Diyarbakır Bil Koleji, Eğitimde “sürdürülebilir”, “yenilikçi” eğitim yaklaşımlarımız ve “holistik” öğrenme modelimiz ile bir “öğretmen kuruluşu”, “BİL Koleji“ olarak sektörün öncülüğünü yapmaya devam ediyor.
DİYARBAKIR GAZETE- (ÖZEL)- “BİL’ de Başarı Bir Kültürdür” mottosu ile 29 yılı aşan eğitim öğretim tecrübesi, yenilikçi ve öncü eğitim yaklaşımlarıyla eğitim sektörüne yön veren, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Kıbrıs İlim Üniversitesinden aldığımız güç ile öğrencileri; geleceğin yeni “hibrit eğitim” çağına uyum sağlayarak akademik ve bilimsel temelli eğitim modeli ile hayallerindeki başarılı geleceğe hazırlıyor.
Akademik İlerleme Takip Sistemi, Yurt Dışı Dil Okulu, BİL LEARN Hibrit Eğitim Platformu, Canlı Dersler, LGS Hazırlık Programı, BİL College Model United Nations Conference (BİLMUN), BİL Speaking Academy, Tam Başarım Yüksek, BİL Talks ve Dijital Dünyanın Keşifleri ile “Anaokulundan Üniversiteye” Diyarbakır BİL Koleji Dünya İnovasyon Okulu, ulusal ve uluslararası alanda elde ettiği başarılara devam ediyor. BİL Koleji aynı zamanda “Artı Eğitim“ dergisi tarafından düzenlenen Eğitimde Başarı Ödüllerinden “Yılın Eğitim Markası” ödülüne sahip bulunuyor.
EĞİTİM SÜREÇLERİ “AKADEMİK” VE “BECERİ” TEMELLİ YAKLAŞIMLAR ÜZERİNE KURGULANIYOR
Bil Okulları Diyarbakır Kampüs Kurucusu Yunus Oruç, Eğitim öğretim süreçlerini “akademik” ve “beceri” temelli yaklaşımlar üzerine kurguladıklarına işaret ederek, şöyle dedi: “Öğrencilerimizin okuma, anlama ve analitik düşünme yeteneklerini geliştirmek değerlerimizin ilk sırasında yer almaktadır.
“MATEMATİK OKURYAZARLARI”
Öğrencilerimizin “bilimin dili” olan matematiği kavrayarak iyi birer “matematik okur yazarları” olmalarını hedefliyoruz. Dil bilgisi, okuma, anlama ve konuşma becerilerinin yanı sıra “küresel iletişim dili” olan başta “İngilizce” olmak üzere ikinci yabancı dil “Almanca” ya ileri seviyede hâkim olarak “dünya vatandaşı” olmalarını önemsiyoruz.
Öğrencilerimizin “yazılım dili” ve “kodlama” bilgisi ile teknoloji üretebilecek yetkinlikte olması ve “iyi birey olma” felsefesinden yola çıkarak “davranış dilini” edinmesi öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bunların yanı sıra “çağdaş”, “kendini ifade edebilen” ve “sorumluluk duygusuna sahip” bireyler yetiştirmek için öğrencilerimize bilimsel çalışmalara ek olarak “sanat” ve “spor” becerileri kazandırmak ana felsefemizdir. Bu bağlamda “müzik” ve “spor” alanlarında kişiye özgü her öğrencinin yetenek taraması yapılarak en az birer branşta uzmanlaşmalarını sağlıyoruz.
“BRANŞLAŞMA ADINA KAZANIMLAR ONLARCA KUPA VE YÜZLERCE MADALYA İLE TAÇLANDIRDIK”
Özellikle son yıllarda branşlaşma adına kazanımlarımızı onlarca kupa ve yüzlerce madalya ve ile taçlandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ayrıca “Enneagram” teorisi altyapısı ile geliştirdiğimiz öğrenci ve velilerimize özel “bütüncül okul rehberlik modeli” yaklaşımı ile “kişiye özgü” rehberlik modelimizle güvenilir, ilkeli, hedef odaklı, kişisel gelişime ışık tutarak doğru bir gelecek planlaması sayesinde başarılı, kendisiyle barışık, huzurlu, topluma yararlı bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz”
“SOSYAL VE KÜLTÜREL BAĞLAMDA DUYARLI BİRER VATANDAŞ YETİŞTİRME ÇABASINDAYIZ”
Okulumuzda eğitim öğretim faaliyetleri yanı sıra “sosyal” ve “kültürel” bağlamda duyarlı birer vatandaş yetiştirmenin çabası içerisindeyiz. Bilim, doğa ve çevre ile iç içe olacak şekilde “Okullarda Orman”, “Eco-Schools”, “Tema” üyeliği, “Tübitak” , il içi ve dışı “ulusal resmi ve özel” , “Teknofest” dereceleri, Diyarbakır’da ses getiren ilk ve tek en büyük bu yıl 6.ncısı düzenlenecek olan “İnovasyon ve Bilim Fuarı”, “Bil-Sem” başarıları, önde gelen “akademisyen” “yazar” ve “eğitimciler” ile düzenlemiş olduğu sempozyumlar, “Türkiye Alzheimer Derneği” sempozyumu, “Kitap Kumbaram”, “Çocuk Yazarlar”, “e-Twinning”, “Kültürlerimizi Tanıyoruz” şehir turları, “Rehberlik ve Kariyer Planlama”, “Bil-Talks” başarın konuşsun, ve “Sosyal Sorumluluk” başta olmak üzere bir çok projeye öğrenci ve öğretmenlerimiz ile imza attık.
100’Ü AŞKIN AKADEMİK REHBER VE YÖNETİCİ KADROSU
Okulumuz bünyesinde; anasınıfı, ilkokul ve ortaokul olacak şekilde mimari olarak temelden itibaren planlama yapılmıştır. Toplamda 100’ü aşkın akademik rehber ve yönetici kadrosu, 34 derslik, müzik-görsel sanatlar-drama-bilişim teknolojileri ve kodlama-fen ve teknoloji-akıl zeka oyunlar ve jimnastik atölyeleri, 2 adet yüzme havuzu, 10000 metrekareyi aşkın açık ve kapalı alan, solar güneş enerji sistemi ile doğaya saygılı ekosistem elektrik üretim tesisleri, basketbol-futbol ve voleybol kapalı spor salonu, üretim özellikli yemekhane,
350 KİŞİLİK KONFERANS SALONU, CEP SİNAMASI VE KÜTÜPHANE
350 kişilik konferans salonu, cep sineması ve kütüphane olacak şekilde teknolojik-modern-yenilikçi ve ferah alanları ile kaliteden ödün vermeden planlamalarımızı devam ettirmekteyiz.
“BİL”İMİN IŞIĞINDA EĞİTİME GÖNÜL VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Bugüne kadar “eğitime”, “öğrenciye”, “öğretmene” ve “insana” değer veren bir kurum olarak yol aldık, bundan sonrada bu minvalde Türkiye’nin eğitim gücü olarak “sürdürülebilir”, “yenilikçi”, “öncü” ve “lider” kurumu olarak “BİL” imin ışığında eğitime gönül vermeye devam edeceğiz.”