DTSO Başkanlığı’na Sarı Liste’den aday olan Karavil, ‘’ Tekstil sektörü Diyarbakır’da işsizlik sorununu önemli ölçüde azaltacaktır’’ dedi.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na Sarı Liste’den aday olan Abdülkadir Karavil Grup Başkanı ve DTSO Mütevelli Heyet Başkanı Vekili Abdülkadir Karavil, Silvan ilçesinde ilk etapta 300 kişinin çalışacağı tekstil fabrikası kuracaklarını açıkladı.
Sarı Liste’den Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na aday olan Karavil, Silvan’da ‘’Tanıtım Toplantısı’’ düzenledi. Çok sayıda kişinin katıldığı tanıtım toplantısında, projelerini açıklayan Karavil, doğup büyüdüğü yer olan Silvan’a tekstil fabrikası kurmayı kararlaştırdıklarını belirtti.
Abdülkadir Karavil Grup olarak kurmayı kararlaştırdıkları tekstil fabrikasında ilk etapta çalışacak kişi sayısının 300 olacağına değinen Karavil, şöyle dedi: ‘’Doğup büyüdüğüm yer olan Silvan’ımıza hep bir yatırım yapmayı düşünüyordum. Tekstil fabrikasını kurmaya karar verdiğimizi burada sizlerle paylaşmak istiyorum. Fabrikayı en kısa sürede tamamlayarak faaliyete geçireceğiz. İlk etapta fabrikada 300 kişi çalıştırılacak. Burada kurulacak fabrikadan Hazro ilçemiz de faydalanacaktır. Bizim tek amacımız istihdam alanı yaratmak ve istihdam alanlarının yaratılmasına öncülük etmektir. Gençlerin iş sahibi olması, istihdam alanlarının açılması beni mutlu ediyor. ‘’
TEKSTİL KENT PROJESİ
Karavil, Diyarbakır’ın, tekstilin hammaddesi olan pamuk üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu ve bu potansiyeli iyi değerlendirmek istediklerini de kaydederek, DTSO Başkanlığı’nı kazanmaları halinde, ‘’Tekstil Kent Projesi’’ni de kısa sürede hayata geçireceklerini bildirdi. Pamuğun yaygın kullanım alanıyla yarattığı katma değer ve istihdam olanaklarıyla, büyük ekonomik öneme sahip bir ürün olduğunu anlatan Karavil, pamuğun; lifi ile tekstil sanayinin, çekirdeği ile; yağ ve yem sanayinin, linteri ile de; kağıt sanayisinin hammaddesi durumunda olduğunu ifade etti. Karavil, petrole alternatif olarak pamuğun çekirdeğinden elde edilen yağın hammadde olarak kullanıldığını da hatırlatarak, nüfus artışı ve yaşam standardının yükselmesiyle pamuğa olan talebin giderek artırdığını kaydetti.
‘’TEKSTİL İŞSİZLİĞİ AZALTACAK’’
’Pamuk ve tekstil sektörünün, Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Karavil, şöyle dedi: ‘’Diyarbakır; GAP’ın en önemli uygulama merkezleri arasında yer alıyor. GAP’ın gerçekleşmesiyle Diyarbakır’ın sulanabilir tarım alanları artacak. Bu artış, pamuk üretimi ve pamuğa dayalı sanayinin de gelişimini sağlayacaktır. Diyarbakır pamuk üretiminde çok önemli bir potansiyele sahiptir. Bunu fırsata dönüştürürsek, işsizlik ve ekonomiye önemli katkı sağlarız. Tekstil sektörünün Diyarbakır’da yerleşmesi işsizlik sorununu önemli ölçüde azaltacaktır.’’
Karavil, Diyarbakır’ın geçmişten bugüne kadar bölgenin ticaret merkezi konumunu sürdürdüğünü de kaydederek, kentin, eğitim, ulaştırma, sağlık ve ticaret alanlarında sahip olduğu bölgesel donatılarla çevre illere de hizmet sunduğunu ifade etti.