enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
37,9678
EURO
41,6771
ALTIN
3.765,26
BIST
9.275,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
8°C
Cuma Hafif Yağmurlu
10°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
14°C
Pazar Açık
15°C

Sağlık çalışanları cüzdanlarını yere fırlattı!

Sağlık çalışanları cüzdanlarını yere fırlattı!
07.07.2023
575
A+
A-

Diyarbakır’da İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan Genç Sağlık Sen üyeleri, memur maaşı zam oranına tepki göstererek cüzdanlarını yere fırlattı.

DİYARBAKIR GAZETE- Genç Sağlık Sen Diyarbakır Şubesi üyeleri, İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanarak, yaptıkları basın açıklamasıyla memur maaşı zam oranına tepki gösterdi. Şube Başkanı Faysal Yiğit, en düşük memur maaşının yoksulluk sınırı seviyesi olan 33 bin 788 lira olması gerektiğini ifade ederek, “İçinde yaşadığımız hayat pahalılığında ve yoksulluk sınırının 33 bin 788 Türk Lirası olduğu ülkemizde memura verilecek olan 22 bin TL kabul edilebilir değildir. Bu göz göre göre memuru yoksulluk sınırın altında ezdirmektir. En düşük memur maaşının 22 bin TL’ye çıkarılması artan pahalılık ve alım gücünün kaybı karşısında memurlara rahat bir nefes aldırmayacağı aşikardır. Talebimiz ilk günkü gibi açık ve net. En düşük memur maaşı yoksulluk sınırı seviyesine yani 33 bin 788 TL’ye çıkarılmalıdır. Vergi dilimi yüzde 15’e sabitlenmeli, büyükşehirlerde görev yapan memurlarımıza kira yardımı düzenlemesi derhal hayata geçirilmelidir. 8 bin 77 TL’lik seyyanen zammın emekliliğe yansıtılması sağlanmalıdır. Enflasyon farkı ortaya çıktığı ay itibariyle maaşlara yansıtılmalıdır. Bu taleplerimiz gerçekleşmediği sürece kamuda görev yapan milyonlarca memur rahat bir nefes alamayacak, hak ettikleri refaha erişemeyecektir. Memuru yoksulluğa terk etmeyin. Fazlasını değil hakkımızı istiyoruz. Anayasal hakkımızın gereği olarak, insan onuruna yaraşır mali ve sosyal hakların sağlanmasını istiyoruz” dedi.

Sendika üyeleri, açıklamanın ardından cüzdanlarını yere fırlatarak zam oranını protesto etti.

Yorumlar

  1. Jdunnq dedi ki:

    purchase motilium generic – domperidone 10mg usa buy cyclobenzaprine sale