enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0213
EURO
38,0053
ALTIN
2.831,63
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Hafif Yağmurlu
29°C
Diyarbakır
29°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
27°C
Cuma Hafif Yağmurlu
25°C
Cumartesi Yağmurlu
24°C
Pazar Çok Bulutlu
27°C
DİYARBAKIR HABERİ
Hizmet verdiği bölgede, yaklaşık 7 bin kişiye istihdam sağlayan Dicle Elektrik, “Enerjin İşin Olsun” projesiyle üniversite ve meslek yüksek okulu elektrik bölümü öğrencilerine iş fırsatı sunmaya devam ediyor.  DİYARBAKIR GAZETE- Dicle Elektrik, bölge halkına sağladığı istihdam olanaklarıyla yerel ekonomiye önemli katkılarda bulunmaya devam ediyor. Şirket, üniversite ve meslek liselerinin elektrik...
19.09.2024
Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi, yeni eğitim öğretim yılına temizlik sorunlarıyla başladıklarını belirterek yarın İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde kitlesel bir basın açıklaması düzenliyor. DİYARBAKIR GAZETE Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi, yeni eğitim öğretim yılına başlarken okullardaki temizlik sorununa dikkat çekti. Şube tarafından yapılan açıklamada, İşgücü Uyum Programı (İUP) çerçevesinde yalnızca belirli günlerde güvencesiz...
19.09.2024
Hayata Destek Derneği, Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeline çocuk koruma ve istismarı konularında eğitim verdi. DİYARBAKIR GAZETE-  Hayata Destek Derneği’nden Sosyal Hizmet Uzmanı Lokman Amaç tarafından Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı personele yönelik bir eğitim programı düzenlendi. Eğitimde, “Çocuk kimdir?”, “Çocuk istismarı ve türleri nelerdir?”, “Çocuk koruma” ve “Çocuk katılımı...
19.09.2024
SES Diyarbakır Şubesi, Bağlar ilçe sağlık müdürlüğü personelinin tütün denetimi sırasında darp edildiğini duyurdu. Saldırıyı kınayan sendika, sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması için yetkililerin harekete geçmesi gerektiği belirtti. DİYARBAKIR GAZETE- SES Diyarbakır Şubesi, Bağlar ilçe sağlık müdürlüğünde görevli çalışanlarının çapraz tütün denetimi sırasında darp edildiğini bildirdi. Olayın, denetim sırasında yaşanan gerginlik...
19.09.2024

Amedspor, taraftarlardan 4 hafta sabır istedi

Amedspor, taraftarlardan 4 hafta sabır istedi
REKLAM ALANI

Amedspor, Pazartesi günü oynayacağı İstanbulspor maçı öncesi ilk kez düzenlediği basın toplantısında Konuşan Kulüp Başkanı Aziz Elaldı ve Teknik Direktör Ersun Yanal, takımın henüz hazır olmadığını, eksik olduğunu 3-4 haftalık süre istedi.

DİYARBAKIR GAZETE – Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, Teknik Direktör Ersun Yanal ve bazı yöneticilerle birlikte özel bir otelde düzenlediği basın toplantısı ile yeşil kırmızılı camiaya önemli mesajlar verildi. Teknik Direktör Ersun Yanal, akşam idmanı nedeniyle yaptığı kısa konuşmada, takımın henüz hazır olmadığını, eksikliklerin olduğunu belirterek, “Rica ediyorum bize 4-5 hafta bize sabır gösterin. Şartlar ne olursa olsun ben futbol çizgileri dışına çıkmayacağım. Bütün sorunları yeşil sahalarda, futbolcu çizgileri içerisinde çözerim” dedi.

Bir otelde düzenlenen basın toplantısına çok sayıda gazeteci gelince, odayı serinletmekte kullanılan merkezi sistemin yeterli olmaması üzerine görevliler pencereleri açmak istedi. Ancak dışarıdan bu kez gürültülerin gelmesi üzerine pencereler yeniden kapatıldı ve basın toplantısı çok sıcak bir ortamda devam etti.

