Teknolojik altyapısıyla “Güvenli Hastane” olma yolunda ilerleyen Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinde; değişkenlikleri pozitif yönde azaltmak, yeterlilik, etkinlik ve dengeli sonuçlar elde etmek için 2018 yılının ilk Yönetimi Gözden Geçirme (YGG) toplantısı yapıldı.
Tıp Fakültesi Konferans Salonunda yapılan ” Yönetimin Gözden Geçirilmesi (YGG) toplantısına. Rektör Yardımcısı ve Başhekim Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Tıp Fakültesi Dekanını Prof. Dr. M. Ufuk Aluçlu ile hastane yöneticileri, AD/BD Başkanları, Cerrahi, Dahili ve Temel Tıp Bölümleri Başkanları ve Tıp Birim Kalite Temsilcileri ile öğretim üyesi ilgili araştırma görevlisi, Dr. İlgili sorumlu hemşire idari birimlerde Birim sorumluları katıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan Başhekim Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu; idari, mali, teknik ve sağlık konularında 2017 yılında yapılan ve 2018 yılında yapılacak olan çalışmalar hakkında geniş bilgiler verdi. Kadiroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Yönetimi Gözden geçirme toplantıları yılda bir yapılıyordu. Biz bunu bu yıl iki defa yapmayı planladık. Sizlerle yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı paylaşmayı ve sizlerin katkılarını ve çözüm önerilerinizi önemsiyoruz” dedi.
2017 yılında 850 bin hastaya poliklinik, 60 bin hastaya yataklı tedavi hizmeti verildiğini hatırlatarak, hastanelerinde son bir yılda 203 in ameliyatın gerçekleştirildiğine dikkat çeken Kadiroğlu, 11 bin 75 hastaya yoğun bakım hizmeti, 20 bin 17 hastaya da acil servis hizmeti verildiğini söyledi.
Göreve geldikleri 8 aylık dönem içerisinde 8 yönetim toplantısı yaptıklarını, 101 karar gerçekleştirdiklerini belirten Başhekim Kadiroğlu; Sağlık Turizmi Birimini kurmaya hak kazandıklarını söyledi ve idari, mali, teknik ve sağlık konularında yaptıkları ve hedefledikleri konular hakkında detaylı bilgiler verdi.
REÇETELERİ KONTROL ALTINA ALIN
Günlük 3500- 4500 arasında hastaya poliklinik hizmeti verdiklerini ifade eden Kadiroğlu; dışarıdan ilaç alınmaması konusunda uyarıda bulunarak “ 2015 yılında 4 milyon, 2016 yılında 4 milyon liralık dışarıdan ilaç alınmıştır. 2017 yılında göreve geldiğimiz 8 aylık dönemde bu rakamı 2 milyon liraya düşürdük. Bu iki milyonla bile hastanelerimizde çok şeyler yapılır. Paralarımız dışarıya gitmesin istiyoruz. Hepimizin emeğine yazık ve günahtır. Reçeteleri kontrol altına almalıyız.” dedi.
Daha sonra konuşan, Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İsmail Yıldız ve diğer konuşmacılar da YGG toplantısında Gündem konularında bilgilendirmelerde bulundu. Konuşmacılar, 2017 yılındaki toplantıda alınan kararları ve 2017 yılı hastane faaliyetlerinin durumu, Kalite yönetim sistemi (KYS) ile ilgili iç ve dış hususlardaki değişiklikler, KYS’ nin performansı ile ilgili taraflardan gelen geri bildirimler, Proses performansı ile ürün ve hizmetlerin uygunluğu, Uygunsuzluklar ve düzeltici faaliyetler, izleme ve ölçme sonuçları, tetkik sonuçları, Dış tedarikçiler, Kaynakların varlığı, Risk ve fırsatları belirleme faaliyetleri için gerçekleştirilen faaliyetlerin etkinliği, İyileştirme için fırsatlar gibi konularda bilgi verdiler. Toplantı Dilek ve temennilerle sona buldu.