Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından uygulanan Stratejik İmalat Sektörlerinde Rekabetçiliğin Artırılması Sonuç Odaklı Programı kapsamında Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde Tekstil-Hazır Giyim, Gıda ve Mobilya sektörlerinde faaliyet gösteren üretici firmalara ücretsiz ihracatı geliştirme desteği verilecek.
Firmaların dış ticaret kapasitelerinin artırılması amacıyla online olarak verilecek danışmanlık hizmeti, 3 aylık bir dönemde her firmaya toplamda 24 saat olacak şekilde uygulanacak. Danışmanlık hizmetini almak isteyen firmaların istenen şartları taşımaları halinde 30 Eylül 2020 tarihine kadar Karacadağ Kalkınma Ajansı web sayfası üzerinden başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, Ajans olarak gerçekleştirdikleri çalışmalar ve hayata geçirdikleri projeler sayesinde bölgedeki sanayi altyapısının gelişimine, firmaların üretim kapasitelerinin artırılmasına ve kurumsal yapılarının güçlendirilmesine yönelik önemli katkılar sağladıklarını ifade ederek, “Ancak yaşan son pandemi süreci bize ihracatın ve değişen koşullara hızlı bir şekilde uyum sağlamanın firmalarımız için en az üretim kadar elzem olduğunu bir daha gösterdi. Ajans olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın destekleriyle hayata geçirdiğimiz Stratejik İmalat Sektörlerinde Rekabetçiliğin Artırılması Sonuç Odaklı Programı kapsamında Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde Tekstil-Hazır Giyim, Gıda ve Mobilya sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarımıza ücretsiz ihracatı geliştirme desteği vereceğiz. 30 Eylül 2020 tarihine kadar koşulları sağlayan her bir firmamıza 3 aylık bir dönemde toplam 24 saatlik danışmanlık hizmeti vereceğiz. Danışmanlık kapsamında ilk olarak, firma ile iş birliği yaparak firmaya ve ürüne özgü pazar belirleme yöntemlerinin geliştirilmesini ve pazarların belirlenme sisteminin kurulması için gerekli eğitimlerin verilmesini sağlayacağız. Ardından uluslararası düzeyde rekabet edebilecek rakip firmaların analizlerini yapacağız, onların müşteri profillerini ortaya koyacağız. Firmalarımızın hedef pazara giriş stratejilerinin belirlenmesine ve pazara girişte hedeflenecek müşteri tipinin tespitine ilişkin çalışmalar yapılmasını destekleyeceğiz. Firmalarımızın ihracat yolculuklarında daima yanlarında olacağız” dedi.