Büyükşehir Belediyesinde öğretmenlik yapan Ebru sanatçısı Mehmet Alper Çiftçi, ebru sanatını sudan çıkararak kumaş, ahşap, seramik, keçe, doğal taş, ayakkabı ve mobilya ile günlük yaşamın her alanıyla buluşturdu.
Ebru sanatçısı Mehmet Alper Çiftçi, yakın zaman içinde Diyarbakır’da açacağı yeni atölyesinde hem kentin istihdamına katkı sunacak hem de ebru sanatının inceliklerini günlük yaşamın çizgileri ile buluşturacak. Aynı zamanda öğretmen de olan Çiftçi, atölye çalışmaları ve sanatsal üretimlerine ilişkin Tigris Haber’e konuştu.
“EŞİ BENZERİ OLMAYAN SANAT ESERLERİ GÜNLÜK HAYATIMIZIN HER ALANINDA”
Şanlıurfa’daki özel atölyesinde Ebru sanatıyla eşsiz üretimler gerçekleştiren Çiftçi, Ebru sanatıyla moda tasarımları yaptı. “Sanatı üzerinizde taşıyorsunuz” diyen Çiftçi, şöyle konuştu: “Ebru sanatı eserleri su üzerinde boyalar ile yapılan desenler elbiselerde hayat buluyor. Sanatı üzerinizde taşıyorsunuz. Eşi benzeri olmayan sanat eserleri günlük hayatımızın her alanında. Ebru sanatında farklı boyutlara kazanılmış dünyada ve ülkemizde ilkler olan kumaş, ahşap, seramik, keçe, doğal taş, ayakkabı, mobilya, oturma takımı, perde, yatak örtüsü boydan elbise kaftan sal eşarp kravat ceket gömlek gibi binlerde ürün ve obje biblo aksesuar üzerine ebru sanatı nakşediliyor. 5 metrelik büyük Ebru tekleriyle eşsiz renkler ile suyun üzerinde adeta dans edercesine yapılan desenlerin kumaşlarda can bulması gözleri kamaştırıyor. Ebrunun moda ile birleşmesi ve günlük kullanımlarda ve özel günlerde giyilmek üzere harika tasarımlarla eşsiz sanat eserleri, sanatseverlere sunuluyor.”
EBRU SANATINI GÜNLÜK YAŞAMIN İHTİYAÇLARI İLE BULUŞTURAN ATÖLYE YAKINDA DİYARBAKIR’DA
Ebru sanatını gündelik yaşamda kullandığımız birçok ürüne yansıtan Çiftçi, Yeni atölyesini yakında Diyarbakır’da açacak. Diyarbakır’da istihdama katkı sunacak olan nitelikli bir atölye kurmak istediğini ifade eden Çiftçi şunları söyledi: “Diyarbakır kültüründe olan yöresel kıyafetleri ve günlük hayatta kullanabileceğimiz eserleri Ebru sanatıyla buluşturacağız. Perde, mobilya, çanta, ayakkabı Ebru sanatının incelikleriyle olağanüstü eserlere dönüşecek. Kadınlarımız gelecek, Ebrularını yapacak, elbiseler dikecekler. Keçeden çantalar yapacak, şal, eşarp yapılacak. Hem meslek öğrenecekler hem de yaptıkları ürünleri satıp evlerine katkıda bulunacaklar. 30 ila 60 arası öğrenciyle Diyarbakır’da bir atölye açacağız. Ev hanımları, sanata ilgisi olan her kesimden insanımıza faydalı olması için çok nitelikli bir atölye kuracağız. Amacım modern ebru sanatını gençlerimize, kadınlarımıza öğretmek. Ebru sanatı kumaşa aktarılıp kıyafet olsun. İnsanlarımız günlük yaşamında sanatsal çizgilerle buluşsun. Diyarbakır gelen turistler bu alışmaya çok ilgi gösterecektir. Turistler istedikleri renklerden, istedikleri ürünleri bulabilecekler. Ürünlerimizi kendi ülkelerine götürdüklerinde Diyarbakır’dan güzel bir anı olarak saklayabilecekler. Ebru sanatıyla buluşan eserlerimizin eşsiz tasarımları onlarda hayranlık uyandıracak.” Kaynak: Tigris Haber