Diyarbakır’ın yaşlı ve engelli dostu sertifikasına sahip ilk hastaneleri Memorial Sağlık Grubuna ait Diyarbakır ve Dicle oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen kriterlere sahip olan ve engelli, yaşlı ve hareket kabiliyetinde sorun bulunan vatandaşların konforuna yönelik düzenlemeleri tamamlayan Memorial Diyarbakır ve Dicle Hastaneleri“Erişilebilirlik Belgesi” aldı.
HASTALARA KONFORLU VE GÜVENLİ YAŞAM ALANLARI…
Engelli ve yaşlı dostu hizmetin önemine vurgu yapan Memorial Diyarbakır ve Dicle Hastaneleri Direktörü Dr. Abdurrahman Aktaş, “Hasta ve hasta yakınlarımızın yaşamlarına (pozitif)dokunarak, onların sağlığına kavuşması için çalışıyoruz. Ancak sunduğumuz sağlık hizmetlerinin yanı sıra hastanelerimizden hizmet alan herkesin konforu için de adımlar atmamız gerekiyor. Bu alanda da engelli ve yaşlılarımızın, kendilerini rahat ve güvende hissedebilecekleri bir hastane ortamı oluşturduk. Memorial Dicle ve Diyarbakır, Diyarbakır’da erişilebilirlik belgesine ilk sahip olan iki hastane özelliği kazandı. Bunun haklı gururu ile bu alandaki iyileştirme ve düzenlemeleri yapmaya devam edeceğiz. Özellikle engelli ve yaşlı hastalarımız ile yakınlarına konforlu bir hastane ortamı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
ERİŞİLEBİLİRLİK BELGESİ NEDİR?
Erişilebilirlik Belgesi; engelli, yaşlı ve herhangi bir nedenle hareket kabiliyetinde sorun olan tüm vatandaşların; bina, açık alan, toplu taşıma araçları ile kamu ve özel kuruluşlarda daha rahat hareket edebilmelerine olanak sağlayan düzenlemeleri gerçekleştiren kuruluşlara veriliyor. Belgenin kapsamında; engelli ve yaşlı kişilerin toplumsal yaşama katılabilmeleri için çevrede ve kentsel hizmetlerde alınması gereken, fiziki ve mimari tüm önlemler yer alıyor. Kaldırımlar, yaya geçitleri, park ve çocuk oyun alanları ile halkın kullanımına açık tüm binalara ulaşım hizmetlerinde erişilebilirlik tedbirlerinin alınması, yalnızca engelliler için değil hareketlerinde kısıtlılık yaşayan tüm vatandaşlar için de büyük önem taşıyor. Bu bağlamda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kentsel yaşamda erişilebilirlik sorunu olan tüm vatandaşların rahatça hareket edebilmeleri için bazı düzenlemeler yapılmasını yasal olarak zorunlu kılıyor. Bunu gerçekleştiren kuruluşlar da Erişilebilirlik Belgesi’ne sahip oluyor.