AK Parti Sur İlçe Başkanlığı’nın 7. Olağan Genel Kurulu yapıldı. 7 ay önce AK Parti Genel Merkez tarafından atanan ve bugün yapılan kongre ile başkan seçilen Sur İlçe Başkanı Murat Unat, Sokak ve sokağın kudreti, kendisi için her türlü spekülatif politik felsefelerden, söylemlerden, sloganlardan ve “halka rağmen halk” diyen beyaz adamın piyasa gücünden çok daha evlâ olduğunu ifade ederek, “Benim için sokak, sadece politika yapmanın mekânı değil, bununla birlikte varoluşsal nefesin teneffüs edildiği yerdir” dedi.
Sait BAYRAM
AK Parti Sur İlçe Başkanlığı’nın 7. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Bir düğün salonunda düzenlenen kongreye, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mücahit Yanılmaz, AK Parti Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Abdullah Ağralı, Konya Milletvekili Mücahit Yanılmaz, AK Parti Güneydoğu Anadolu İl Koordinatörü Ejder Açıkkapı, AK Parti MKYK Y.Üyesi-Genel Merkez Teşkilat Bölge Koordinatörü Alattin Parlak, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, İl Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Kaya, Sivil Toplum Örgüt temsilcileri, Kanaat önderleri ve çok sayıda partili katıldı.
Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen 7 ay önce Genel Merkez tarafından ataması yapılan ve kongrede tek aday olan AK Parti Sur İlçe Başkanı Murat Unat, Sokak ve sokağın kudreti, kendisi için her türlü spekülatif politik felsefelerden, söylemlerden, sloganlardan ve “halka rağmen halk” diyen beyaz adamın piyasa gücünden çok daha evlâ olduğunu söyledi.
Yaklaşık 7 aydan bu yana Sur İlçe Başkanlığı görevini yürüttüğüne işaret eden Unat, “Bu süreçte, dava arkadaşlarımla birlikte adeta gecemizi gündüzümüze ilave ederek, Sur’un her bir sokağını, mahallesini, mezrasını, esnafını ve özet kabilinden Sur’un her bir karışını ziyaret etmeye gayret ettik. Ziyaretlerimizde, Sur’un sakinleriyle hemhal olup dertleştik, onların sorunlarını sadece kendileriyle konuşmakla yetinmeyip, kendimizden bilerek not alıp çözmeye gayret ettik” diye konuştu.
Unat, Kendisi için sokağın, sadece politika yapmanın mekânı olmadığı, bununla birlikte varoluşsal nefesin teneffüs edildiği yer olduğuna değinerek, “Halk ve sokakla birlikte olmak, en zirvedeki politik idealimdir. Politik pragmatik-çıkarcı kariyerin basamaklarında yol almak için halk ve sokakla birlikte olmak değil; bu tutumun aksine politik hedefimiz her daim sokakta olup halkla olan birlikteliğimizde mahfuz görmekteyim” ifadelerini kullandı.
SOKAĞA MEKAN, HALKI YAREN EDİNMEKTEN DAHA KUTLU BİR ŞİAR OLABİLİR Mİ?
“Sokağı mekân; halkı yaren edinmekten daha kutlu bir şiar olabilir mi?” diye soran Unat, şöyle dedi:
“Hayır, bizce olamaz. Kaygımız ve derdimiz, kudretimiz nispetinde, çocukların sokağına sahip çıkmak ve sokakların çocuklarıyla, gençleriyle, sakinleriyle hemhal olup dertlerine derman olabilmek üzere gayret etmektir. Bu sebeple diyorum ki siyaset kurumunun geleceğini tayin eden imkân, ancak sokakla barışık işlevsel ve dinamik politikalar üretmekle olanaklıdır. Çünkü teklif ve tesis edilen politikaların hedef kitlesi, halkın en meşru kamusal mekânı olan sokağın bizatihi kendisidir. Dolayısıyla sokağa hitap etmeyen veya kudretini sokaktan almayan her politik teşebbüs ve açılım, bizce beyhudedir. Sokaktan geldiğimiz gibi, görevi devr aldığımız günden bugüne, hep bu şuurla da sokakta olmaya gayret ettik ve ediyoruz.
“BİZİM İÇİN SİYASET KURUMU ÇIKAR ODAKLARIN MENFAATLERİN KESİŞTİĞİ POLİTİK BİR KAVŞAĞI DEĞİL”
Bizim için siyaset kurumu, çıkar odakların menfaatlerinin kesiştiği politik bir kavşağı değil, aksine eğitim, sağlık, hukuk ve sair kurumlar gibi fert özelinde toplumun, sokağın maslahatını temsil etmelidir. Bu tutum, Cumhurbaşkanımızın şahsında Ak Partimizin öz bilincinden edindiğim terbiye doğrultusunda, bizim için siyaset yapmanın temel niteliğini, ölçeğini ve istikametini belirler. Partimizin 2002 ruhunda tezahür ettiği üzere, şuna inanıyorum ki sokağın sosyolojik gücü, teorik ve pratik söylem ekseninde, her türlü politik ve ekonomik iktidarı devirecek kudrette sahiptir”
“SOKAĞIN REEL GERÇEKLİĞİ MEVZUBAHİSTİR”
Unat, Sokağa yüklediği anlamlar yumağının, belli bir politik-sosyolojik içeriklerden muhtevî olmasının yanında, bir de sokağın reel gerçekliğinin mevzubahis olduğunu vurgulayarak, “Bu bakımdan tarihsel, mimari hafızasıyla öne çıkan ve bir çok medeniyetin izini taşıyan Sur, sokaklarıyla, surlarıyla ve bilumum turistik-dinî mekânlarıyla geçmişin ‘an’daki yaşanmışlığına ev sahipliği yapar, tanıklık eder. Sur, tarihin ve birçok medeniyetin beşiği olduğu gibi, halihazırda, Diyarbakır’ın tüm sokaklarının çıkıldığı, yani şehrimizin nabzının atıldığı yerdir. Bu nedenle Sur, Surlular için, bizler için sadece Sur’dan ibaret değildir, aynı zamanda şehrimizin ve bölgemizin de sınırlarını aşan, küresel ölçekte öneme sahip olan, tarihsel ve kültürel bir havzayı temsil eder” ifadelerini kullandı.