Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Metin Kılavuz, Amedspor’un deplasman yasaklarından dolayı Guinness Rekorlar Kitabı’na gireceğini ve kulübün ciddi ekonomik sorunlarının aşılması noktasında her kesimden desteğe ihtiyaç duyduklarını belirtti.
Amedspor, yaşadığı mali krizden çıkmak için arayışlarını ve çalışmalarını sürdürürken, Amedspor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, yerel yönetimlerden ve 2 milyon nüfuslu kentten yeterli desteği alamadıklarından yakındı.
Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Amedspor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, yaşanan finansal sorunların takımın olumlu ya da olumsuz gidişatını önemli oranda etkilediğini belirtti.
Amedspor’un zor şartlar altında mücadelesini sürdürdüğünü aktaran Kılavuz, halk tarafından gereken desteğin verilmesi halinde birçok sorunu atlatacaklarını kaydetti. Amedspor’un yalnızlaştırılarak bitirilmek istendiğini söyleyen Kılavuz, Amespor sevenlerine kulübe destek vermeleri çağrısında bulundu.
‘AMEDSPOR’UN YILLIK 10 MİLYON TL GİDERİ BULUNMAKTADIR’
Sportif faaliyetlerin sürdürülebilmesinde yerel yönetimlerin katkısı çok önemli olduğunun altını çizen diyen Kılavuz, kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden hiçbir destek alamadıklarını aktardı. Kılavuz, “Bilindiği üzere kulüplerin gelirleri yerel yönetimlerin katkıları ve kentin maddi değerleri üzerinde şekillenir. Bu gelirlerin kesilmesinden dolayı transfer politikamızı sınırlı bir bütçeyle yaptık. Bundan dolayı önümüze koyduğumuz hedeflere ulaşamadık. Bu konuda taraftarlarımıza öz eleştirimizi de veriyoruz. En mütevazi haliyle Amedspor’un yıllık 10 milyon TL gideri bulunmaktadır. Gelir kalemlerine baktığımızda önemli bir parçayı oluşturan yerel yönetimlerin katkısından mahrum. Sezon başında yerel yönetimlere yapılan anti demokratik uygulamalarla kayyum atama sürecidir. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bütçesinin, binde yedisini Amedspor’a katkı olarak bekliyoruz. Ki bu yasal ve bir mevzuatta da var. Ancak en ufak bir katkı yapılmadı. Göz önünde tutulması gereken diğer bir husus ise; benzer durumda olan tüm kulüpler yerel yönetimler ve mülki amirliklerden her türlü katkıyı alabilirken, Amedspor’un bu desteklerden yoksun olmasıdır. Bilindiği üzere ülkemizde SMS kampanyası düzenleyen kulüplere izin verilirken, izin alamayan tek kulüp Amedspor’dur” ifadelerini kullandı.
‘DEPLASMAN YASAĞINDA GUİNNESS REKORLAR KİTABI’NA GİRECEĞİZ’
Amdespor’a uygulanan deplasman yasağının dünyada benzerinin olmadığını ifade eden Kılavuz, “Amedspor sportif faaliyetlerini yürütürken tüm baskıcı ve ötekileştiren yaklaşımlara rağmen inatla bütünlükçü bir anlayışla hareket etmektedir. Ne yazık ki bu anlayışımız ülkemizde ve dünyada eşi benzeri olmayan taraftar yasaklarıyla karşılık bulmaktadır. Maalesef deplasman yasağında Guinness Rekorlar Kitabı’na gireceğiz. Ve sürekli kendi rekorunu kırıyor” dedi. “Amedspor taraftarı hangi deplasmanda güvenliği sarstı?” diye soran Kılavuz, daha önce yargıya taşınarak kulübün lehine sonuçlanan mahkeme kararlarının da olduğunu hatırlatarak, “İçişleri Bakanlığı’na bağlı güvenlik kurullarınca bu yasaklama devam ettirilmektedir. Burada sayısını belirtmekte zorlanacak kadar çok sayıda baskılar ile karşı karşıyayız” diye konuştu.
