enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1114
EURO
38,1604
ALTIN
2.879,00
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Yağmurlu
24°C
Diyarbakır
24°C
Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Açık
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi, okullardaki temizlik sorununa dikkat çekmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Eşbaşkan Serhat Kılıç, çocukların sağlığı ve hijyenin ihmal edildiğini vurgulayarak, kalıcı çözümler talep etti. DİYARBAKIR GAZETE- Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi, okullarda artan temizlik sorununa dikkat çekmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın...
20.09.2024
Amedspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Boluspor maçı için taraftarlarına çağrı yaptı, ‘stadyumda buluşalım’ dedi. Taraftara ‘Tek ses, tek yürek olalım’ çağrısında bulundu DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor, Süper Lig hedefi doğrultusunda Bolu spor ile oynayacağı kritik karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Amedspor, Teknik Direktör Ersun Yanal yönetiminde dinlenmeye çekildi. YANAL: GALİP AYRILMAK İSTİYORUZ Teknik...
20.09.2024
Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Narin Eren, 8 yaşındaki Narin Güran’ın katledilmesiyle ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun raporunu açıkladı. Raporda cinsel saldırı ve zehirlenme bulgularının bulunmadığı, ölümün boğulma nedeniyle gerçekleştiği belirtildi. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Narin Eren, Narin’in katledilmesiyle ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nın raporunu kamuoyuyla paylaştı. Narin,...
20.09.2024
Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi, YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelerin her 100 kontenjanından 12’sinin boş kaldığını, özellikle öğretmenlik ve tıp fakültelerinde dikkate değer boşluklar oluştuğunu açıkladı. DİYARBAKIR GAZETE- Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi, YKS ek yerleştirme sonuçlarıyla ilgili endişe verici veriler paylaştı. Açıklamaya göre, üniversitelerin her 100 kontenjanından 12’si boş kaldı. Boş kalan...
20.09.2024

Eğitim-Sen, temizlik sorununa dikkat çekti!

Eğitim-Sen, temizlik sorununa dikkat çekti!
REKLAM ALANI

Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi, okullardaki temizlik sorununa dikkat çekmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Eşbaşkan Serhat Kılıç, çocukların sağlığı ve hijyenin ihmal edildiğini vurgulayarak, kalıcı çözümler talep etti.

DİYARBAKIR GAZETE- Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi, okullarda artan temizlik sorununa dikkat çekmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı yapan Eğitim Sen Amed 2 no’lu Şube Eşbaşkanı Serhat Kılıç, günümüzde çocukların sağlığına yönelik ciddi tehditler bulunduğunu belirterek, bu durumun “çocuklarımızın geleceğine yapılan bir ihanet” olduğunu ifade etti.

Kılıç, İşgücü Uyum Programı (İUP) çerçevesinde okullardaki temizlik hizmetlerine yönelik yapılan tasarrufların, hijyen ve temizlik alanındaki ihtiyaçları karşılamaktan uzak olduğunu vurguladı. Kılıç, haftada sadece üç gün çalışacak yardımcı hizmet personellerinin asgari ücretin altında bir ücretle görevlendirildiğine dikkat çekerek, bu şartlar altında kimsenin bu işi yapmak istemeyeceğini söyledi. Kılıç, bu personelin çalıştıkları günlerde sigorta primlerinin yatırılmasına rağmen, bu sürelerin emeklilikte değerlendirilmeyeceğini belirtti.

“OKULLARDA TEMİZLİK BİR LÜKS DEĞİL, ZORUNLULUKTUR”

Kılıç, “Okullarda temizlik bir lüks değil, zorunluluktur! Bir çocuğun sağlıklı bir ortamda eğitim alması, en temel insan haklarından biridir” diyerek, hijyen eksikliği nedeniyle oluşabilecek salgın hastalıkların ciddi bir tehdit oluşturduğunu söyledi. Eğitim sisteminin geçici ve güvencesiz çözümlerle oyalandığını ve bu durumun, çocukların sağlığı ile geleceği açısından kabul edilemez olduğunu ifade etti.

VELİLERE SESLENDİ

Velilere de seslenen Kılıç, çocukların sağlığını ve eğitim hakkını korumanın herkesin sorumluluğu olduğunu, bu konuda sessiz kalmamaları gerektiğini vurguladı. Kılıç, Okullarda hijyenin sağlanması, temiz içme suyu ve her çocuğa bir öğün yemek sağlanmasının öğrencilerin en temel hakları olduğunun altını çizdi.

EĞİTİM BÜTÇESİNDEN TASARRUF YAPILMASI HANGİ AKLA SIĞAR?

Kılıç, “Eğitim bütçesinden tasarruf yapılması hangi akla sığar?” diyerek, devletin asli görevinin eğitime ve çocukların geleceğine yatırım yapmak olduğunu ifade etti. Saray harcamaları ve büyük şirketlere sağlanan vergi afları ile eğitim bütçesinin daraltılmasının adaletsizliğine dikkat çekti.

Kılıç, son olarak her çocuğun hijyenik koşullarda eğitim alması için kadrolu ve güvenceli temizlik personeli istihdam edilmesini talep ederek, ayrıca, her öğrenciye bir öğün yemek ve temiz içme suyu sağlanmasının, kamusal eğitimin bir parçası olarak kabul edilmesi gerektiğini vurguladı. Kılıç, velileri ve eğitimcileri, çocukların sağlığı ve eğitim hakkı için birlikte mücadele etmeye davet etti. Kılıç, Bu mücadelenin, sadece öğretmenlerin değil, tüm toplumun ortak mücadelesi olduğunu belirtti.

“KALICI POLİTİKALARLA EĞİTİMİ KORUYALIM”

Açıklamanın sonunda, “Geleceğimizi ellerine teslim ettiğimiz çocuklarımızın haklarını birlikte savunmalıyız. Eğitime bütçe, okullara ödenek talebimizi daha güçlü bir şekilde haykırmalıyız. Geçici çözümlerle değil, kalıcı politikalarla eğitimi koruyalım!” ifadelerini kullanarak, bu konuda herkesin duyarlılığını artırmaya çağırdı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Jojobet - Vbet para çekme