Hayvancılıkta önemli bir merkez olan Diyarbakır’ın bu potansiyelini ön plana çıkartacak Canlı Hayvan Borsası projesi hayata geçiyor.
Canlı Hayvan Borsasını klasik pazar anlayışından daha ileri bir noktaya taşıyacak, bölgenin en büyük Canlı Hayvan Borsası projesi için Vali Münir Karaloğlu Başkanlığında Canlı Hayvan Borsası Kurulu toplandı.
HEDEF TÜRKİYE’NİN EN İYİSİNİ YAPMAK
Tarım ve Hayvancılıkla ilgili yetkililerin sunumlarıyla başlayan toplantıda Vali Karaloğlu, Türkiye’nin en iyisini yapmak amacıyla başlanan projenin öncelikli hedefin yapılacak canlı hayvan borsasının bir cazibe merkezi olması ve hayvan alım-satımı yapmak isteyen vatandaşın aklına ilk olarak Diyarbakır’ın gelmesi, olduğunu söyledi. Bu sayede ticaret hacminin de artacağını dile getiren Karaloğlu, detayların üzerinde çalışılarak eski hayvan pazarı anlayışından çok öte bir Canlı Hayvan Borsasına yönelik çalışma yapılması talimatını verdi.
DİJİTALLEŞME
Hayvan alım satımında dijitalleşmenin de tartışılması gerektiği üzerinde duran Karaloğlu, alıcı ve satıcının, artık alanda tek tek gezerek değil, bir salonda kahvesini içerken ekranlardan hayvanı ve özelliklerini görerek ticaret yapabileceği bir çalışma yapılabileceği vurguladı. Ayrıca, hayvan pazarlarında vatandaşların yaşadığı sorunlara da değinen Karaloğlu, alınacak önlemlerin üzerine iyi çalışılmasını istedi. Vali Karaloğlu, kayıt dışının en büyük problem olduğunu belirterek bu yönde de çalışmaların yapılmasını ve uygulama projelerini geçilmesine söyledi.
GELECEĞE DÖNÜK YATIRIM
300 dönümlük bir alan üzerine 100 milyon TL’lik bir yatırımla Diyarbakır’a ikincisi yapılacak olan Canlı Hayvan Borsası büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara yönelik açık ve kapalı padokları, çoban evi, sosyal ve idari alanları, revirleri, kesimhaneleri ve ticari alanlar ile hayvan otelleri, benzin istasyonları, otoparklarıyla gelenekselin dışında modern ve geleceğe dönük bir yatırım olacak.