‘BİZ HER MAÇA RAKİP TAKIMIN FİNAL MAÇ DUYGUSU İLE KARŞILAŞIYORUZ’
Amedspor’un isminden dolayı sürekli bir haksızlığa maruz kaldığını belirten Kılavuz, “Sporda rekabet önemlidir. Rekabetin FairPlay ruhuyla gerçekleşmesi yönündeki anlayış değerlidir. Amedspor maçlarında hemen hemen tüm rakiplerimiz milli maç motivasyonu ile çıkıyor. Adeta final maçı duygusu ile oynuyorlar. Belirttiğim üzere bu şekilde gittiğimiz deplasmandaki her şehir ve taraftar, bu motivasyonla Amedspor karşısına çıkıyor. Yani biz her maça rakip takımın final maç duygusu ile karşılaşıyoruz. Biz gol attıkça onlar asker selamı veriyor” şeklinde konuştu.
‘KULÜBÜMÜZ HER TÜRLÜ DENETİMDEN GEÇMİŞTİR’
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Örgütün direk talimat verdiği bir spor kulübü” ifadelerinin ardından müfettişlerin kulüpte inceleme başlatmasına ilişkin de konuşan Kılavuz, her spor kulübü gibi düzenli olarak mali denetimden geçtiklerini belirterek, “Kulübümüz bir önceki dönem benzer ithamlarla başta mali müfettişler olmak üzere her türlü denetimden geçmiştir. Tek bir olumsuz husus ile isnat edilemeyeceği tespit edilmiştir. Bu konuda kulübümüzün her zaman denetime açık olduğunu da belirtmek isteriz. İçişleri Bakanı’nın kulübümüzü kriminalize eden ve yalnızlaştırmaya yönelik bulduğumuz beyanlarını, Amedspor üzerinde gelişecek olumsuzlarda sorumlu ve sorunlu buluyoruz” dedi.
‘BAŞKA BİR AMEDSPOR YOK’
Kulüplerinin yalnızlaştırılarak hizaya çekilmek istendiğini ifade eden Kılavuz, şöyle konuştu: “Maddi anlamda terbiye edilmek isteniliyor. Biz bu konunun tartışılarak açığa çıkarılmasını talep ediyoruz. Bu süreçte her anlamda kendimizi yalnız hissettik. Bugün Amedspor’un sorunu, bir takımın sportif başarı ya da başarısızlığının ötesine geçmiştir. Bugün Amedspor’un yaşadığı hayati sorun, kendini yarına var etme sorunudur. Ciddi bir kuşatma altındayız. Tüm duyarlı çevreleri bir kez daha bu zorlu süreçte Amedspor etrafında en üst düzeyde maddi ve manevi olarak kenetlenmeye davet ediyoruz. Yönetimin yapabilecekleri sınırlıdır. Bunu yüksek sesle söylüyoruz. Lütfen Amedspor’a sahip çıkın. Başka bir Amedspor yok çünkü. Akrebin etrafında ateşi sararsınız ve beklersiniz, akrep o ateşten çıkamadığı zaman intihar eder. Bize dayatılan budur.”
‘HERKESİN AMEDSPORA OMUZ VERMESİ GEREKİYOR’
Kılavuz, Amedspor’un Türkiye’nin her bölgesinden futbolcuları bünyesinde barındırdığını, futbol altyapı, engelli basketbolu ve kadın futbolu olmak üzere amatör spor alanlarında da aktif olarak çalıştığını belirterek, “Bir başkan ve yönetimle sorunların çözülemeyeceğini biliyoruz. Bundan dolayı daha önce kongrede ifade ettiğim gibi aidiyet duygumuzu güçlendirerek herkesin Amedspora omuz vermesi gerekiyor. Bu minvalde sloganımızı ‘Amedspor sensin’ olarak belirledik. Amedspor sadece Diyarbakır’ın takımı değil. Bir takımdan ötesidir. Amedsporun temel sorunu da buradan başlıyor. Mevcut kitlesi ile kurumsal yapısı bir türlü denk gelemiyor. Kurumsal yeterlilik inşasında ciddi sıkıntılarımız var. En önemli boyut ise ekonomidir. Ekonomik sorunların çözüm bulması halinde beraberinde istenilen başarıyı getirecektir.” dedi.