enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,0104
EURO
42,0477
ALTIN
3.769,63
BIST
9.275,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
13°C
İstanbul
13°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
9°C
Cuma Yağmurlu
11°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
13°C
Pazar Açık
15°C

ATK Elçi cinayetinde yeni rapor hazırlama talebini reddetti

ATK Elçi cinayetinde yeni rapor hazırlama talebini reddetti
A+
A-

Adli Tıp Kurumu’nun Elçi cinayetinde ikinci bir rapor hazırlama talebini reddettiğini belirten Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, Londra Üniversitesi’ne hazırlattıkları raporun dikkate alınarak soruşturma aşamasına geçilmesini talep etti

Diyarbakır Barosu, öldürülen başkanları Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması için her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde gerçekleştirdikleri eylemin 183’üncüsünü gerçekleştirdi. Eylemde, “Em te ji bir nakin/ Seni Unutmayacağız” yazılı pankart açıldı. Açıklama yapan Baro Başkanı Cihan Aydın, Tahir Elçi soruşturmasında failler yargı önüne çıkarılıp hak ettikleri cezayı alana kadar, cezasızlık hali ortadan kalkana kadar etkinliklerini sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

ADLİ TIP RAPOR HAZIRLAMAYACAK

Adli Tıp Kurumu’na gönderilen dosyanın kendilerine ulaştığını belirten Aydın, kapsamlı değerlendirmeyi yaparak basınla paylaşacaklarını duyurdu. Adli Tıp’a gönderilen dosyaya kurumun hazırladığı ilk rapor dışında başka bir rapor hazırlamayacaklarını ifade eder şekilde cevap verildiğini söyleyen Aydın, “Bir değişiklik yok. Yapılması gereken Londra Üniversitesi’ne hazırlattığımız rapor dikkate alınarak bir an önce soruşturma aşamasına geçilmesini istiyoruz. Temel faillerin, suçlanan kişilerin bir an önce şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alınmasını ve gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

AYDIN: ‘SUÇ İŞLİYORLAR’

Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü’nün bu haftaki konusu ise “Cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri” oldu. Anayasa Mahkemesi’nin süreli yayınların tutuklulara verilmemesine dair çarpıcı bir karar verdiğini ifade eden Aydın, “Buna rağmen hak kısıtlılığı hapishanelerde bütün hızıyla devam ediyor. HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la görüştük. Kendisine bir dizin süreli yayın ve Yeni Yaşam gazetesinin verilmediğini söyledi. Anayasa Mahkemesi’ne rağmen cezaevi idarelerinin keyfilik hali almış başını gidiyor. Anayasa Mahkemesi de kararında bu keyfilik son bulmalıdır diyor. Kim bu keyfiliği sağlıyorsa açıkça suç işliyorlar. Yargı kararını yerine getirmemekle suç işliyorlar” ifadelerini kullandı. Eylem 5 dakikalık oturma eylemiyle son buldu. (MA)

Yorumlar

  1. Ealwln dedi ki:

    order domperidone 10mg without prescription – sumycin 250mg sale order flexeril 15mg pills

ATK Elçi cinayetinde yeni rapor hazırlama talebini reddetti

ATK Elçi cinayetinde yeni rapor hazırlama talebini reddetti
05.07.2019
893
A+
A-
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.