Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinin sadece bölgeye değil, komşu ülkeler başta olmak üzere tüm Ortadoğu ve Asya ülkelerine de hizmet verdiğini belirten Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, hastanelerinin bin 218 yatak kapasitesi, 668 akademik personel, 3 bin 175 sağlık ve destek hizmetleri personeli ile bölge halkına sağlık hizmeti sunan en büyük sağlık kampusu olduğunu vurguladı.
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Avrupa Birliği Kalite Hizmet Standartlarını hedefleyen ve Modern Teknoloji ile donatılmış hastanelerinin tüm Ortadoğu ve Asya ülkelerine hizmet verdiğini söyledi. Günlük 4 bin 200 hastanın teşhis ve tedavilerinin yapıldığını, ameliyathanelerde ise aylık 2 bin 500 hastanın ameliyat edilerek sağlıklarına kavuşmalarının sağlandığını belirten Kadiroğlu, “Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri sadece bölgeye değil, komşu ülkeler başta olmak üzere tüm Ortadoğu ve Asya ülkelerine de hizmet veriyor. Son bir yılda 2 bin 421 yabancı uyruklu (Irak İran, Suriye, Azerbaycan, Almanya) ve diğer ülkelerden gelen hastalar hastanemizde tedavi edilmiştir. Başka illerde yapılamayan birçok ameliyatlar hastanemizde başarıyla yapıldığı gibi, hastanede yapılan bazı özellikli uygulamalar; Organ ve Doku Nakil Merkezinde; Böbrek, Karaciğer, İlik ve Kornea Nakilleri yapılmaktadır. Her geçen gün artan nakil sayısıyla verilen hizmet 7/24 uzman kadrosu ile devam etmektedir” dedi.
5 AYRI BİNADA SAĞLIK HİZMETİ VERİLİYOR
Hastanelerinin genel ve acil servis polikliniklerinde; günlük 4 bin 200 hastanın teşhis ve tedavilerinin yapıldığını belirten Kadiroğlu şunları söyledi: “Ankara Üniversitesine bağlı bir hastaneyken, şimdi 5 hastane ile bir sağlık kampusu haline dönüşen Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri; Tarihi Diyarbakır Surları, halk arasında kutsal sayılan ve bölgeye bereket veren Dicle Nehri’nin öte yüzünde, 27 bin dönümlük arazi üzerine kurulmuş, 192 bin metrekare kullanım alanı ile başta Diyarbakır ili olmak üzere, Doğu ve Güneydoğu Anadolu halkına yaklaşık 50 yıldır hizmet vermeğe devam ediyor. Dicle Üniversitesi Tıp fakültesi Hastaneleri, ana binası başta olmak üzere Acil ve Travmatoloji Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Çocuk Hastanesi ve Kalp Hastanesi ile 5 ayrı binada sağlık hizmeti veriyor.”
“GÜNLÜK 4 BİN 200 HASTANIN TEDAVİSİ YAPILIYOR”
Hastanelerinin bin 218 yatak kapasitesi, 668 akademik personel, 3 bin 175 sağlık ve destek hizmetleri personeli ile bölge halkına sağlık hizmeti sunan en büyük sağlık kampusu olduğunun altını çizen Başhekim Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu Avrupa Birliği Kalite Hizmet Standartlarını hedefleyen ve Modern Teknoloji ile donatılmış Hastanelerinin Genel ve Acil Servis Polikliniklerinde; günlük 4 bin 200 hastanın teşhis ve tedavilerinin yapıldığını söyledi. Ameliyathanelerde ise aylık 2 bin 500 hastanın ameliyat edilerek sağlıklarına kavuşmalarının sağlandığını aktaran Kadiroğlu sözlerine şu şekilde devam etti:
“Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri sadece bölgeye değil, komşu ülkeler başta olmak üzere tüm Ortadoğu ve Asya ülkelerine de hizmet veriyor. Son bir yılda 2 bin 421 yabancı uyruklu ( Irak İran, Suriye, Azerbaycan, Almanya ) ve diğer ülkelerden gelen hastalar. D.Ü: Tıp Fakültesi Hastanelerinde tedavi edilmiş. Başka illerde yapılamayan birçok ameliyatlar D.Ü: Hastanelerinde başarıyla yapıldığı gibi, Hastanede yapılan bazı özellikli uygulamalarda şöyle;. Organ ve Doku Nakil Merkezinde; Böbrek, Karaciğer, İlik ve Kornea Nakilleri yapılmaktadır. Her geçen gün artan nakil sayısıyla verilen hizmet 7/24 uzman kadrosu ile devam etmektedir.”
“SAĞLIK SEKTÖRÜ CİDDİ KAZANÇLAR SAĞLIYOR”
İnsanların yıllar boyunca, büyük maliyetler ödeyerek başka şehirlere, hatta başka ülkelere giderek tedavi gördüklerini belirten Başhekim Kadiroğlu “Battı illerine giden hastalar artık geri dönüp D.Ü. Hastanelerinde tedavi oluyorlar. Biz burada hastaları toparlayarak taburcu ediyoruz. Onlarda Bizlere teşekkür ediyorlar. İşte biz bunun peşindeyiz. Bunun sevdasındayız. Bunun için hizmet veriyoruz” ifadelerini kullandı. Sağlık sektörünün çok büyük kazançlar sağladığını belirten Kadiroğlu, “Bölgeden başka illere akan ekonomik kayıp çok yüksek. Yapılan bir araştırmaya göre, sağlık sektörünün dünya genelinde 2010 yılı itibariyle 60 milyar dolarlık brüt kar getirdiği artık sır değil. Bu kazancın büyük bölümünü ise Hindistan, Tayland ve Singapur bu sektörün öncü ülkeleri olmuştu. Ülkemizde de 2008 yılından sonra sağlık sektörü noktasında ciddi atılımlar atılmış ve Ortadoğu ülkelerinin gözdesi haline gelmiştir. Durum değişti. Avrupa da uygulanan birçok tedavi ve ameliyat yöntemleri artık Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde de uygulanıyor. Dünya’daki gelişmeler de yakından takip ediliyor” diye belirtti.