DEVA Partisi Genel Merkez Kadın Çalışmaları Başkan Yardımcısı Melis Kandemir, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kadın hakları mücadelesinin önemine vurgu yaptı. Kandemir, 8 Mart’ın yalnızca bir anma günü değil, kadınların eşitlik ve adalet mücadelesinin simgesi olduğunu belirtti.
DİYARBAKIR GAZETE- Kadınların toplumsal yaşamın her alanında büyük bir emek verdiğini ancak aile içi şiddet, ekonomik eşitsizlik, fırsat eşitsizliği, toplumsal baskılar ve siyasette yetersiz temsiliyet gibi birçok sorunla karşı karşıya kaldığını söyleyen Kandemir, kadınların her alandaki mücadelesinin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
“KADINA YÖNELİK ŞİDDET HÂLÂ DEVAM EDİYOR”
Melis Kandemir, kadınların bugün hâlâ sadece kadın oldukları için fiziksel, psikolojik, ekonomik ve dijital şiddete maruz kaldığını belirtti. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasının büyük bir hata olduğunu vurgulayan Kandemir, kadın cinayetleri ve şüpheli kadın ölümlerinin her geçen gün arttığını ifade ederek, “Bu sorunun çözümü için etkin ve caydırıcı politikalar derhal hayata geçirilmelidir” dedi.
“KADIN HAKLARI GÜVENCE ALTINA ALINMALI”
DEVA Partisi olarak, kadın haklarının yasal güvence altına alınması ve kadın dostu politikaların uygulanması gerektiğini belirten Kandemir, kadınların güçlü, eşit ve özgür bireyler olarak toplumda yer almasının sadece kadınlar için değil, tüm ülkenin geleceği için kritik olduğunu söyledi.
“EŞİTLİK VE ADALET MÜCADELESİNDEN VAZGEÇMİYORUZ”
DEVA Kadınları olarak haklarını savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Kandemir, “Eşit, adil ve özgür bir Türkiye için mücadelemizi sürdürüyoruz. Kadınların sesi olmak, haklarını savunmak ve geleceği birlikte inşa etmek için buradayız. Bugün, haklarımızdan ve eşitlik mücadelemizden asla vazgeçmiyoruz” ifadelerini kullandı.