Hazır giyim sektöründe ihracatın artırılması için işbirliği konusunda Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Güneydoğu Tekstil İşadamları Derneği (GÜNTİAD) ile birlikte ortak geliştirdiği URGE projesinin 2’inci eğitim semineri yapıldı. Diyarbakırlı tekstil firmanın, dünyaya açılmasını kolaylaştıracak proje kapsamında, ziyaret edecekleri 10 ülkede yapacakları görüşmelerle hem kendi, hem de ülke ihracatını arttırmayı hedefliyor.
Diyarbakır’da tekstil sektöründe üretim yapan firmaların dünyaya açılması için hazırlanan URGE projesinin 2’inci eğitim semineri GÜNTİAD toplantı salonunda yapıldı. Diyarbakır OSB ile GÜNTİAD’ın işbirliği kuruluşu olduğu ve ortak hazırladığı URGE projesi kapsamında; Katar, Irak, Suudi Arabistan, Cezayir, İtalya, Azerbeycan, Kazakistan, Fas, Ukrayna, Kuveyt olmak üzere, 10 ülkeye gidecek tekstilcilerin gidiş, dönüş, konaklama eğitim, danışmanlık ve tercümanlık giderlerinin yüzde 75’i bakanlık tarafından karşılanacak.
Dün başlayan ve bugün sona eren URGE projesinin 2’inci eğitim semineri, KOBİ Danışmanı Bülent Yüce tarafından verildi. İki gün süren seminerde tekstil firmaları temsilcilerine; yurtdışı pazar araştırmaları, KOBİ’lerin ihracat yapmalarını kısıtlayan unsurlar, KOBİ’ler için ihracat yol haritası, KOBİ’ler için pazarlama yönetimi, internet üzerinden pazar araştırması tekniği (Uygulamalı), yurt dışı pazar araştırması yapılacak sitenin tanıtımı, GTİP tanımı ve araştırması, sitenin kullanımı ve butonların/araçların tanıtımı, ithalatçı ülkelerin belirlenmesi, istatistiklerin oluşturulması, potansiyel müşteri bulunması, 2 ürün için örnek uygulama yapılması, bir KOBİ için uluslararasılaşma yönetimi konularında detaylı bilgiler aktarıldı.
Diyarbakır’da tekstil sektöründe üretim yapan 15 firmanın yer aldığı proje kapsamında, firmaların uluslararası arenada rekabet gücünü ve ihracatını artırmayı hedefleyen URGE projesi kapsamında önümüzdeki dönemde yurt dışı seyahatleri ve danışmanlık hizmetleri verilmeye devam edecek.