Diyarbakır’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruÅŸturması kapsamında tutuklanan örgütün “mahrem imamı” Tanju Yılmaz ile “sohbet ablası” olarak faaliyet yürüttüğü iddiasıyla eÅŸi Kübra Yılmaz hakkında, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Diyarbakır Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca tutuklu sanık Tanju ve Kübra Yılmaz hakkında hazırlanan iddianame, 10. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Ä°ddianamede, FETÖ’nün kuruluÅŸu, amacı, hiyerarÅŸik yapısı, paralel devlet kurma çabası, mali yapılanması, gelir kaynakları ve haberleÅŸmede kullandıkları yöntemleri hakkında detaylı bilgiye yer verildi. SoruÅŸturma kapsamında ele geçirilen örgütsel dokümanların incelenmesi sonucu Tanju Yılmaz’ın terör örgütünün emniyet teÅŸkilatına gizlenen örgüt mensuplarına emir ve talimatlar verdiÄŸinin anlaşıldığı ifade edilen iddianamede, örgüt mensuplarını, örgütün gayeleri doÄŸrultusunda hareket etmeleri için yönlendiren “mahrem” imamlardan olduÄŸu aktarıldı.
BYLOCK VE EAGLE PROGRAMLARINI KULLANMIÅžLAR
Ä°ddianamede, çiftin telefonlarında ByLock ve Eagle programlarını kullanarak, terör örgütünün eylemlerine, faaliyetlerine ve gizli iletiÅŸim ağına dahil olduklarının tespit edildiÄŸi belirtildi. Tanju Yılmaz’ın FETÖ/PDY’nin gayeleri doÄŸrultusunda faaliyet yürüten Bank Asya’da hesap açarak, örgüte kaynak saÄŸladığı belirtilen iddianamede, ÅŸunlar kaydedildi: “Şüpheli, terör örgütünün üst kademe yöneticilerinin çaÄŸrısı üzerine bankada bulunan hesabına 8 bin 524 lira para yatırmıştır. FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün emniyet teÅŸkilatı içerisindeki gizli yapılanması olan mahrem yapıda yer almıştır. FETÖ/PDY’nin emniyet içerisine yerleÅŸtirdiÄŸi örgüt mensupları ile irtibat halinde bulunmuÅŸtur. Tanju Yılmaz, terör örgütünün üst kademe yöneticilerinin talimatları doÄŸrultusunda emirler vererek, örgüt mensuplarını örgütün istediÄŸi doÄŸrultuda yönlendirmiÅŸtir. FETÖ/PDY’den ayrılan veya kopma durumuna gelen örgüt mensupları ile irtibata geçerek onları yeniden örgüte kazandıran ‘Ãœmit Grubu’ olarak adlandırılan grupta yer almıştır.”
Şüpheli Tanju Yılmaz’ın terör örgütü içerisinde “Tarık” kod adını kullandığı ve örgüte her ay 250 lira “himmet” adı altında para aktardığı ifade edilen iddianamede, şöyle denildi: “Şüpheli Tanju Yılmaz’ın, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün emniyet teÅŸkilatı içerisinde yer alan örgüt mensuplarına talimatlar veren ‘mahrem imam’ olduÄŸu tespit edilmiÅŸtir. Savunmasında suçtan kurtulmak gayesiyle üzerine atılı suçu kabul etmemiÅŸtir. Dosyada bulunan diÄŸer deliller dikkate alınarak şüphelinin savunmasına itibar edilmemiÅŸtir.”
“SOHBET ABLASI”
Kübra Yılmaz’ın terör örgütü içerisinde “sohbet ablası” olarak faaliyet yürüttüğü belirtilen iddianamede, şüpheli çiftin FETÖ/PDY’nin hiyerarÅŸik yapısı içerisinde üst kademe yöneticileri tarafından kendilerine verilen emir ve talimatlar doÄŸrultusunda hareket ettikleri gerekçesiyle üzerlerine atılı “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçunu iÅŸlediklerine yer verildi. Ä°ddianamede, tutuklu çift Tanju ve Kübra Yılmaz hakkında, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis ve mahkumiyetleri halinde Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarına hükmedilmesine karar verilmesi isteniyor. (AA)