aohbet islami chat omegla türk sohbet cinsel sohbet dini chat
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
DİYARBAKIR HABERİ
DMD hastası 8 yaşındaki Fırat Miraç Şeker’in Dubai’de yapılacak tedavisi için 3 milyon Dolar’a ihtiyaç var. Valilik destekli yardım kampanyası başlatan aile, duyarlılık çağrısında bulundu. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır’da kısa adı DMD olan Duchenne Musküler Distrofi  adı verilen kas erimesi hastalığıyla mücadele eden 8 yaşındaki Fırat Miraç Şeker’in ailesi çocuklarının...
05.04.2025
Mezopotamya Gurme Bahar Yöresel Lezzetler Fuarı Diyarbakır’da kapılarını açtı. 41 ilden 150 firmanın katıldığı fuarda, yöresel lezzetler tanıtılıyor. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’da yöresel tatların tanıtıldığı “Mezopotamya Gurme Bahar Yöresel Lezzetler Fuarı” yoğun katılımla başladı. Anatolia Fuarcılık tarafından düzenlenen fuar, Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşiyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen...
05.04.2025
Mezopotamya’nın binlerce yıllık tarihini sanatsal bir hafızaya dönüştüren “33 Medeniyet” Sergisi, 4-13 Nisan 2025 tarihleri arasında DİTAV Kültür Sanat Evi’nde sanatseverlerle buluşuyor DİYARBAKIR GAZETE– Mezopotamya’nın binlerce yıllık tarihini sanatsal bir hafızaya dönüştüren “33 Medeniyet” Sergisi, 4-13 Nisan 2025 tarihleri arasında DİTAV Kültür Sanat Evi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Serginin küratörlüğünü Diyarbakırlı sanatçı...
04.04.2025
Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde tarihi Haburman Köprüsü çevresine dökülen kaçak hafriyat görüntü kirliliğine neden olduğu gibi tarihi dokuya da zarar veriyor. DİYARBAKIR GAZETE- Çermik ilçesinde bulunan tarihi Haburman Köprüsü çevresinde, hafriyatın yasak olan alanlara dökülmesi vatandaşların ve ziyaretçilerin tepkisini çekti. Son zamanlarda tarihi Haburman Köprüsü altında akan Sinek Çayı’na yasak olmasına...
04.04.2025

Vatandaş pazardaki önlemleri yetersiz buldu!

Vatandaş pazardaki önlemleri yetersiz buldu!

İçişleri Bakanlığı coronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için pazarlarda ek tedbirler aldı. Diyarbakır’daki vatandaşlar pazarlarda alınan önlemlerin yetersizliğinden şikâyet ederek, esnafın para üstü verirken dikkat etmesini istedi.

Diyarbakır’da vatandaşlar mutfak ihtiyaçlarını karşılamak için pazara gidiyor. Peki, Koranavirüsin yayılmasını önlemek için pazarlarda alınan tedbirler yeterli mi? Pazar esnafı ne gibi tedbirler alıyor? Vatandaşlar tedbirlerle ilgili ne düşünüyor? Halk pazarında bulunan esnaf eldiven takıp vatandaşların ürünlere dokunmasını istemiyor. Tezgâhlar arası mesafe ise kuralara uygun. Esnaflar aldıkları tedbirlerin yeterli olduğunu söylerken pazara gelen bazı vatandaşlar ise tedbirlerin yetersiz olduğunu dile getirerek pazarcıların eldiven değiştirmediğini söyledi.

Pazarda alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu dile getiren bir vatandaş, “Ben sebze ve meyveye dokunmuyorum ama para veriyorum. O parayı alıyorlar elleriyle para üstü veriyorlar. Belki bende virüs var. O paraya dokunup başkasına veriyorlar. Başka bir kişi daha beklesin orda biri parayı alsın diğeri de eşyayı doldursun. Bizi tehlikeye atıyorlar ama nasıl attıklarını bilmiyorlar.  Ben burada pazarcıları suçlamıyorum. Belediyecileri suçluyorum. Gerekli tedbirleri almıyorlar” dedi.

