Diyarbakır’da 4 yıl önce büyük umutlarla hizmete açılan Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin işlevsiz halde olması, pasif durumda kalması eleştiri konusu oluyor.
Diyarbakır’da 4 yıl önce büyük umutlarla hizmete açılan Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin işlevsiz halde olması, pasif durumda kalması eleştiri konusu oluyor. İİBF’nin binasında eğitim veren fakültenin tabelası bile yok! Fakültenin alanı gereği ‘medya’ ile olması gereken iletişimi ise sıfır.
Kamuoyundan gelen talep üzerine 4 yıl önce YÖK tarafından alınan kararla Dicle Üniversitesi bünyesinde açılan İletişim Fakültesi, ilk mezunlarını bu yıl verecek. Ancak şu ana kadar varlığı ve yokluğu hissedilmeyen fakülte sınıfta kaldı. İşlevsiz halde olan, pasif durumda kalan ve mesleki alanı gereği medya kuruluşları ile iletişimi, irtibatı olmayan fakülte birçok yönü ile eleştiri konusu. 100 öğrencisi ile öğrenime devan eden iletişim fakültesi, üniversite kampüsü içinde de üvey evlat konumunda. Öyle ki kendisine ait binası dahi olmayan fakülte, İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi’nde (İİBF) öğrenim faaliyetini sürdürüyor.
ADI VAR KENDİ YOK, “İLETİŞİM FAKÜLTESİ” AMA İLETİŞİMDEN BİHABER!
Kendisine ait tabelası olmayan İletişim Fakültesi kağıt üzerinde var ama varlığı üniversite içinde bile hissedilmiyor. Birçok insan fakültenin yerini dahi bilmezken, bundan da fakülte yönetimi sorumlu tutuluyor.
En önemli eleştirilerden biri İletişim Fakültesi bünyesinde sadece halkla ilişkiler ve tanıtım alanlarında eğitim veriliyor, asıl işlevi olan gazetecilik ve medya alanları ise yok. Medya ve gazetecilerle iletişim ve ilişki kurma konusunda yetersiz kalan İletişim Fakültesi’nin bu halde olması üzüntü yaratıyor ve haklı olarak eleştiri konusu oluyor.
Kaynak: Tigris Haber Gazetesi