enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2388
EURO
37,2037
ALTIN
2.989,35
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
18°C
Diyarbakır
18°C
Açık
Cumartesi Açık
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Salı Açık
21°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu 2024 Yılı 3. Dönem Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 191 milyar TL’lik yatırım bütçesi değerlendirildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Zorluoğlu, toplam 760 projede 191 milyar lirayı aşan bir yatırım bütçesi olduğunu ve bu bütçenin yüzde 55’ine yakın bir kısmının harcandığını belirtti. İl genelinde devam eden projelerin durumunun, yatırım...
18.10.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından Koç-Yönder işbirliğiyle düzenlenen “Zengin Deneyim ve Kültür Birikiminin İş Dünyası ile Paylaşımı” semineri, iş dünyasında önemli bir bilgilendirme fırsatı sundu. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Koç – Yönder işbirliğiyle “Zengin Deneyim ve Kültür Birikiminin İş Dünyası ile Paylaşımı” konulu...
18.10.2024
Diyarbakır Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin “Kadrajımda Engel Yok” projesi, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi’nde Türkiye 3.’sü seçildi. Kültür, Sanat ve Spor kategorisinde ödüllendirilen proje, görme engelli bireylerin hayal dünyasını sanatla görünür kılmayı ve toplumsal empatiyi artırmayı hedefliyor. DİYARBAKIR...
18.10.2024
Kayapınar Belediyesi Kadın Müdürlüğü ile Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi ortak çalışmasıyla Karayakup Köyü’nde kadınlara dönük meme kanseri farkındalık ayı nedeniyle seminer verildi. DİYARBAKIR GAZETE- Meme kanseri farkındalık ayı nedeniyle Kayapınar Belediyesi Kadın Müdürlüğü ile Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi ortak çalışmasıyla Karayakup Köyü’nde...
18.10.2024

Dr. Ayyıldız; “Şiddetin temelinde Empati eksikliği var”

Dr. Ayyıldız; “Şiddetin temelinde Empati eksikliği var”
REKLAM ALANI

Uzman Klinik Psikolog Dr. Yunus Ayyıldız, toplumda artan şiddet olaylarının temel nedenlerine dikkat çekti. Ayyıldız, özellikle haberlerde sürekli karşılaşılan şiddet olaylarının bireyleri duyarsızlaştırarak şiddeti normalleştirdiğini ve bu durumun toplumdaki şiddet eğilimlerini artırdığını ifade etti. Toplumsal çözülmelerin, göçlerin ve ekonomik sıkıntıların da şiddeti körüklediğini belirten Ayyıldız, çözümün toplumsal bilinçlenme ile sağlanabileceğini savundu.

DİYARBAKIR GAZETE– Son zamanlarda şiddet olaylarının Türkiye’de ve dünya genelinde gözle görülür bir şekilde arttığına dikkat çeken klinik psikolog Dr. Yunus Ayyıldız, toplumda giderek normalleşen şiddet eğilimlerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Cinayet, kavga, tecavüz gibi başkasına yönelen suçların artışı hepimizi derinden etkilerken, Dr. Ayyıldız, bu durumun nedenlerini ve çözümlerini ele aldı.

DUYARSIZLIK ŞİDDETE KARŞI DURUŞUMUZU ZAYIFLATIYOR

Ayyıldız, şiddetin kaynağında yetiştirilme tarzı, stres, kaygı, sevgi eksikliği, eğitimsizlik ve bilinçsizlik gibi çok sayıda faktörün rol oynadığını belirtiyor. Ancak en büyük sorunun, toplumun şiddeti artık sıradan bir olgu olarak görmesi olduğunu vurguluyor. “İzlediğimiz haberlerde en korkunç olaylara dahi şaşırmıyoruz. Daha kötüsünü, daha korkuncunu izliyoruz ve bunu normalleştiriyoruz” diyen Ayyıldız, bu duyarsızlığın şiddete karşı duruşumuzu zayıflattığını dile getirdi.

TOPLUMSAL ÇÖZÜLME VE YABANCILAŞMA ŞİDDETİ KÖRÜKLÜYOR

Toplumsal çözülmeler, artan göçler, ekonomik zorluklar, aile yapısının zayıflaması ve değerlerin kaybolması gibi faktörlerin şiddeti körüklediğini ifade eden Dr. Ayyıldız, “Özellikle büyük şehirlerde hızlı göç bireyleri toplumsal destekten yoksun bıraktı, Bu durum insanların değer yargılarında çöküşe neden oldu, Yabancılaşan bireyler, kendilerini aciz ve güçsüz hissettikleri için şiddete başvurarak bu güçsüzlük hissini telafi etmeye çalışıyor” dedi.

“YABANCILAŞMA VE ANLAM KAYBI TOPLUMDAKİ EMPATİ EKSİKLİĞİNİ DE TETİKLİYOR”

Ayyıldız, bu yabancılaşma ve anlam kaybının, toplumdaki empati eksikliğini de tetiklediğine işaret etti.  İnsanların birbirine karşı daha tahammülsüz hale geldiğini söyleyen Ayyıldız, küçük olayların dahi büyüyerek şiddetle sonuçlanmasının altında bu tahammülsüzlük ve empatiden yoksun olmanın yattığını vurguladı.

ÇÖZÜM TOPLUMSAL BİLİNÇ VE EMPATİ

Dr. Ayyıldız, şiddeti azaltmanın yolunun, toplumsal bilincin artırılmasından geçtiğini söyledi. Toplumun, sevgi, saygı, tahammül ve empati gibi değerlerini yeniden güçlendirmesi gerektiğine dikkat çeken Ayyıldız, özellikle ailelerin bu konuda bilinçlenmesinin önemine vurgu yapıyor. “Şiddetin en küçüğünün bile hoş görülmemesi gerektiğini fark etmeliyiz” diyen Dr. Ayyıldız, çocukların bu bilinçle yetiştirilmesinin gelecekte daha az şiddet eğilimi gösteren bireyler yetiştireceğini savunuyor.

Aileden başlayarak toplumun her kesiminde bilinçlenmenin önemine dikkat çeken Ayyıldız, şiddetin önlenmesinin ancak bu yolla mümkün olabileceğini belirtti. Okullarda ve iş yerlerinde de şiddetin normal görülmemesi gerektiğini ifade eden Ayyıldız, toplumda şiddetin küçümsenmemesi gerektiğini vurguladı.

Ayyıldız, son olarak, “Toplumsal bilinç ve dayanışma, şiddeti durdurmanın anahtarıdır. Empati kurmayı yeniden öğrenmeli, kin ve nefret duygularından arınarak birbirimize saygı göstermeliyiz” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Jojobet - Vbet para çekme