enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
35°C
Diyarbakır
35°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
35°C
Pazartesi Az Bulutlu
35°C
Salı Az Bulutlu
36°C
Çarşamba Açık
35°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Toplum Yararına Çalışma Programı’nı (TYP) yenileyerek İşgücü Uyum Programı (İUP) adıyla yeniden hayata geçirdi. Diyarbakır’da 2800 kişi, bu yeni program kapsamında okulların temizlik, bakım ve onarım işlerinde istihdam edilecek. DİYARBAKIR GAZETE– İşgücü Uyum Programı (İUP), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından işsiz vatandaşların işgücü piyasasına entegrasyonunu sağlamak...
07.09.2024
Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Zabıta Haftası nedeniyle düzenlenen eğitim programına katılarak, yurttaşlar ve turistlerle muhatap olan Zabıtanın belediye ve kenti temsil ettiğini belirtti. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Zabıta Haftası nedeniyle büyükşehir ile Kayapınar, Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçe belediyelerinin zabıta personeline yönelik eğitim programı düzenledi. Kültür ve...
07.09.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Yenişehir Millet Bahçesinde halkın sorunlarını dinleyerek, “Sorunları hep birlikte çözeceğiz ve şehrimizi güzelleştireceğiz. Bizi mahallenizde bekleyin, size geleceğiz” dedi. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesinin 5 Haziran’dan itibaren başlattığı Amed Temizlik Kampanyası kapsamında “Parklarda halkımızı dinliyoruz, Amed’i seviyoruz, kirletmiyoruz” sloganıyla yürütülen sosyal farkındalık çalışması, Yenişehir...
07.09.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Balıkçılarbaşı ile Huzurevleri arasında yeni güzergâh oluşturdu. Güzergahtaki toplu taşıma hizmeti 9 Eylül’de başlayacak. DİYARBAKIR GAZETE- Ulaşım Daire Başkanlığı, yurttaşların güvenli, rahat ve konforlu bir şekilde ulaşımlarını sağlamaları için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, yurttaşların hastane, eğitim, sağlık ve ticari başta olmak üzere toplu taşıma alanında tüm ihtiyaçlara...
07.09.2024

Ücretsiz yolcu taşımama eylemi, ‘tarife’ değil, ‘Paso’yla alakalı!

Ücretsiz yolcu taşımama eylemi, ‘tarife’ değil, ‘Paso’yla alakalı!
REKLAM ALANI

Ücretsiz yolcu taşımama eylemine giden Diyarbakır Özel Halk Otobüsleri, sonuç alana kadar eyleme devam edeceklerinin sinyalini verdi. SS 53 Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Mehmet Pervane, eylemlerinin yolcu tarifesi için değil, ‘Paso’larla ilgili olduğunu belirterek, “Hakkımızı istiyoruz” dedi.

DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan görüşmelerde sonuç çıkmayınca ‘ücretsiz’ yolcu taşımama eylemine giden Özel Halk Otobüslerinin eylemi birinci haftasına girdi. SS 53 Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Mehmet Pervane, eylemlerinin yolcu tarifesi için değil, ‘Paso’larla ilgili olduğunu söyledi.

Görüşmeler oyalamalarla geçti!

Başkan olduğu 2021 yılının 8. ayından itibaren ‘ücretsiz taşıma’yla alakalı mücadele verdiğinin altını çizen Pervane, “Türkiye genelinde yani 80 İl’de Özel Halk Otobüslerinde ya ücret ödenmekte ya da taşınmamaktadır. Defalarca mevcut yönetim ve eski yönetime söylememize rağmen bir çözüm bulunamadı. Görüşmelerimiz hep oyalama ile geçiyordu. Benim esnafımın evine ekmek götürmesi gerekiyor ve çok zor durumda bulunuyor. Ben defalarca şunu söyledim: ‘Gelin oturalım, bu sorunu çözelim. Yarı bizden yarı da belediyeden olsun’ dedim. Diyarbakır hariç bütün illerde ya da taşınmıyor, ya da Belediye tarafından ücreti ödeniyor. Emsalleri tüm Türkiye genelinde var” ifadelerini kullandı.

