Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron’un Ä°slam’a yönelik hakaretlerine tepkiler çığ gibi büyürken, Diyarbakır Dicle Ãœniversitesi Senatosu, Macron’un açıklamalarını ve Charlie Hebdo’nun yayın politikasını ÅŸiddetle kınadı.
Dicle Ãœniversitesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Son günlerde Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron’un ülkemize, Ä°slâm’a, Hazreti Peygamber’e ve Müslümanlara yönelik kışkırtıcı söylemleri, baÅŸta ülkemiz olmak üzere tüm Ä°slâm âleminde tepkiyle karşılanmıştır.” ifadelerine yer verildi
Açıklamanın devamında, “Macron’un söz konusu açıklamalarından cesaret alan Charlie Hebdo Dergisi, ifade özgürlüğü sınırlarını aÅŸarak Müslümanları ve CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın ÅŸahsında ülkemizi ve milletimizi hedef alan iÄŸrenç bir karikatür yayınlamıştır.” denildi.
Bu çirkin yayımlar karşısında tüm kesimlerin haktan yana tavır almaya davet edildiÄŸi açıklamanın sonunda, “Dicle Ãœniversitesi Senatosu olarak ülkemizin tüm kesimlerini, bu çirkin açıklama ve yayınlar karşısında haktan yana tavır almaya davet etmekteyiz. Macron’un söz konusu açıklamalarını ve Charlie Hebdo Dergisi’nin bu minvaldeki yayın politikasını ÅŸiddetle kınıyoruz.” ifadelerine yer verildi.