enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0657
EURO
37,8438
ALTIN
2.800,29
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Hafif Yağmurlu
29°C
Diyarbakır
29°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
27°C
Cuma Hafif Yağmurlu
25°C
Cumartesi Yağmurlu
24°C
Pazar Çok Bulutlu
27°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Eğil Belediyesi’nce, İlçe merkezinde Açık Hava ve Sinema etkinliği düzenleyecek. Yarın İlçe merkezindeki Huzur Sokağında başlayacak olan etkinlikte Yılmaz Erdoğan’ın yazıp, yönettiği ve oynadığı ‘Vizontele Tuuba’ adlı sinema filmi gösterilecek. DİYARBAKIR GAZETE- Eğil Belediyesi, yarın Huzur Sokağı’nda “Vizontele Tuuba” filmiyle Açık Hava Sinema etkinliği düzenliyor. Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde, Eğil...
18.09.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yarın Diyarbakır’da düzenlenecek Türkiye Buluşmaları’ etkinliklerine katılacak. Bakan Yerlikaya, program kapsamında esnaf ziyaretleri ve gündemi değerlendirecek. DİYARBAKIR GAZETE- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 Eylül 2024 tarihinde Diyarbakır’da çeşitli etkinliklere katılacak. Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Bakan Yerlikaya’nın yarın ki programının Diyarbakır halkıyla buluşmak ve esnafla etkileşimi artırmayı...
18.09.2024
2024 yılının son Süper Kanlı Ay tutulması Diyarbakır’da da izlendi. Sabah 05.15’te Dünya’nın, Güneş ile Dolunay’ın arasına geçmesiyle başlayan tutulma, 06.00’ya kadar sürdü ve görsel bir şölen oluşturdu. DİYARBAKIR GAZETE- Gök bilimi ve gök olaylarına ilgi duyan vatandaşların beklediği “Kanlı Ay” tutulması sabah saat 05.15 sıralarında başladı. Dünya’nın Güneş ile...
18.09.2024
Narin Güran cinayeti son dakika gelişmesi. Adım adım sona yaklaşılıyor, Narin’in öldürülmesinden sonra Kayıp 18 dakikanın sırrı çözüldü. DİYARBAKIR GAZETE– 21 Ağustos günü Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Gürhan arama çalışmalarının 19. Gününde ölü olarak bulunmuştu. Narin’in kaybolma süreci güvenlik kameralarından takip edilmişti. Ardından...
18.09.2024

Diyarbakır’da 2082 Esnafın işyeri yıkıldı

Diyarbakır’da 2082 Esnafın işyeri yıkıldı
REKLAM ALANI

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Vekili ve Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, pandemi ve 6 Şubat depreminin Diyarbakır’daki esnaf üzerinde yarattığı olumsuz etkileri değerlendirdi. Ebedinoğlu, 6 Şubat depreminde Diyarbakır’da 2082 işletmenin yıkıldığını ifade ederek, Hükümetin her anlamda depremzede esnafa öncelik vermesi için mücadelelerini sürdürdüklerini söyledi.

DİYARBAKIR GAZETE- Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Vekili ve Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, pandemi ve 6 Şubat depreminin Diyarbakır’daki esnaf üzerindeki etkilerini ve çözüm önerilerini paylaştı. Ebedinoğlu, esnafın yaşadığı zorluklara ve çözüm önerilerine dair önemli bilgiler sundu.

Pandemi ve Ekonomik Dalgalanmalar esnafı ciddi anlamda etkiledi

Pandemi sürecinin esnaf üzerinde yarattığı zorluklara değinen Ebedinoğlu, “Pandemi süreci, esnafımızı Türkiye genelinde ve dünya genelinde ciddi şekilde etkiledi. Ekonomik dalgalanmalar sonucunda birçok imalat ve hizmet sektörü işletmesi kapandı. Deprem sonrası ise bu etkiler daha da derinleşti” dedi. Ebedinoğlu, Pandeminin ardından ekonomik dalgalanmaların Türkiye’yi sarsması ve özellikle imalat ve hizmet sektörlerinde birçok işletmenin kapanmasına yol açtığını belirtti.

Deprem felaketinde Diyarbakır’da 2082 işletme yıkıldı

6 Şubat depremi ile birlikte Diyarbakır’daki esnafın yaşadığı mağduriyeti anlatan Ebedinoğlu, “Deprem, esnafımızı adeta darbe üstüne darbe ile karşı karşıya bıraktı. Diyarbakır’da şu anda 2082 işletmenin yıkıldığı ya da kullanılmaz hale geldiği tespit edildi. Bu işletmelerin büyük bir bölümü imalatçılar, mobilya sektöründekiler, metalciler, marangozlar, mermerciler ve hizmet sektöründeki kafeterya ve marketler gibi çeşitli alanlardan oluşuyor. Maalesef bunların büyük bir çoğunluğu işini bırakmak zorunda kaldı” dedi.

“Diğer illere göre iyi olmamız esnafımızın yaşadığı mağduriyetleri hafifletmedi”

Ebedinoğlu, Diyarbakır’ın diğer illere göre durumu nispeten daha iyi olduğunu ancak bu durumun yine de esnafın yaşadığı mağduriyetleri hafifletmediğini vurguladı. Deprem sonrası yaşanan bu büyük felaketin ardından, mağdur olan esnafların durumunun iyileştirilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.

“Çarşı projesinde öncelik depremzede esnafa verilmeli”

TOKİ’nin konut projeleri hakkında bilgi veren Ebedinoğlu, “TOKİ tarafından yapılacak konutların arasında, bina altlarında işletmelere yer verilmemesi kararı alındı. Bunun yerine yeni çarşılar kurulması planlanıyor. Bu çarşılarda, deprem mağduru esnafa öncelik verilmesi gerektiğini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a ilettim” şeklinde konuştu. TOKİ tarafından yapılacak 21 bin konutun büyük bir yaşam alanı oluşturacağını ve bu alanda esnafın ihtiyaçlarını karşılayacak modern çarşıların yapılmasının önemini vurguladı.

Gelecek İçin Umutlu Adımlar

TOKİ’nin çarşı projesinin henüz hayata geçmediğini belirten Ebedinoğlu, “TOKİ tarafından yapılacak konutlar, neredeyse 100 bin nüfusa karşılık gelecek bir yaşam alanı oluşturacak. Bu yaşam alanında vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak modern çarşıların yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Esnafımızın bu süreçte öncelikli olarak desteklenmesi için mücadelenizi sürdürüyoruz” dedi.

“Yeni işletmelere hibe destekleri sağlanması gerekiyor”

Mağdur olan imalat esnafına yönelik yürütülen sanayi projeleri hakkında bilgi veren Ebedinoğlu, “Yürüttüğümüz sanayi projesinde esnafımıza yer verilmesi gerektiği gibi, işletmelerin açılabilmesi için mutlaka hibe desteği sağlanması gerekiyor. Şu anda bir esnafın işletme açması kendi imkanlarıyla veya taksitle mümkün değil. Bu nedenle hibe desteği şarttır” dedi.

Kayıt Dışı Esnaf Sorunu

Kayıt dışı esnafın yaşadığı sorunlara da dikkat çeken Ebedinoğlu, “Kayıt dışı esnaf, resmi desteklerden maalesef faydalanamıyor. Vergi ve oda kaydı olmayan esnaflar bu kapsam dışında kalıyor. Kayıt dışı esnafın kayıt altına alınması, hem kendi geleceği hem de felaketlerde mağduriyetlerin önlenmesi açısından kritik önem taşıyor” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Jojobet - Vbet para çekme