İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, Diyarbakır’daki 151 Özel Eğitim Kurumlarına yönelik gerçekleştirilen denetimlerde 1 Milyon liraya yakın cezai işlem uygulandığı öğrenildi. Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Diyarbakır’ın en fazla denetimi yapan İller arasında ilk sıralarda yer aldığını ifade ederek, “Hatta bu konuda 1 milyon Liraya yakın para cezaları kestik” diye konuştu. 2018-2019 eğitim-öğretim yılına hazır durumda olduklarını ifade eden Aslan, Diyarbakır’a Bin 200 sözleşmeli öğretmen atandığını söyledi.
Diyarbakır’da, Özel Eğitim Kurumlarına yönelik iddialar üzerine harekete geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Kurumları Denetim Komisyonu denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Yaklaşık 1 yıldan bu yana Özel Eğitim Kurumlarına denetim yapılırken, komisyonlar tarafından görülen eksiklikler nedeniyle 1 Milyon liraya yakın para cezası kesildiği öğrenildi.
“İDDİALARIN DOĞRULUK DERECESİNİ ARAŞTIRIYORUZ”
Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Zaman zaman Özel okullarla ilgili basına yansıyan haberlerin varlığına dikkat çekerek, “Ancak bu haberlerin doğruluk derecesinin ne olduğunu araştırıyoruz. İşte mesela iddialar arasında binlerce Merdiven altı okullar var deniliyor. Bize bunlar sözlü olarak söylendiğinde ihbar olarak da yerleri tespit edilip bize bildirildiğinde biz gerekli denetimi yapıyoruz ve gerekli cezayı kesiyoruz. Kapatma işlemlerini de yapıyoruz.
1 MİLYON LİRA PARA CEZASI KESİLDİ
En fazla denetimi yapan İller arasında biz geliyoruz. Hatta bu konuda 1 milyon Liraya yakın para cezaları kestik. Tabi bizim elimize çantayı alıp, kapı kapı apartman apartman dolaşıp gezmemiz mümkün değil. Ama vatandaş veya eğitimle ilgilenen insanlar burada duyarlı olup da bize bu tür İllegal faaliyetlerde bulunan eğitim kurumlarına ki ben bunlara eğitim kurumları diyemiyorum. Bu tür illegal faaliyetlerde bulunan yerleri bize bildirirlerse hemen anında işlem yaparız.
“BUNLARA ASLA MÜSAADE ETMİYORUZ”
Biz buna asla müsaade etmeyiz. Bir tarafta devlete vergisini ödeyen, ruhsatını alan resmi kurumlar ve özel kurumlar varken diğer tarafta 3-5 kişinin bir araya gelip de böyle bir faaliyet yapmış olma ihtimalini bile düşünmek istemiyorum. Ki varsa böyle bir şey bize ihbar geldiğinde bizim denetim komisyonlarımız sık sık alana çıkıyorlar. Bu tür ihbarları da ivedilikle değerlendirip gereğini yaparız” diye konuştu.
“YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SEZONU HAZIRIZ”
Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, 2018-2019 eğitim-öğretim yılına hazır durumda olduklarını ifade eden Aslan, “Ortaöğretime öğrenci yerleştirmede Diyarbakır’da açıkta kalan öğrencilerimiz olmayacak. Bu konuyu problemsiz olarak halledeceğiz. Eğitim ve öğretim açısından Diyarbakır’da sıkıntı yaşamadan inşallah 2018-2019 eğitim-öğretim yılına başlayacağımızı düşünüyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz ve Okul Müdürlerimizle yeni öğretim ve öğretim yılının nasıl olacağı konusunda toplantılar yapacağız. Burada eğitimle ilgili yol haritamızı belirleyeceğiz” ifadelerini kullandı.
ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ YOK!
İl Milli Eğitim Müdürü Aslan, Diyarbakır’a özel bir öğretmen sıkıntılarının olmadığına değinerek, “Diyarbakır olduğu için bir öğretmen açığımız yok. Yani bütün İllerde olduğu gibi normal Diyarbakır’da rutin bir şekilde öğretmen açığımız var tabiî ki de ama diğer İllerden çok farklı aman aman bir öğretmen açığımız yok.
DİYARBAKIR’A BİN 100 SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATANDI
Bu yıl bin 100 sözleşmeli öğretmenimiz de Diyarbakır’a atandı. Onla birlikte çok fazla öğretmen açığımızın olacağını düşünmüyorum. Ücretli öğretmenlerimizi muhakkak olacak. Yani Doğum, ücretsiz izne ayrılanlar, eş durumundan giden ve hemen yerine atanmayan var. Ama bu yıl geçen yıllara oranla daha az ücretli öğretmen ihtiyacımız olacak” dedi.
(Sait BAYRAM’ın Özel Haberi)