enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,0104
EURO
42,0477
ALTIN
3.769,63
BIST
9.275,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
13°C
İstanbul
13°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
9°C
Cuma Yağmurlu
11°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
13°C
Pazar Açık
15°C

Kırmızıgül’den tarihi yapının kafeye dönüştürülmesine tepki

Kırmızıgül’den tarihi yapının kafeye dönüştürülmesine tepki
29.06.2024
632
A+
A-

Diyarbakırlı ünlü sanatçı Mahsun Kırmızıgül, Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesindeki tarihi Balıkçılarbaşı PTT’sinin kafe olarak kiraya verilmesine tepki gösterdi. Kırmızıgül, çocukluğunun geçtiği tarihi yapının kahvaltıcı, kebapçı veya kafeye dönüştürmenin cinayet olacağına değinerek, Sayın Kültür Bakanımız, Valimiz ve Belediye başkanımız sizden rica ediyorum; Diyarbakır’a yakışır bir şekilde “Sinema müzesine” dönüştürün” dedi.

DİYARBAKIR GAZETE- Kısa bir süre önce gündeme gelen Sur ilçesinde tarihi Balıkçılarbaşı PTT Şubesi’nin, bir aileye kafe yapılmak üzere kiraya verildiğine yönelik iddialar yankı bulmaya devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Diyarbakır Sinema Ofisi, tarihi PTT Şubesi’nin onarılarak ‘Sinema Müzesi’ne dönüştürülmesi yönünde çağrıda bulunmuştu.

Sinema Ofisi’nin çağrısına Diyarbakırlı ünlü sinema ve ses sanatçısı Mahsun Kırmızıgül’den destek geldi.

Kırmızıgül; “Kafe olması cinayet olur”

Kırmızıgül, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Doğup büyüdüğüm kadim kent Diyarbakır’ın tarihi postanesi duyumlarıma göre kafe olarak kiraya verilmesi düşünülüyormuş.  Çocukluğumuzun geçtiği bu yapıyı kahvaltıcı, kebapçı veya cafeye dönüştürmek cinayet olur.

Bakan, Vali ve Belediye Başkanına çağrı; “Sinema Müzesine dönüştürün”

Sayın Kültür bakanımız, Valimiz ve Belediye başkanımız sizden rica ediyorum,  bir zamanlar İpek Borsasının Merkezi, Cumhuriyet sonrası Darphane olan bu yapıyı  Diyarbakır’a yakışır bir şekilde “Sinema müzesine” dönüştürün.  Bizde elimizden geleni yapalım” dedi.

Kaynak: Tigris Haber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.