İlk olarak konuşan Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, 2’nci Lig Kırmızı Grupta mücadele etmenin zorluğuna dikkat çekerek, bu zor guruptan başarı ile çıktıklarının altını çizdi. Trendyol 1. Liginin çok daha zor olduğunu, bu lige hazırlık sürecinde bir çok gazetecinin telefonlarına cevap veremediği için özür dileyen Elalaldı, Teknik Direktör Ersun Yanal’ın transferinin yarım saatlik bir görüşmede netleştiğini söyledi. Elaldı, “Huzurunuzda Ersun hocama çok teşekkür etmek istiyorum. Kendisiyle yarım saatlik bir görüşmemiz oldu. Bu görüşmede para muhabeti hiç olmadı. Taşıdığı futbol mantalitesi ve ruhu nedeniyle kendisine çok teşekkür ederim. İki aşamalı kamp süreçi yaşadık. Hemen sonrasında transferler yaptık, bunları yaparken kulubün kurumsallaşması adına binamızda onarım çalışması yaptık, tesislerimizde çalışmalar yapıldı, sonrası Karagümrük maçı oldu ve şimdi de buradayız. Futbolcu kardeşlerimizin akşam idmanı nedeniyle ilk konuşmayı Ersun Yanal yapacak sonra biz devam ederiz” dedi.

Basından sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Güneş, toplantıya Baran Durmaz’ın da katılacağını ancak çok önemli bir transfer görüşmesini sürdürdüğü için toplantıya katılamadığını aktardı ve sözü Teknik Direktör Ersun Yanal’a bıraktı.

“4 Hafta Sabır İstiyoruz”

Amedspor’un geçmişinde yaşanan bazı sıkıntı ve sorunları anlatan Teknik Direktör Ersun Yanal, “Kulübün yaşadığı dejenerasyon, dezavantajlar, uzun süre süper ligde yer alamamanın getirdiği sıkıntı, tesislerin durumu, kulüp binası gibi çok eksikler vardı. Çok kısa süre içerisinde bunların çözümüne yönelik yönetimle ortak çalışma başlattık. Kurumsallaşmanın olacağı bir çalışma yürütülüyor. 15 gün içerisinde binamıza taşınacağız. İlk işimiz olarak kurumsallaşmaya önem verdik ve bunun için işe başladık. Bu bizi çok yordu. Bundan daha önemlisi bir takım kurmak, Bunun için ekonomik bir kadro kurmak gerekiyordu. 26 kişilik bir kadro kurmak zorundaydık. Bizden çok daha öncelenmiş, kadrolarını kurmuş takımlar var. 20 oyuncu konusunda hassas davrandık. Bizim de kendimizi eleştirdiğimiz zamanlar oldu. 4-5 hafta sabır istiyoruz. Takım kurmak çok zor. Organizasyona başladığımızda futbolcularımız yoktu. Bu görüşmeleri trafiği ayarlamak, yabancı futbolcuya ulaşmak, çok zor, bunun için bölgesel anlamda yakın olmak zorundaydık. Bunun için Kocaeli’de kampa girdik. Seçim ve tercihlerimiz bu sebeptendi” dedi.

“Futbolu saha çizgilerinin içinde tutmamız gerek”

Amedspor’un süper lig takımlarında olmayan imkanlara sahip olduğuna dikkat çeken Yanal, “Zaman ve mekan, emek ve tüm bunları doğru harcamak gerekiyordu. Nüfus ve her şeyin öyküsü burada yazılabilir. Bu öyküyü futbol üzerinden yazabiliriz. Bunun için hepinize ihtiyaç var. Yönetimi, medyası teknik direktör ve yönetimi ile bir araya gelemeyen kulüpler başarılı olamaz. Birlikte iletişim ve desteğe ihtiyaç olacaktır. Başarılı başarısız, mutlu ve mutsuz günlerimiz olacak. Alanlarımıza etkin sahip olursak, daha başarılı olacağız. Sosyal medya gibi bir dev var. Bunun için hepinizin desteğine ihtiyacımız var. Futbolu saha çizgilerinin içinde tutmamız gerek. Bunun için büyük katkınıza ihtiyacımız var ve bekliyoruz. Burada futbola aç bir potansiyel ve enerji var. Bu enerjiyi her şeye dönüştürebilirsiniz. Ama ben futbol çizgisi dışına çıkmayacağım. Bu takımda emek harcayan insanların çabası var. Henüz hazır değiliz, eksiğimiz var. Kimseye haksızlık etmek istemem bunu gidermek için çabalıyoruz. Aksilikler oldu. Kadroyu derinleştirme zorunluluğu var. Çok doğru adamları bulup, değerlendirmek zorundayız” diye konuştu.

