Kayapınar belediyesi bünyesinde bulunan Cegerxwin Kültür Sanat ve Gençlik merkezinde 27 Mart Dünya tiyatrolar günü büyük bir coşku ile kutlandı.
Yönetmenliğini Halim Kaplan’ın yaptığı Üstün Dökmen’in kaleme aldığı ‘Komşu Köyün Delisi’ adlı tiyatro oyunu Dünya Tiyatrolar Gününde tiyatro severlerin karşısına çıktı.
Cegerxwin Kültür Sanat ve Gençlik merkezindeki Tiyatro salonunda iki perde olarak sahnelenen oyun yoğun ilgi gördü. İki saat süren oyun büyük alkış ve kahkaha tufanına yol açtı. Tiyatro severlerden tam not alan oyun, 30 Mart’ta kadar perde diyecek. Oyunu beğenen izleyiciler, Oyunun Diyarbakır ve Çevre illerde de izletilmesini istedi.
Oyunun yönetmeni Halim Kaplan, Ocak ayında provalarına başladıkları oyunu 27 Mart’ta oynamak için kışın yağmurlu günlerde bile durmaksızın tüm aksaklıklara rağmen büyük bir emek harcayarak yetiştirdiklerini ifade ederek, “Oyuncuların karma bir gurup olduğunu ve içinde Öğretmeni, memuru, sanayicisinin, öğrencisinin, inşaat çalışanını içinde barındırdığını söyleyerek ve hiç birinin bu güne kadar tiyatro ile ilgilenmediğini ve ilk kez böyle bir şey yaptıklarını dile getirdi. Seyirciden çok olumlu şeyler duyduk buda bizim işimizi ne kadar layıkıyla yerine getirdiğimizin bir kanıtı olduğunu düşünüyorum, zaten amacımız bu önemli günde seyirciye unutulmaz bir an yaşatmaktı bunu da başarabildiysek ne mutlu bize…” dedi.
KÜLTÜR MÜDÜRÜ ÇELİK’TEN PLAKET
Oyun sonunda Kayapınar Kültür, Sosyal ve Kadın Müdürü Mustafa Çelik, izleyicilere 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününde kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti. Çelik, daha sonrası Oyunun yönetmeni Halim Kaplan’a gösterdiği üstün başarıdan dolayı kendisine plaket taktim ederken, Tiyatro Kursiyerlerine ise kurs bitirme sertifikası dağıttı.
OYUNUN KONUSU
“Delisi olmayan bir köy olan Çavuldur Köyünde muhtar seçimleri yaklaşmaktadır. Yıllardır aynı olan Muhtar Halis Ağa, Bu seçimde her şeye muhalif olan Tahir in ve rakibi Tırmıkçı Hüseyin Ağa’nın kendisine yine muhalif olacağını sezer ve nitekim öyledir. Ve tüm köylerin bir delisi olduğunu düşünüp gazeteye köyümüze deli aranıyor diye bir ilan bastırır. Psikoloji bölümünde okuyan Tolga ise bu ilanı görür ve üniversite bitirme tezine mükemmel bir konu olacağını düşünüp başvurur. Ve böylece Deli Hamdi karakterini oluşturur. Köy halkı ise Deli Hamdinin etrafında dönmeye başlar. Olur, olmaz şeylerin, deliliklerin peşinde koşuşturmaktan yüreklerimizdeki isteklerin farkına varamadığımıza dikkat çekiyor… Oyunun başkahramanı Muhtar halis ağa Komşu köylerin delileri varken bizim köyümüzün neden bir tane bile delisi yok diyerek köylülerin aklına kar suyu kaçırır. Kendi içlerinde bir deli olmadığı içinde muhtar seçim vaadi olarak dışarıdan ithal bir deli getirmeyi vaat eder…Gazeteye Deli Aranıyor ilanı verdikleri için ve ilana talip olan deli Hamdi köye geldikten sonra kendi içlerindeki deliyi ortaya çıkarır.”