Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi, Pandemi sürecinde fedakârca çalışan sağlık çalışanlarının seslerini duyurmak ve yaşadıkları sorunlarına çözüm bulmak amacıyla kitlesel bir basın açıklaması yapıldı.
Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde düzenlenen basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Başkanı ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Türkiye’nin dört bir yanında tüm teşkilatlarıyla aynı anda sağlık çalışanlarının sesi olmak adına haykırışta bulunduklarını ifade ederek, “Diyoruz ki; çok geç olmadan, yanlış üstüne yanlış yapmadan sağlık çalışanlarının sesi duyulmalı ve kangren halini almış sorunları çözülmelidir” dedi.
ALINTERİ İSE ALINTERİ!
“Alınteri ise alınteri! Fedakârlıksa fedakârlık! Cansa can!” diyen Ensarioğlu, şunları söyledi: “Biri de çıksın, sağlık çalışanları bunlardan beri desin… Elini vicdanına koyan hiç kimse, bunu diyemez! O halde neden sorunlar görmezden, duymazdan, bilinmezden geliniyor! Öteden beri süre gelen pek çok sorun var. Örneğin; Her geçen gün sağlık çalışanlarının yükü daha da artmıyor mu? Artıyor. Sözleşmeli istihdam modelinde çalışanlardan kadro güvencesi esirgenmiyor mu? Esirgeniyor. Sağlık çalışanlarının çocuklarına kreş imkânları çok görülmüyor mu? Görülüyor. Hemen her gün bir ya da birkaç sağlık çalışanı kör şiddetin kurbanı olmuyor mu? Oluyor. Yıllardır konuştuğumuz döner sermaye adaletsizliğinde ve performans uygulamasında bir arpa boyu yol alındı mı? Alınmadı. Bunlar bilinmeyen, görülmeyen sorunlar değil! En çok da bu nedenle üzülüyoruz!” dedi.
“ÇÖZÜLEMEYECEK SORUN YOKTUR”
Ensarioğlu, Ortak akıl ve alternatif çözüm önerilerine kapı aralandığında çözülemeyecek sorun olmadığı inancında olduklarına değinerek, “Önemli olan çözüm iradesinin ortaya konmasıdır. En altından en üstüne kadar hangi yetkili ile konuşsak, bize hak veriyor, “biliyoruz” diyorlar. Ancak çözüm noktasında yeterince hassas hareket edilmediğini görüyoruz. Çözümsüzlük, adaletsizlik, aşırı iş yükü, şiddet sağlık çalışanlarının kaderi olamaz! Artık her seferinde tekrarlanan yanlışlıkların, haksızlıkların son bulması gerekiyor. Ek ödeme yönetmeliğinin tümüne yönelik eleştirilerimiz bakidir. İhtiyacı karşılamak üzere geçtiğimiz hafta yapılan düzenlemeyle iyi niyet ortaya konmuş ancak sahanın haklı beklentileri yine karşılanmamıştır” dedi.
“ÖNERİ VE ELEŞTİRİLERİMİZİ HER ZAMAN YETKİLİLERLE PAYLAŞTIK, PAYLAŞIYORUZ”
Sağlık-Sen olarak öneri ve eleştirilerini her zaman yetkililerle paylaştıklarının altını çizen Sağlık-Sen Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, “Paylaşmaya da devam edeceğiz. Bizim bildiğimiz bir düzenleme, çalışanların hakkını hukukunu gözetmek, alın terlerinin karşılığını vermek için yapılır. Düzenlemede genel hatlarıyla bir takım iyileştirmeler yapılmış olsa da binlerce sağlık çalışanı yine gözardı edilmiştir. Çalışma barışı ve huzurunu bozan bu durumu asla kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Biz, sağlık çalışanlarının hem gür sesi olmak hem de kazanım adresi olmak için bu yola çıktık. Üzerimize düşeni sonuna kadar yapmaya kararlıyız. Yetkililerden sesimizi duymalarını, artık biraz olsun sağlık çalışanlarının yüzlerini güldürmelerini bekliyoruz.
GİDİLEN YOL, YOL DEĞİL, ÇIKMAZ SOKAK!
Sağlık çalışanları pandemi sürecinde bu ülkenin sigortası olduklarını bir defa daha kanıtladılar. O nedenle yetkililer, bu çıkmazdan bir an önce dönerek, sağlık çalışanlarının yüzlerini güldürmek mecburiyetindeler. Hiçbir şey için vakit geç değil. Unutmamak gerekir ki çıkmaz sokakta geri adım atmak ilerlemenin ta kendisidir. Vakit çok geç olmadan, yetkilileri, sağlık çalışanlarının seslerini duyarak sorunlarını çözmek için girdikleri çıkmaz sokaktan geri adım atmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.