Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son 1 yılda devrim niteliğinde değişimler yaşanıyor. Başhekim Doç. Dr. Muhammed Asena’nın göreve gelmesiyle birlikte hastanede, yüksek teknolojik cihazlarla donatılırken, güçlü akademik kadro ve alanında uzman personeller istihdam edildi.
Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği Sağlıkta hizmet kalite standartlarına uygun, hasta ve çalışan memnuniyetini gözetilerek yapılan değişim ve dönüşümler hasta ve hasta yakınlarınca da büyük taktir görüyor.
NÜKLEER TIP KLİNİĞİ TÜRKİYE’DEKİ ÖNCÜ MERKEZLERDEN BİRİ OLDU
SBÜ Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kısa bir süre önce hizmete giren Nükleer Tıp Merkezi, tüm dünyadaki Nükleer Tıp alanındaki gelişmeleri yakından takip ederek alanında Türkiye’deki öncü merkezlerden birisi olarak hizmet veriyor.
Hastanedeki 13 eğitim kliniklerinden biri olan nükleer Tıp Merkezinde 2021-2022 yılında Nükleer Tıbbın en saygın dergileri de dahil olmak üzere 30 adet SCİ-E yayın çıktığı belirtilerek, Halen dergilerde değerlendirilmekte olan ve yazım aşamasında olan 10’un üzerinde çalışmalarını mevcut olduğu öğrenildi.
SBÜ GAZİ YAŞARGİL HASTANESİ BÖLGENİN EN BÜYÜK VE DONANIMLI NÜKLEER TIP EĞİTİM KLİNİĞİNE SAHİP
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük ve en donanımlı Nükleer Tıp Eğitim Kliniğine sahip olan SBÜ Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nükleer Tıp Fiziki hizmet alanı bin metrekareden, bin 500 metrekareye çıkarıldı.
TAM DONANIMLI NÜKLEER TIP KLİNİĞİNDE 8 DOKTOR GÖREV YAPIYOR
TİTCK (Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu) dan onaylı çeşitli majistral radyofarmasotikleri üretim iznine sahip klinikte, 1 adet SPECT, 1 adet SPECT/CT, 1 PET/CT, 2 Adet yataklı Radyonüklid (Atom) ve ayaktan Radyonüklid (Atom) Tedavi odası ile hastaların tedavi planlanması takibinin yapıldığı poliklinikler yer alıyor. 3 Doçent Doktor ve 5 Uzman Doktor ile hizmet veren Nükleer tıp kliniğinde her türlü sintigrafik (myokard perfüzyon sintigrafisi, kemik sintigrafisi, paratroid sintigrafisi, DTPA, DMSA, Troid sintigrafisi…..) görüntülemeler, Rutin onkolojik FDG PET/CT görüntülemeleri, Prostat Kanserleri için 68Ga-PSMA, Nöroendokrin tümörlerin görüntülenmesinde 68Ga(Galyum68)-Dotatate ve ülkemizde öncülüğünü yaptıkları çok az sayıda merkezin onay aldığı Gastrointestinal sistem tümörlerinde periton yayılımı göstermede çok üstün bir görüntüleme yöntemi olan 68Ga-FAPI(fibroblast aktivasyon protein inhibitörü) görüntülemeleri gibi hizmetler veriliyor.
Kliniğin yataklı ayaktan tedavi ünitelerinde ise, Hipertroidi ve iyi diferansiye troid kanserleri için I(İyot)-131, Nöroblastom tedavilerinde I-131 MIBG, Nöroendokrin Tümör tedavilerinde 177Lu(Lutesyum177)-Dotatate, Prostat kanserlerinin tedavisi için 177Lu-PSMA, Ağrı palyasyonu için 177Lu-EDTMP, Karaciğer tümörleri ve karaciğer metastazları için 90Y (yittrium 90) mikroküre tedavileri uygulanıyor.
AYLIK 2 BİNE YAKIN SİNTİGRAFİK GÖRÜNTÜLEME
Nükleer Tıp Kliğinde ayrıca, aylık yaklaşık 2 bine yakın sintigrafik görüntüleme, 800 civarı PET/CT görüntülemesi, 15 adet hipertroidi tedavisi, 50 civarı troid ca tedavisi ve 25 civarı Lutesyum 177 tedavisi ile her ay TARE (transarteryel radioembolizasyon) ve ağrı palyasyonu yanısıra MIBG tedavileri uygulanıyor.