Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Diyarbakır’a yaptığı yatırımlarla Diyarbakır’ın mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Diyarbakır’da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.
Diyarbakır’da Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Baraj, Gölet ve Sulama tesislerinin yanı sıra Islah çalışmalarıyla da çiftçilerin desteklenmesini sürdürüyor.
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yapımı devam eden Silvan Barajı’nın ön yüz beton imalatlarına başlandığını müjdeledi.
Yıldız, “Gövde dolgusu tamamlanan ve ön yüz beton imalatlarına başlanan Silvan Barajının tamamlanması ile 2 milyon 350 bin 58 dekar arazi sulanacak ve yılda 681 milyon kilovat saat enerji üretilecek.” ifadelerini kullandı.
“ÖN YÜZ BETON İMALATLARINA BAŞLANDI”
Silvan Barajı’nın en önemli aşamalarından birisi olan gövde dolgusunun geçen aylarda tamamlandığını dile getiren Genel Müdür Yıldız, “Barajda ön yüz beton imalatlarına başlandı. Barajın 2022 yılı sonunda tamamlanması ve Silvan Projesinin bütün bileşenlerinin tamamlanması ile 2021 birim fiyatlarıyla ülke ekonomisine yıllık 2,11 milyar TL tarımsal katkı sağlanması hedeflenmektedir.” dedi.
SİLVAN BARAJI TÜRKİYE’NİN VE AVRUPA’NIN EN BÜYÜK BARAJI
Silvan Barajı’nın temelden 175,5 metre yüksekliği ile kendi sınıfında Türkiye’nin ve Avrupa’nın en yüksek barajı olduğunu ve 7,3 milyar metreküp su biriktirme hacmine sahip olduğunu belirten Yıldız, barajın tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verimin artacağını hem de yörede ürün çeşitliliğinin sağlanacağını kaydetti.