Mardin Artuklu Üniversitesi Ev sahipliğinde Anadolu Bilişim Buluşmaları 5 Kadim Dünyadan Dijital Dünya’ya Bakış etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan DTSO Bilişim Teknolojileri Komite Başkanı Zülal Koç, Pandemi süreciyle birlikte yeni dünya düzenine geçildiğini ifade ederek, bilişim ve dijitalleşmenin önemi kazandığını vurguladı.
DİYARBAKIRGAZETE- Dünyanın, dijital dönüşüme hızlı bir şekilde adapte olduğunu söyleyen Koç, “Sürecin içinde online talepler artarak devam etti hala ediyor. İş yapış modelleri kurallarında değişimler oldu hızla değişimler devam ediyor. Bir çok sektörde evde çalışma modelleri kalıcı oldu. Online platformda her sektör olacak ve evler birer ofis modeline dönüştü. Sektörler kendilerini kontrol ederek sistemlerini onlıne düzene uyarladı ve Bu durum da teknolojik hizmet sektörünü hareketlendirdi. Gerekli dijital dönüşümü sağlayacak, teknolojiye yatırım yapan firmalar öne çıktı, çıkıyor. Tüm sektörler akıllı bir dönüşüme geçti geçiyor. Fabrikalar, işletmeler, akıllı olmaya başladı.” dedi.
“DİJİTAL EKSENLİ ŞİRKETLER YÜKSELİŞ TRENDİNDE”
“Online alışveriş dönemi” Yazılım şirketleri, e-ticaret şirketleri, teknoloji şirketleri gibi dijital eksenli şirketlerin yükseliş trendinde olduğunu ifade eden Koç, “Tam da burada bu platformları kullanacak insan gücüne ihtiyaç oldu. Dijital değişim, yeni teknolojilerin kullanımıyla rekabet avantajı sağlayacak verimlilik ve büyüme getirecek inovatif iş modelleri, ürünler, hizmetler ve müşteri deneyimleri yaratmaktan geçiyor. Ülkemizin dinamik nüfusunun, birçok alanda olduğu gibi, teknoloji ve inovasyon alanında da en önemli potansiyelimizi oluşturduğunu düşünüyorum. Bu nedenle gençlerimize katma değeri yüksek beceriler kazandırarak, onlara yenilikçi kariyer ve gelişim olanakları sunmalıyız. Dijital dünyanın en büyük sermayesi insandır. Teknolojiyle bütünleşmiş insan beyni de sanayide dijital dönüşümün önceliğidir. Hızlı değişen dünya sürecinde dünya bize uyamayacağına göre bizim değişen dünyaya uymamız kaçınılmaz. Yenilenmeliyiz. Yoksa yeniliriz. Şirketlerimizin işletmelerimizin nitelikli teknoloji ve yeni nesil teknolojilere yatırım yapmaları gerekmekte. Tabi bunları yaparken teknoloji yatırım teşviklerinin ve fonlarının artması gerekmektedir. İkinci yüzyılımızda Dijitalleşen bir ülke haline gelmeliyiz. Bunun görevi kamu özel sektör, sivil toplum ve akademilere düşmektedir. Bunun içinde hızlı çözümler üretip harekete geçmeliyiz” şeklinde konuştu