Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Ergani’de çalışacak olan ticari taksiler için yaptığı plaka ihalesi taksici esnafını memnun etti.
Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki taksi taşımacılığının kayıt altına alınması, korsan taşımacılığın önlenmesi, taksi hizmetlerinin bir düzen içerisinde sürdürülmesi ve gerekli denetimlerin sağlanması amacıyla ihaleler gerçekleştirdi. Ergani’de ticari taksi plaka ihalesine teklif veren 52 taksici esnafı mesleklerini resmi bir şekilde yapabilecek olmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
‘’KİMİN TAKSİCİ OLUP OLMADIĞI BELLİ DEĞİLDİ’’
Yaklaşık 16 yıldır Ergani’de taksicilik yapan Cuma Savar, arabalarının sarı renge boyanıp işlerini resmi bir şekilde yapacak olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Yapılan düzenleme ile artık kimin taksici olduğunun bilineceğini ifade eden Savar: “Vatandaşlar artık taksiye daha güvenli bir şekilde binecek. Şimdiye kadar kimin taksici olup olmadığı belli değildi. Bu nedenle işin resmiyete binmiş olması daha iyi.” dedi.
“ERGANİ’DE RENGARENK TAKSİLER BİZİ MUTSUZ EDİYORDU’’
17 yıldır Ergani’de taksici olarak çalışan Sadık Ergin, ilçe dışından gelenlerin ticari ile hususi taksileri birbirinden ayıramadığını belirtti.
Ergin şunları dile getirdi: “Ergani’de rengarenk taksiler bizi mutsuz ediyordu. 16 yıldır bunun için UKOME’ye dilekçe veriyorum. Ergani’miz çok güzel ama resmi plakalı taksilerin olmaması üzüntü erici bir durumdu. Bu nedenle resmi taksi plakası ihalesinin olmasına çok sevindim.”
‘’BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
11 yıldır taksici olarak çalışan Önder Kan, korsan olarak taksicilik yapmaktan kendilerinin de rahatsızlık duyduğunu vurgulayarak, işlerinin resmiyete dönüşmesini çok istediklerini kaydetti. Artık rahat bir şekilde mesleklerini icra ettiklerini aktaran Kan, “Şimdi rahatız. Ergani’de yaşayan insanlar bizim taksici olduğumuzu biliyordu ama dışarıdan Ergani’ye gelen insanlar bilmiyordu. Şimdi en azından herkes arabamızın sarı renginden dolayı taksici olduğumuz bilecek. Bize böyle bir imkan sağladığı için belediyemize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Daha önce müşteri aldıkları zaman trafik denetimlerine takılmaktan çok korktuklarına dikkat çeken İrfan Atlı, sürekli ceza yeme ve araçlarının bağlanması korkusuyla yaşadıklarını aktardı. Yola çıktıkları her seferde içlerinde bir korku olduğunu dile getiren Atlı, “Şimdi ise taksi plakalarımızı aldık. İşimizin resmi bir boyut kazanmış olmasından dolayı biz çok mutluyuz. Artık yolcularımız da az ya da çok para aldın demeyecek. Taksimetre sayesinde fiyat konusunda sorun yaşamayacağız. Yolcularımız da hem güvenli hem de gönül rahatlığı ile binecek araçlarımıza. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ihale yapıp bu işi resmiyete döktüğü için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
18-19 Ekim 2021’de 29 yıllığına 150 ticari taksi plakası için 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45. maddesine göre Açık Teklif Usulü ile yapılan ihaleye 52 teklif verilmişti.