Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını korumak ve bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek amacıyla kent merkezi ve tüm ilçelerde ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, halk sağlığını tehdit eden sivrisinek, karasinek, tatarcık vs. haşereler ile 17 ilçede 312 personelle 65 araçla, Sağlık Bakanlığı onaylı Biyosidal ilaçlarla vektörel mücadeleye devam ediyor. Her türlü bulaşı hastalığa karşı Dünya Sağlık Örgütü standartlarında olan ilaçların kullanıldığı çalışmalarda ekipler, sağlığı tehdit eden her türlü haşerenin bulunabileceği köşe bucağı ilaçlıyor.
SU BİRİKİNTİLERİ VE KANALİZASYON BAĞLANTILARINA DİKKAT
Sağlık İşleri Daire Başkanı Kasım Aydın, yaptığı açıklamada, sivrisinek, karasinek gibi haşerelerle mücadelede özellikle site bahçeleri, bodrumlardaki ve atık durumundaki malzemelerin üzerinde kalan su birikintileri ve apartmanların kanalizasyon bağlantılarının bu tür canlıların üremesinde önemli bir faktör oluşturduğunu belirtti.
Kimyasal ilaçla mücadelenin doğaya daha fazla ilaç kalıntısı bırakma anlamına geldiğini dile getiren Aydın, “Bu nedenle sivrisinek ve karasinek türü canlıların üremesine engel olacak her türlü su birikintisi ve üreme noktalarını kurutmak esastır. Büyükşehir Belediyesi olarak hedefimiz bu tür canlıları kaynağında yok etmektedir.” ifadelerini kullandı.
MÜCADELEMİZ 12 AY HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
Aydın, son dönemlerde sıcaklıkların ani artması ve iklimsel değişikler nedeniyle sivrisineği benzer böceklerin arttığına dikkati çekerek, şunları aktardı: “Bu canlılar insanların psikolojisini bozacak etkide bulunuyor. Bu tür canlılar tamamen zararsız ve ısırma eğilimi göstermezler. Sadece akşam saatlerinde ve sabahın erken saatlerinde ortaya çıkıp insanlara psikolojik açıdan rahatsızlık uyandırmaktadır. Büyükşehir Belediyesi olarak 12 ay boyunca vektörel mücadelemiz hız kesmeden aralıksız bir şekilde devam edecektir.”