Diyarbakır Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aÅŸağılama” suçundan soruÅŸturma baÅŸlattı.
BaÅŸsavcılık, HDP’li grubun Diyarbakır’ın merkez Sur ve YeniÅŸehir ilçelerindeki bazı mahallelerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili yaptırdığı anonsta kullanılan bazı ifadeler nedeniyle milletvekili Remziye Tosun ile anonsu yapan kiÅŸi hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 216. maddesi uyarınca tahkikat açtı.
Remziye Tosun hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aÅŸağılama” suçundan soruÅŸturma baÅŸlatıldı.
Milletvekili Remziye Tosun’un da yer aldığı HDP’li grup, Sur ve YeniÅŸehir ilçelerindeki bazı mahallelerde yaya dolaÅŸarak hoparlörle mahalle sakinlerine salgın nedeniyle evde kalmaları için çaÄŸrıda bulunmuÅŸ, söz konusu faaliyete iliÅŸkin görüntüler sosyal medya hesaplarından paylaşılmıştı.