Diyarbakır’da 14. Mezopotamya Tarım Hayvancılık Fuarı başladı.
DİYARBAKIRGAZETE – Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Mezopotamya Fuarcılık ve ALZ Grup tarafından organize edilen, tarım ve hayvancılık sektörünün bölgedeki büyük buluşması olarak değerlendirilen “14. Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı” Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenene etkinlikle açılışı yapıldı. Fuar açılışına; Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Duhok Ticaret Sanayi Odası, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Mustafa Fidan, kredi kooperatifleri, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
ALAGÖZ: “ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”
Açılış konuşması yapan ALZ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz, “Zor bir dönemden geçiyoruz. Yaşadığımız depremin sıcaklığını hala üzerimden atamıyoruz. Yaraları sarmak zaman alacak. Özelikle ekonominin yaralarını sarmak için fuarlarımız çok büyük bir önem taşıyor. Bugün açılacak fuar Türkiye’nin dört bir yanından takip ediliyor. Bu bizim için çok önemli bir gelişme. Bu fuar alanı her zaman bölge ihtiyacını karşılamaya çalıştı. Bir yıl önce 100 katılımcıyla başladığımız fuar alanını bu yıl 108 katılımla açıyoruz. Fuarın rakamları geleceğimizin nasıl olacağını bizlere gösteriyor. Önümüzdeki dönem bölgede tarım ve hayvancılık alanında ileri gelişmeler yaşanacağını çok iyi biliyoruz. Fuar açılışımız hayırlı olsun” diye konuştu.
ALZ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz’ün yaptığı açılış konuşmasından sonra Diyarbakır Ziraat Odaları Birliği Başkanı, Yenişehir Ziraat Odası Başkanı ve Duhok Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı kısa bir söz alarak herkesi selamladı.
DTSO BAŞKANI KAYA: “BU TOPRAKLARI SUYLA BULUŞTURMAMIZ LAZIM”
Tarımın bu topraklar için çok önemli olduğuna dikkat çeken DTSO Başkanı Mehmet Kaya, şöyle konuştu; “Tarım sanayinin kuluçkasıdır. Tarımını geliştirmeyen hiç bir ülke gelişmez. Toprağımız var, yüzde 60 tarım arazisi var, ama bu toprakları suyla buluşturmamız lazım. Toprakların su ile buluşması için su kanallarının bir an önce yapılıp bölge topraklarına suyun ulaştırılması lazım. Bunun için çalışmamız gerekmektedir. Biz kentteki sivil toplum kuruluşları olarak bu kent için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu yıl ve gelecek yıl temel hedefimiz ayda bir kere fuar yapmayı planlıyoruz. Hükümetin tarımsal desteklerle üretimi güçlendirmeli. Biz sivil toplum kuruluşları olarak çiftçilerimize yönelik her türlü desteği vermeye çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.”
Fuar, 30 Nisan’a kadar ziyaretçilerine açık olacak.