Dicle Üniversite Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi ve Görsel Sanatlar Eğitimi Derneği (GÖRSED) tarafından Öğretmenler Günü olması münasebetiyle panel düzenlendi. “Görsel Sanatlar, Teknoloji ve Eğitim” adlı panele Rektör Prof. Dr. Talip Gül, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Giray Topal, öğretim üyeleri, öğrenciler katıldı.
İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan programda GÖRSED Onursal Başkanı Prof. Dr. Vedat Özsoy bir konuşma yaptı. 1924 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ e verilen Baş Öğretmenlik sıfatı ile öğretmenler gününe yol açıldığını belirten Özsoy, çocuklarımıza iyi bir ülke bırakmak için iyi öğretmenler yetiştirmek gerektiğini söyledi. “Ulusal birliğimizi, bütünlüğümüzü göz önünde bulundurarak her bireyi eğitmek gerekiyor” diyen Özsoy, öğrencilere idealist olup gelişmelerini temenni etti.
TOPAL: “HER İSTEYEN ÖĞRETMEN OLAMAZ”
Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Giray Topal ise, öğretmenliğin umutla beklenen bir meslek olduğunu, farklı fakültelerden mezun olan öğrencilerin formasyon ile öğretmen olmak istediğini belirterek, “Her isteyen öğretmen olamaz” dedi ve eğitim sisteminin düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Eğitime önem vermek gerektiğini belirten Topal, “İyi bir öğretmen iyi öğrenci yetiştirir” diyerek, öğretmenler gününün sadece bir gün değil her gün kutlanması gerektiğini söyledi.
“ÖĞRETMENLİK ESKİ VE KÖKLÜ BİR MESLEKTİR”
Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül de, öğretmenlik mesleğinin tarihin en eski ve en köklü mesleği olduğunu vurguladı. Fatih Sultan Mehmet’in eğitime verdiği önemi anlatan GÜL, Avrupa’nın eğitimci yetiştirmesinde bizden sonra başladığını söyledi. Gül, öğretmenlerin toplumların rol modeli olduğunu, onların yoğurması ve şekillendirmesi ile bugün buralara geldiğimizi belirterek tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladı.
Rektör Gül ve Dekan Topal, GÖRSED’in gelenekselleşen yılın “Görsel Sanatlar Eğitimi Hizmet Onur Ödülü” ile “Yılın Görsel Sanatlar Eğitimcisi Ödülünü takdim etti. Konuşmaların ardından “Görsel Sanatlar, Teknoloji ve Eğitim” adlı panele geçildi. Prof. Dr. Ali Osman Alakuş’un moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Doç. Dr. Levent Mercin, “Sanat, Teknoloji ve Müzeler, Doç. Dr. Serdar Tuna “Görsel Sanatlar Eğitiminde Dijital Teknolojinin Kullanımı” ,Yrd. Doç. Dr. Doğan Arslan, “İmgenin Sanat ve Tasarım İletişimindeki Konumu” , Okt. Onur Toprak, “Sanat Eğitiminde İnteraktif Dönem ve Uygulama Örnekleri”, Mehmet Ali Aksakal ise, “Fotoğraf Teknolojilerinin İletişim Boyutu ve Sanat Eğitimine Yansımaları” konu başlıklarında sunum yaptılar.