“Eylemimiz paso ile ilgilidir’

Pervane, yaptıkları eylemin tarife ile ilgili değil, pasolarla ilgili olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Bazı arkadaşlar basına yaptıkları açıklamalarda doğruyu söylemiyor. Bir kez daha söylemem gerekirse, biz tarife için bu eylemi yapmadık. Bütün araçlar aynı şekilde bu eylemde yer aldı. Bu eylem bütün herkesi bağlıyor. Eylemimiz pasoya karşıdır. Kamuoyu yanlış bilgilendiriliyor. Bu eylem tarife için yapmıyoruz. Paso benim en büyük sorunumdur.

‘Yeni yönetimle yaptığımız görüşmeden sonuç alamayınca eyleme gittik’

Yeni yönetim ile görüştük, ancak bir sonuç alamayınca eyleme gittik. Bazı araçların ücretsiz taşıdığı, bazı araçların da ücretsiz taşımadığına yönelik açıklamalar yapıldı. O açıklamalar da doğru değil. Bütün araçlar taşımıyor. Bunun da tespiti ulaşım daire başkanlığında yapılabilir. Kartın okunup okunmadığı sistemde bellidir. 200 aracın tümü taşımıyor. Kim ne söylerse söylesin en doğrusu verilerde vardır”

‘Halk otobüsleri kimsenin arka bahçesi değildir’

Halk otobüslerinin hiç kimsenin arka bahçesi olmadığına değinen Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Pervane, “Bu esnafın hakkını da aramak bizim görevimizdir. Bu eylem esnaf ve yönetimle birlikte aldığımız bir karardır. Bu sadece benim aldığım bir karar değildir. Öncelikle eylem yapmadan öncesi pasonun hangi araçta ne kadar vurulduğu bellidir. O yüzden araçların yarısının taşıdığı, yarısının da taşımadığı hikayesi boş bir hikayedir. Bayramdan sonra da biz her zaman görüşmeye açığız.

‘Diyaloğa açığız!’

Diyaloga açığız. Görüşmek istenirse biz gövdemizi taşın altına koymaya da hazırız. Görüşmesek de eylemimize devam edeceğiz. Bu eylemi yaparken de eylemci falan değiliz. Biz hakkımızı istiyoruz. Türkiye genelinde neyse biz de Diyarbakır’da hakkımızı istiyoruz. Esnafın evine para götürmek zorundadır” diye konuştu.

‘200 Halk otobüsü ücretsiz yolcu taşımıyor’

Pervane, Diyarbakır’daki Özel Halk Otobüslerinin tümünün ücretsiz yolcu taşımadığına işaret ederek, “Araçların tümü taşımıyor. Eğer bunun aksini iddia eden varsa sistemde bakabilirler. Açıklamanın neti de budur. Bunu yalanlayanlar da varsa gidip sistemden bakabilirler.

‘Esnafımın hakkının peşindeyim’

Kendisinin 8 yıl boyunca (Kayyum dönemi dahil) Diyarbakır’da olmadığını, konuyla ilgili hiçbir eylem yapmadığına yönelik ithamlara da açıklık getiren Pervane, “8 yıl boyunca burada değildim. Ben 2021 yılının 8. Ayın 24’ünde seçildim. Seçildiğim günden bu yana da 3-4 eylemim daha öncede olmuştur. Ben siyasi parti farkı gözetmeksizin ben üyelerimin, esnafımın hakkının peşindeyim. Ben herhangi bir siyasi partiye de bağlı değilim. Kayyum dönemi veya başka partilerin dönemi fark etmeksizin gerekli eylemimi de yapmışımdır” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Jojobet - Vbet para çekme