‘SIK SIK ELDİVEN DEĞİŞTİRMELERİ GEREKİR’

Başka bir vatandaş ise paradan virüsün bulaşacağından endişe duyduğunu dile getirerek pazarcıların önlem almasını istedi. “Elleriyle paraya dokunuyorlar. Ondan sonra o parayı millete veriyor. Ha ben seçmişim ha o seçmiş ne faydası var ki? Sık sık eldiven değiştirmeleri gerekir. Ya da biri para alsın diğeri de eşyaları doldursun. İnsanların sağlığı için tedbirler alınmalı” şeklinde konuştu.

Alınan tedbirlerin yeterli ve yerinde olduğunu söyleyen başka bir vatandaş da pazarcıların hijyen kurallarına göre hareket etiğini vurguladı.

Tedbirlerini aldığını söyleyen bir esnaf ise bazı esnafların tedbir almadığını belirterek, aldığınız tedbirler yeterli mi sorusuna şu yanıtı verdi “ yeterli değil ama dikkat etmeye çalışıyoruz” dedi.

‘YARIM SAATE BİR ELDİVEN DEĞİŞTİRİYORUZ’

Pazarcı “Elimizden geldiğince önem göstermeye çalıyoruz.  Vatandaşa meyve ve sebzeleri elletmemeye çalışıyoruz. Mümkün mertebede kendimiz dolduruyoruz. Her konuda hasasız dikkat ediyoruz. Yarım saat veyata bir saat arayla eldiven değiştiriyoruz”

Başka bir pazar esnafı ise, “Müşteriye ürünlere dokunmayın diyoruz ama yinede dokunuyorlar. Pazarda ilaçlamanın yapılmasını istiyoruz. Önlem alamıyoruz. Maske eldiven bulmakta zorlanıyoruz. Eczane ve marketlerde eldiven bulamıyoruz” dedi.

İçişleri Bakanlığı, Çin’de ortaya çıkarak bütün dünyayı etkisi altına alan corona virüsü (Covid-19) salgınının Türkiye’de yayılmasını önlemek, vatandaşları sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek, salgında en etkili mücadele olan sosyal mesafeyi sağlamak amacıyla il, ilçe ve beldelerimizdeki mahalle/semt pazar yerlerinde tedbirler geliştirilerek uygulanılmasını istedi.

Bu nedenle ilgi yazı kapsamında belirtilen talimatların eksiksiz uygulanmasının sağlanması, ayrıca ilave olarak pazar kurulacak günlerde pazar yerlerinin veya pazar kurulacak alanların (cadde/sokak/meydan vb.) belirtilen esaslar dâhilinde faaliyetlerini yürütmesi sağlanacak.

Yayınlanan genelge ile alınan ilave önlemler ise şu şekilde:

* Pazarın toplanacağı gün pazar yeri/alanlarına kontrollü giriş, çıkışları sağlamak için belirlenen giriş ve çıkışlar haricinde diğer tüm alanların demir bariyer ve benzeri araç gereç ile kapatılarak, kontrolsüz giriş çıkışlar engellenmelidir.

* Pazar yeri/alanına giriş ve çıkışlar mümkün ise aynı yerden yapılmamalıdır. Aynı yerden yapılması zorunlu ise aynı noktada vatandaşların karşı karşıya gelerek yoğunluk oluşturmaması için giriş/çıkış için ayrı koridorlar oluşturulmalıdır.

* Pazar yerleri/alanında sergi, tezgâh ve/veya tahtalar araları en az 3 metre olacak şekilde yerleştirilmelidir.

* Pazar yeri/alanına içerdeki esnaf sayısının en fazla 2 katı vatandaş alınmalıdır.

* Pazar yeri/alanı içerisinden vatandaş çıktıktan sonra içeriye vatandaş alınarak içeride sürekli aynı sayıda vatandaşın bulunması sağlanmalıdır.

* Bu amaçla pazar giriş noktaları oluşturulmalı bu noktalarda bekleyecek vatandaşların beklemesi için bir koridor oluşturulmalı ve koridorda bekleyen vatandaşlar arasında en az 2 metre mesafe bırakılmalıdır.

Kaynak: Tigris Haber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Jojobet - Vbet para çekme