zorundayız” şeklinde konuştu.

BİZ FUAR DEĞİLİZ PAZARIZ

Daha önce Dağkapı ve birçok yerde açılan fuarlara ilişkin konuşan Kırkpulat, şunları söyledi: “Bunun muhatabı yöneticilerdir, biz değiliz. Biz talepte bulunuruz ve ilgili yöneticiler bunu değerlendirir ve uygun görmüyorlarsa izin vermezler. Bizler Valilik, Belediye ve Emniyete bildiririz. Tabii bu izinlerin resmi muhatabı Güneydoğu TÜYİK Der’dir. Biz izin aldıktan sonra Büyükşehir Belediyesi 75’teki izni verdi. Burada bu organizasyon yapılıyor Büyükşehir başka bir yerde izin veriyor. Şimdi bunlar benim de yanlış bulduğum davranışlardır. Çünkü şehri de bıktırmamak gerekiyor. Biz buradan sonra Batman’a gideceğiz ve önceliği Batman esnafına vereceğiz. Yani, yerel esnaf da bölgedeki esnaflar da bize katılıp stant açabilirler. Biz ihtisas fuarı değiliz, her şeyden önce fuar değiliz. Biz pazarız. İhtisas fuarlarında şehrin büyük ekonomisi dönüyor bizde ise küçük ekonomi dönüyor.”

(Ali Abbas YILMAZ’ın Özel Haberi-Tigris Haber Gazetesi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Tanıtım’a ‘Rant’ tepkisi

Tanıtım’a ‘Rant’ tepkisi
01.12.2017
0
A+
A-
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Jojobet - Vbet para çekme