enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
31°C
Diyarbakır
31°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C
Çarşamba Açık
28°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’da bir araya gelen bir grup genç, Dicle Üniversitesi (DÜ) piknik alanında temizlik yaptı. DİYARBAKIR GAZETE– Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri DÜ Genç Ofis öncülüğünde, DÜ Piknik Alanı’nda bir araya gelen Dicle Tıp Öğrencileri Birliği Kulübü, Avrupa Tıp Öğrenciler Birliği (EMSA) ve Let’s Do It il temsilciliği üyeleri,...
28.09.2024
Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 118. Devlet Hizmet Yükümlüsü kurası sonucunda, Diyarbakır’daki kamu sağlık tesislerine atanan 152 hekime yönelik oryantasyon (Uyum) eğitimi düzenlendi. DİYARBABAKIR GAZETE– Uyum Eğitimine İl sağlık müdürlüğü hizmet başkanları ve konunun uzmanları tarafından deneyim paylaşımı ve oryantasyon eğitimiyle ilgili bilgiler verildi. Eğitimde, Teşkilat Şeması, 657 Sayılı Devlet...
28.09.2024
Kayapınar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri semt pazarlarında terazi, fiyat, temizlik ve etiket denetimi yaptı. DİYARBAKIR GAZETE – Denetimlerde etiket bulundurmayan ve kurallara uymayanlara cezai işlem uyguladı. Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri semt pazarlarında kapsamlı denetimler yaptı. Denetimlerde, terazilerin tezgâh önlerinde vatandaşların görebileceği şekilde olması, fiyat etiketlerindeki rakamların anlaşılır olması, ürünlerin alım-satış...
28.09.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yeniköy’deki mezarlık alanının yetersiz kalması nedeniyle 18 dönümlük yeni mezarlık alanı düzenliyor. DİYARBAKIR GAZETE– Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Yeniköy’deki mezarlık alanının yetersiz kalması üzerine harekete geçti. Sağlık İşleri, Park ve Bahçeler ile Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlıkları ekipleri, Yeniköy’de mevcut defin işlemlerinin yapıldığı noktanın hemen...
28.09.2024

Yentürk: “Ekonomik krizin bedelini işçiler ödemeyecek!”

Yentürk: “Ekonomik krizin bedelini işçiler ödemeyecek!”
REKLAM ALANI

TÜRK-İŞ’e bağlı Yol-İş 1 Nolu Diyarbakır Şube Başkanı Bülent Yentürk, hayat pahalılığı ve adaletsiz vergi sistemine dikkat çekerek, işçilerin geçim sıkıntısıyla mücadele ettiğini vurguladı. Yentürk, artan enflasyon ve düşük maaşlarla ilgili olarak, işçilerin taleplerini duyurmak için 81 ilde basın açıklamaları ve mitingler düzenlediklerini açıkladı. Ekonomik krizin bedelini işçiler olarak ödemeyeceklerini belirtti.

DİYARBAKIR GAZETE- TÜRK-İŞ’e bağlı Yol-İş Diyarbakır 1 No’lu Şubesi, ekonomik kriz ve hayat pahalılığına tepki göstermek için kitlesel bir basın açıklaması yaptı. Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü bahçesinde yapılan açıklamaya TÜRK-İŞ Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Bahri Karakoç, Yol-İş 1 Nolu Şube Başkanı Bülent Yentürk ve yönetim kurulu üyeleri ve işçiler katıldı.

Basın açıklamasını yapan Yol-İş 1 nolu Şube Bülent Yentürk, hayat pahalılığı ve adaletsiz vergi sisteminin işçilerin yaşam koşullarını ciddi şekilde zorladığını belirtti.

Yentürk, son dönemde artan enflasyon, düşük maaşlar ve sosyal güvencesizlik konularının geniş kitleleri etkilediğine dikkat çekerek, “Marketteki fiyat artışları, kiralar ve eğitim masrafları, işçilerin geçim şartlarını katlanılmaz hale getiriyor,” dedi.

“EKONOMİK KRİZİN BEDELİNİ İŞÇİLER ÖDEMEYECEK”

Yentürk, 81 ilde gerçekleştirdikleri basın açıklamaları ve 26 Ağustos ile 3 Eylül tarihlerinde Tekirdağ ve Zonguldak’ta düzenledikleri mitinglerle işçilerin sesini duyurmayı hedeflediklerini vurguladı. Mitinglerde, “Ekonomik krizin bedelini işçiler olarak biz ödemeyeceğiz” ifadesini kullanan Yentürk, toplumun büyük bir kısmının geçim sıkıntısı çektiğini dile getirdi.

“RESMİ RAKAMLAR İŞÇİLERİN GERÇEKTE YAŞADIĞI DURUMU YANSITMIYOR”

Yentürk, enflasyon oranlarının resmi rakamların çok üzerinde olduğunu belirterek, “Açıklanan resmi enflasyon, işçilerin gerçekte yaşadığı durumu yansıtmıyor. Gerçek enflasyon oranları açıklanmazsa, yoksulluk daha da artacak,” dedi. İşçilerin, sabit gelirleri ile yükselen yaşam maliyetleri arasında giderek derinleşen bir uçurum yaşadığını ifade etti.

“VERGİ SİSTEMİNDE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER YAPILMALI”

Gelir adaletinin sağlanabilmesi için vergi sisteminde köklü değişiklikler yapılması gerektiğini vurgulayan Yentürk, “Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmalı. İşçiler, 12 ay çalışmakta ancak gelirlerinin büyük bir kısmını vergi olarak ödemek zorunda kalmaktadır” şeklinde konuştu.

Kıdem tazminatına da değinen Yentürk, tavan miktarının brüt asgari ücretin 7,5 katı olması gerektiğini savunarak, “Kıdem tazminatımız, yıllar içinde eridi. İşçiler, emeklilik dönemlerinde bu güvenceden yararlanabilmeli” dedi.

Yentürk, TÜRK-İŞ’in yalnızca işçilerin değil, tüm dar gelirli kesimlerin insana yakışır yaşam şartları için mücadele ettiğini belirterek, “Sendikalı işçi ile örgütsüz işçi, memur ile işçi arasında bir ayrım yaratılmasına izin vermeyeceğiz,” ifadelerini kullandı.

“Bozulan ekonominin bedelini biz ödemeyeceğiz” diyen Yentürk, işçilerin haklarını koruma konusundaki kararlılıklarını yineledi. Yentürk, bu bağlamda, sosyal adaletin sağlanması için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını talep etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Jojobet - Vbet para çekme