enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
28°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın merkez Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, kaybolan ve ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran için yazdığı şiiri sosyal medyada paylaştı; şiir büyük ilgi gördü. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın Merkez Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe mahallesindeki dere yatağında ölü olarak bulunan 8 yaşındaki...
16.09.2024
Kayapınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde çok dilli hizmet verecek Zarokistan Perperıke Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin açılışı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE- Kayapınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde çok dilli hizmet verecek ve 3-6 yaş arası çocuklara yönelik hizmet verecek Zarokistan Perperıke Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin...
16.09.2024
DTSO İş Kadınları Meclisi, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu ve DOGÜNKAD 21 Ağustos’ta kaybolan ve korkunç bir cinayete kurban gittiği ortaya çıkan Narin Güran’ın mezarını ziyaret etti. Ziyaretinden ardından bir açıklama yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE- “Günlerdir hepimiz küçük Narin için öfkelendik, gözyaşı döktük ve yas tuttuk” diye başlayan açıklamada, “Kadınların ve...
16.09.2024
Dicle Elektrik, TEDAŞ’ın Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt’teki dağıtım bölgesinde 16-29 Eylül tarihleri arasında genel aydınlatma denetimleri gerçekleştireceğini ve bu denetimler nedeniyle bazı lokasyonlarda gündüz saatlerinde de aydınlatma lambalarının devrede olabileceğini duyurdu. DİYARBAKIR GAZETE- Dicle Elektrik, dağıtım bölgesindeki tüm illerde her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen genel aydınlatma denetimlerinin...
16.09.2024

Diyarbakır’da Park Sorunları vatandaşların tepkisini çekiyor

Diyarbakır’da Park Sorunları vatandaşların tepkisini çekiyor
REKLAM ALANI

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesi Dicle Kent Mahallesi’ndeki Rojava Parkı’nda bulunan spor aletlerinin kırık olması, mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Yenişehir İlçesi’ne bağlı Yenişehir Mahallesi’ndeki Bağkur Parkı’nda aydınlatmanın olmaması, parkın karanlık köşelerini uyuşturucu tacirlerinin mekânı haline getirdi.

DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesi Dicle Kent Mahallesi’ndeki Rojava Parkı’nda spor aletlerinin kırık olması, halkın büyük tepkisini topladı. Her sabah parkta spor yapan mahalle halkı, uzun zamandır kullanılmayan ve bakım yapılmayan spor aletleri nedeniyle egzersiz yapamadıklarını söyledi. Vatandaşlar, Rojava Parkındaki spor aletlerinin ivedilikle onarımı için Kayapınar Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Orak, “Her gün sabahları burada egzersiz yapıyorduk ama spor aletlerinin büyük bir kısmı kırılmış durumda. Artık spor yapabilmek için başka yerlere gitmek zorunda kalıyoruz. Belediyeden acilen onarım yapılmasını bekliyoruz” dedi.

“Hızlı bir çözüm istiyoruz”

Mahalle sakinlerinden Şeyhmuş Bağcı ise, “Bu park bizim için çok önemli. Çocuklar burada oynuyor, büyükler spor yapıyor. Ancak aletler kırıldığından beri burası kullanılmaz hale geldi. Yetkililerden hızlı bir çözüm istiyoruz,” şeklinde konuştu.

Bağkur Parkı uyuşturucuların meskeni oldu

Bu arada Yenişehir İlçesi’ne bağlı Yenişehir Mahallesi’ndeki Bağkur Parkı’nda da ciddi bir sorun yaşanıyor. Parkta aydınlatmanın olmaması, parkın karanlık köşelerini uyuşturucu tacirlerinin mekânı haline getirdi. Vatandaşlar, parkın içinin karanlık olması nedeniyle güvenlik endişesi yaşadıklarını ve parkın kullanım dışı kaldığını ifade ediyor.

Yenişehir Mahallesi sakinlerinden Abdulkadir Sulak, “Parka akşam saatlerinde gitmek imkânsız hale geldi. Karanlık alanlarda uyuşturucu kullanan kişiler dolanıyor. Bu durum hem güvenliğimizi tehdit ediyor hem de çocuklarımızın oynayabileceği bir yer kalmıyor. Parkın aydınlatılması ve güvenliğinin sağlanması gerekiyor,” dedi.

Ayşe Sevim ise, “Aydınlatma olmadan park kullanılmaz hale geldi. Herkes buradan çekilmek zorunda kalıyor. Belediye yetkililerinden bir an önce bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz,” şeklinde görüş belirtti.

Her iki İlçede yaşanan bu sorunlar, hem spor hem de sosyal alanların güvenli ve etkin bir şekilde kullanılabilmesi için acil müdahale gerektiriyor. Vatandaşlar, bu konuda yetkililerin hızla adım atmasını ve parkların eski fonksiyonlarına kavuşmasını bekliyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Jojobet - Vbet para çekme