Geçtiğimiz aylarda Gaziantep Üniversitesinin davetlisi olarak katıldığı konferansta kendisini dinleyen yüzlerce öğrenciye tecrübelerini aktaran Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Aziz Alper Biten, bu kez de Batman Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerle “Hayatı Okumak ve Kariyer Planı” konferansında bir araya geldi.
Merkez Kampüs Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in de katıldığı konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
KARİYER BASAMAKLARINI AŞAMADAKİ TECRÜBELERİNİ AKTARDI
Konferanstaki sunumuna kendini tanıtarak başlayan ve ardından öğrencilere kariyer basamaklarını aşmadaki tecrübelerini aktaran Dr. Biten, başarıdaki en önemli konunun, başarıdan ne anladığımız ve onu ne olarak adlandırdığımız olduğunu ifade etti.
”HİÇBİR BAŞARI BİREYSEL OLARAK ELDE EDİLMEZ”
Hiçbir başarının bireysel olarak elde edilmediğini, bir işin sonunda başarılı olunmak isteniyorsa ekip halinde çalışılması gerektiğini vurgulayan Dr. Biten, bir başarının çıkış noktasının düşünmekle başladığını ve o düşüncenin zihnimizde olgunlaşmasından sonra her sorunun üstesinden gelinebileceğini ifade etti.
”BAŞARININ ÖNEMLİ ÖĞELERİNDEN BİRİ DE SABIRDIR”
Başarının önemli öğelerinden birinin de sabır olduğunun altını çizen Biten sunumuna şu şekilde devam etti: “Sanılanın aksine sabır, asla zaman kaybı değil ulaşmak istediğiniz hedefteki olgunlaşma evresidir. Ancak çok çalıştıktan sonra sabır göstermeliyiz. Hayat karşımıza çok farklı yollar çıkarır. Hedefimize giden bu yollardan hangisini tercih edeceğimizi; bilgi birikimimiz, altyapımız ve yeteneklerimiz gibi unsurlar belirler. Hedefe ulaşmaya çalışırken asla diğer arkadaşlarınızı geride bırakmak gibi bir yarış içinde olmayın. Amacınız sizden sonra gelenlere sizin seçtiğiniz yolların zorluklarının daha kolay nasıl aşılacağını göstermek yani ardınızdan gelenlere yardım etmek olmalı. Yaşınız, mesleğiniz ne olursa olsun merak duygunuzu ve araştırma ruhunuzu hiçbir zaman kaybetmeyin. Okuma alışkanlığı edinin. Kendinizle uzlaşın böylece içinizdeki yetenekler başarıya doğru sizinle akar. Yeteneksiz olduğunuzu düşünmeyin ve içinizde gizli kalmış yeteneklerinizi keşfetmeye çalışın. Zaman zaman umutsuzluğa, karamsarlığa kapılsanız da asla pes etmeyin. Yapacağınız işleri ertelemeyin”