Dicle Üniversitesi Öğretim üyelerinin Acıbadem Üniversitesi ile ortaklaşa yürütecekleri Kanser çalışmaları TÜBİTAK 1001 Çaba Projesi Destek almaya hak kazandı.
DİYARBAKIR GAZETE- Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Anorganik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi/Disiplinlerarası nanoteknoloji ABD öğretim üyesi/Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yrd. Prof. Dr. Murat Aydemir’in yürütücüsü olduğu “Fonksiyonel Rutenyum Amido-Fosfinit Kompleksi: Sentez, Karakterizasyon, Aktivite Tayini; Deney Tasarımı ile Optimize Nano-Lipit Formülasyonlarının Hazırlanarak Kanser Tedavisinde in Vitro ve in Vivo İncelenmesi’ isimli proje TÜBİTAK 1001 ÇABA kapsamında 1 milyon 650 bin TL’lik bütçe ile kabul edildi.
Çalışma Acıbadem Üniversitesi işbirliği ile yürütülecek
Dicle Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, Murat Aydemir’i aynı dönem kabul edilen ikinci TÜBİTAK 1001 ÇABA projesinden dolayı da ayrıca tebrik edilerek, “Sunulan TÜBİTAK 1001 ÇABA proje kapsamında, literatürde ilk defa sentezlenecek, meme kanseri tedavisinde etkisi kanıtlanmış Fosfinitin-Ru-benzen kompleksinin, (RuPA), uygun bir lipit nanotaşıyıcı içine yüklenmiş, intraperitonel (i.p) olarak uygulanabilen bir formülasyonun geliştirilmesi ve meme kanseri tedavisinde kullanılan ilaçlara bir alternatif molekül ve formülasyon geliştirilmesi amaçlanmıştır. Acıbadem Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek in-vivo deneyler, akademik iş birliklerinin gelişmesine ve karşılıklı bilgi aktarımına önemli katkılar sağlayacaktır. Dolayısıyla, kimya, eczacılık ve veteriner tabanlı araştırıcıların birlikte çalışmasına olanak sağlanacak ve yeni bilim insanlarının multidisipliner anlayışı benimsemesi, aynı zamanda özgünlük ve yaygın etki açısından üst düzey çalışmaların gerçekleştirilmesinin de önünün açılması sağlanacaktır. Aynı zamanda Dicle Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcımız olan değerli hocamızı ve proje ekibini tebrik eder başarılarının devamını dileriz” denildi.