“Ölsek de kalsak da bu ülkenin içindeyiz”

Amedspor’u Türkiye’de marka haline getirmek için çaba harcayacağına değinen Yanal, “Futbol açlığının oluştuğu bir yer tarifi yapılsa bunun adı Amed olur. Amedspor’u Türkiye’de marka haline getirmek için çaba harcayacağız. Futbol benim işim. Bu ülkede yaşıyoruz; ölsek de, kalsak da bu ülkenin içindeyiz. Türk futboluna hizmet edeceğiz. Kardeşlik duyguları içerisinde hep birlikte bu işi yürüteceğiz. Bunun çabasını veren yönetim kurulu üyelerimiz var. Bunun çabasını hep birlikte veriyoruz. Ama ben futbol çizgisi dışına çıkmayacağım” şeklinde konuştu.

Takımı şampiyon yapan kadronun içerisinde olup da kulüpten ayrılan Berk İsmail gibi bazı futbolcuların kendi insiyatifiyle gittiklerini anlatan Yanal, “Berk İsmail bu liglerde iyi piyasası olan bir futbolcu ve buna kal demek kolay. Belki 3-4 sene daha oynar. Kal desen başarılı olur mu olmaz mı? Orası da muamma. 23-24 yaşlarında olsa döverek bırakmazdım. İlk gün yazdığımız oyuncuların hepsi halen bizde. Adama on lira veriyoruz ama belki 20 lira kazanacak. Çok farklı bir platform var, biz de burada olmak için bu kademeyi doğru anlamak zorundayız. Buna göre transferler yapıp, bu ligde başarılı olmak durumundayız” ifadelerini kullandı.

Bu konuşmasından sonra Ersun Yanal, toplantı salonundan ayrıldı.

Elaldı: “Çok Önemli Bir Kişiyle Görüştüm”

Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, yarım kalan konuşmasına buradan devam etti. İsmini vermediği çok önemli ve yetkili bir kişiyle yaptığı görüşmeyi aktaran Elaldı, “Önemli bir kişiyle görüşme yaptım; ‘öyle böyle şeyler oluyor’ dedi bana. Ya kardeşim onlarca kamera var digital bir ortamda yaşıyoruz. Ben de ispat etmesini istedim. Yani çok dar bakıyorlar. Sabredelim. Tarihimizde yeni ve öncekinden daha profesyonel lige çıkmışız. Giden Berk ve diğer çocuklar bizden kaynaklı olan bir sorundan değildi. İdman için yeni malzeme aldık, tesisi, personeli, teknik heyeti kurumsallaştırmaya çalışıyoruz. Bununla birlikte transfer yapmaya çalışıyoruz. Günde 3-4 defa İstanbul’a gidip geldiğimiz günler oldu. Sizden bize sabır etmenizi, bize 3-4 hafta zaman vermenizi istiyorum. Çok güzel günler bizi bekliyor ama sizler ve taraftarlar bizimle olmalı. Barış kardeşlik ve fair play ruhuyla bütün sorunları aşacağız. Amedspor Türkiye ve dünyada gündem oluyor. Burası sıradan bir futbol kulübü değil. Hassas dengeleri kurmak zorundayız. Masayı kurduk ve masadan asla kalkmayacağız. Taraftarımızın, kadın erkek, genç ve yaşlı renkli ruhlarını yeniden yanımızda görmek istiyoruz. Pasolig masası var. O masa ile bizim bir alakamiz yok. Halkın bu takıma sahip çıkması lazım. Biz bir yere kadar kendi paramızla gideriz ama halkın takıma sahip çıkması lazım.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Jojobet - Vbet para çekme