Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi Başhekim Sedat Özkul, Elinden geldikçe verdiği sözleri yerine getireceğini ifade ederek, “bunun altına da imza atmış durumdayım, bundan kimsenin şüphesi olmasın.” diye konuştu.
Selahaddini Eyyubi Devlet Hastanesine gelen hiçbir hastanın muayene olmadan, tetkikini yapmadan ayrılmadığına dikkat çeken Özkul, “Mevcutta şu anda yeni ekibimiz ile beraber yaklaşık 2,5 aydır başhekimliğini yaptığım Selahaddini Eyyubi Devlet Hastanesinde daha önce de birkaç yıllık idarecilik dönemim oldu. Doğal olarak hastaneyi çok iyi tanıyor ve biliyorum. Düzenlemiş olduğumuz toplantıda bazı sözler vermiştim ki söz benim için çok kıymetlidir. O gün itibari ile ne söylemiş isem Allah’IN izniyle herhangi bir engel ile karşılaşmazsak ki bu işler bazen çok farklı olabiliyor. Bazen bürokratik engeller olabiliyor, bazen işin mali boyutu olabiliyor gibi vs şeyler çıkabiliyor.” dedi.
“HASTANENİN ELZEM İHTİYAÇLARI VAR”
Özkul, Hastanede çok elzem ihtiyaçların olduğunu da vurgulayarak, “Sabah saatlerinde bir toplantımız oldu ve ele aldığımız ilk konu şu oldu; Hastanemizde hasta yataklarımız, bekleme masaları, sandalyeleri var değişmesi gereken. Her gün buraları geziyorum, özellikle söylüyorum bunların hemen fizibilite raporlarını çıkartın, bunları değişelim, hastalarımız temiz, düzgün ve sağlam materyalleri kullansın. Artı ortopedik olsun, oturdukları koltuklar yırtık veya pis olmasın, hem vücuda hem de göze hitap etsin diye takiplerini yapıyoruz.” İfadelerini kullandı.
‘SOSYAL MEDYADA Kİ İZDİHAM GÖRÜNTÜLERİ’
Başhekim Özkul, Hemen, hemen her gün sosyal medya aracılığı ile Selahaddini Eyyubi Devlet Hastanesinin fiş kesme bankoları ve polikliniklerinde oluşan mahşeri kalabalığın nedenlerini de şöyle sıraladı: “Sosyal medyada birkaç tane resim çıktı ama bu esasen normal bir görüntü. Normal şartlarda sabah gelin, fiş almak için sıraya girmiş hastalardır bu insanlar. Bu kadar yoğun insan kalabalığının aynı anda fiş alması mümkün değil. Aslında sıkıntı şu olmalı, Fiş bulamayan hasta var mı? Gelip de muayene olamadık diyen var mı? Oysaki o görüntüde şu var, sabah oradan fiş almak için bekleyen hastalarımız ve yakınları var. Hastanemizde kesinlikle fiş bulamayan veya mağdur olan hasta yok. Bir başka konu ise şu; Bakanlığımızın uzun zamandan beridir yaptığı MHRS randevu sistemi var. Hastaneye girişte MHRS masası kurmuşuz ve oraya da iki arkadaşımızı bırakmışız. Demişiz ki, gelen hastalara siz MHRS randevusu alın. Amaç şu, hastamız bir dahaki sefere geldiğinde fiş için sıraya girmesin, böyle bir kaygısı olmasın. Hastanın muayene saati bellidir, saat kaçta ise randevusu o polikliniğe gidecek, beklemeden muayenesini olacak, o zaman bu hastamız beklemek gibi bir sıkıntıya düşmeyecek. Bu sistem burada, özellikle bu bölgemizde bir türlü kurulamıyor, vatandaşlarımız sisteme uymuyor. Bide halk olarak şöyle bir alışkanlığımız var; Aile hekimlerine daha çok ilaç yazdırmak veya ufak, tefek şeyler için gidiyorlar. Aslında bize gelen hastaların birçoğu Aile hekimlerinde sorunlarına çare bulabiliyorlar.
HASTANEYE 5 BİN 500’E YAKIN HASTA GELİYOR
Hastanemize günde 5 Bin 5 Yüz civarı hasta geliyor, bunların 4 Bine yakını poliklinik girişidir, Bin 500 kadarı da acil servis girişidir. Poliklinik girişi yapan 4 Bin kişiye baktığınızda bu oranın beklide yüzde 30’u çok rahatlıkla aile hekimlerimiz tarafından tedavi olabilir, aslında bize gelmelerine hiç gerek yok. Basit bir bademcik enfeksiyonu, soğuk algınlığı veya ayak burkulması gibi vakalar direk aile hekimlerine gitmiş olsa bu kalabalığı beklide görmemiş olacaksınız, işte bu ve benzer sebeplerle ilgili olarak hastalarımız ile bir türlü kontak, temas kuramadık ama biz yönetim olarak elimizden gelen tüm çalışmaları yapmaya sonuna kadar gayret sarf edeceğiz.”