Bağlar Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü ” kapsamında belediyenin 6 aile destek merkezinde eşzamanlı olarak farklı yaşlardaki 500 kadına seminerler vererek şiddete karşı nasıl mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Belediyenin yıl boyunca gerçekleştirdiği çalışmalarda okul öncesi ve okul çağındaki çocuklara yönelik şiddetle mücadele ve “Güvenli Teknoloji Kullanımı ” konusunda temel eğitim verildiği de kaydedildi.
DİYARBAKIR GAZETE- Bağlar Belediyesi, Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü aracılığıyla kadın ve çocuklara yönelik şiddeti önlemek ve bu konuda toplumsal bilinçlenme sağlamak için belediyeye bağlı 6 aile destek merkezinde “Şiddetin Türleri” üzerine 500 kadının katılım gösterdiği seminerler verdi.
Seminerlerde şiddetin toplumsal bir sorun olduğu ve toplumsal bilinçlenme sağlanarak mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.
Yapılan değerlendirmede belediye bünyesinde görev yapan sosyolog, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, çocuk gelişimi uzmanı ve eğitmenlerin nezaretinde yıl boyunca şiddetin önlenmesi ve şiddetle mücadele ailenin korunması ile kadın ve çocuk hakları gibi konularda eğitim verildiğine dikkat çekildi.
Belediyenin açıklamasında, aile destek merkezlerinde 7-14 yaş grubu çocuklarla “akran zorbalığı” üzerine çalışma yürütülerek 300 çocuk ile yapılan çalışmada akran zorbalığına maruz kalındığında çözüm yöntemleri ve sönümlendirme çalışmaları üzerine aktarımlar yapıldığı kaydedildi.
ŞİDDETLE MÜCADELE İÇİN KARARLI MÜCADELE
Kadına ve çocuklara yönelik şiddetle mücadele konusunda kararlı bir mücadele yürütüldüğü ifade edilen açıklamada, “Kadının toplumsal hayatın her alanında yer alması toplumsal statüsünün yükselmesi kadın ve aile sorunlarına yönelik duyarlılığı geliştirmek ve bu alanlarda bilinç ve zihniyet dönüşümünü desteklemek amacıyla bilgilendirme ve güçlendirme çalışmaları kurumlarımızda yapılmıştır. Bu çalışmalar kapsamında Şiddetin türleri olarak fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddet başta olmak şiddetin tanımı ve bunlardan korunmanın yol ve yöntemleri üzerine farklı çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalarda Sosyolog, Psikolog, Sosyal Hizmet Uzmanı, Çocuk Gelişimi ve Eğitmenlerimiz aktif rol almıştır. Şiddetin olumsuz etkileri hakkında farkındalık kazandırmak için toplumsal cinsiyet eşitsizliğine ilişkin mahalle çalışmaları, esnaflara broşürlerin dağıtılması, dükkanlara kadın haklarıyla ilgili afişlerin asılması, kurumlarımızda uzmanlarımız tarafından seminerler, grup çalışmaları ve bireysel görüşmeler yapılarak daha geniş kitlelere ulaşılması hedeflenmiştir. ” ifadelerine yer verildi.
OKUL ÖNCESİ VE OKUL ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLARIN GÜVENLİĞİ
Açıklamada, okul öncesi ve okul çağındaki çocuklara yönelik şiddetle mücadele konusunda yapılan çalışmalar da dile getirildi. Açıklamada ,”Okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocuklarımıza yönelik ‘Güvenli Masal’ etkinliğimizle özel bölgelerini nasıl korumaları ile ilgili bilgilendirme sunumu ve dramalar yapılmıştır.
İlkokul ve Ortaokul öğrencilerimize yönelik ‘Güvenli Teknoloji Kullanımı’ başlığı ile 21.yy teknoloji dünyasında doğru ve etkili teknoloji kullanımı ile ilgili sunum yapılmıştır. Okul öncesi, ilkokul öğrencilerimize yönelik ‘Akran Zorbalığı’ ile ilgili kitap okunmuş ve ortaokul öğrencilerimize yönelik bilgilendirme sunumu yapılmıştır. İlkokul ve ortaokul öğrencilerimize yönelik ‘Siber Zorbalık’ ile ilgili bilgilendirme sunumu ve etkinlikler gerçekleştirilmiştir ‘ denildi.
KADINLAR SUNULAN HİZMETLERDEN MEMNUN
Verilen eğitimlerden ve yapılan çalışmalardan son derece memnun kaldıklarını belirten kadınlar, sağlanan bu hizmetlerden dolayı Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ile belediyenin Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne teşekkür etti.
Eğitimlerin çok verimli geçtiğini anlatan kadınlar, “Çok yararlı bilgiler edindik. Birçok konuda ne yapmamız gerektiğini öğrendik. Emeği geçen Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu’na ve herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.