Huzur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Böçkün, Diyarbakır’da zihinsel engelli bir şahsın 1 yılda 80 ambulansa zarar vermesi nedeniyle yaptığı açıklamada, Bu hadiselerir, zihinsel engelli vatandaşın cezai ehliyetinin olmamasından kaynaklı ambulanslara zarar vermesinden ötürü gerçekleştiğini ifade ederek, saldırıları kınadığını söyledi.
Önceki gün de 2 kez tekrarlanan hadisenin, sağlık çalışanlarını ve hastaları ciddi düzeyde zora soktuğuna işaret eden Böçkün, “Bu hadiseyle ilgili adli mercilerin gereken yaptırımı sağlamasını talep ediyoruz. Böçkün Huzur-Sen olarak bu saldırıları kınıyoruz. Ülke çapında devam eden şiddet olayları, olay yerine giden sağlık çalışanlarına saldırılar ve şiddet asla kabul edilemez” diye konuştu.
Başkan Böçkün, 112 acil sağlık hizmetlerinde görevli sağlık çalışanlarımız 112 istasyonlarına acil komuta merkezlerine gelen çağrılar üzerine tek amaçları hastaların iyileşme ve hayatta kalma süreçlerine katkı sunma üzere hızla olay yerine intikal etmek ve ne tür kötü sürprizlerle karşılaşacaklarını bilmeden yüksek risk ile iç içe görevlerini ifa etmeye çalıştıklarını söyledi.
Riskle burun buruna olan 112 acil sağlık hizmetleri çalışanlarının ek ödeme yönetmeliğindeki mağduriyetlerinin giderilmesini talep eden Böçkün, şunları söyledi:
“Daha çok değil yakın zamanda hatırlarsanız Gaziantep-Nizip otoyolunda görevi için yola çıkan ve görev esnasında vefat eden görev şehidi 112 sağlık acil sağlık hizmetleri çalışanlarımızı basın mensuplarımızı ve itfaiye erlerimizi bir kez daha bu vesileyle anmak istiyor.. Ambulanslara ve 112 istasyonlarımıza görev şehitlerimizin isimlerinin verilmesini istiyoruz ve bunun için huzur-sen olarak ilgili bakanlıklara başvuruda da bulunmuştuk. Sağlıkçıya şiddet uygulayanlara da cezai yaptırım olarak sağlıkçıların ne tür çalışma koşulları içerisinde görevini yerine getirmeye çalıştığını hissedebilmeleri için hastanelerde destek hizmetlerde süreli görev verilmesi gerektiği düşüncesindeyiz”