enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
35°C
Diyarbakır
35°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
35°C
Pazartesi Az Bulutlu
35°C
Salı Az Bulutlu
36°C
Çarşamba Açık
35°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Toplum Yararına Çalışma Programı’nı (TYP) yenileyerek İşgücü Uyum Programı (İUP) adıyla yeniden hayata geçirdi. Diyarbakır’da 2800 kişi, bu yeni program kapsamında okulların temizlik, bakım ve onarım işlerinde istihdam edilecek. DİYARBAKIR GAZETE– İşgücü Uyum Programı (İUP), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından işsiz vatandaşların işgücü piyasasına entegrasyonunu sağlamak...
07.09.2024
Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Zabıta Haftası nedeniyle düzenlenen eğitim programına katılarak, yurttaşlar ve turistlerle muhatap olan Zabıtanın belediye ve kenti temsil ettiğini belirtti. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Zabıta Haftası nedeniyle büyükşehir ile Kayapınar, Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçe belediyelerinin zabıta personeline yönelik eğitim programı düzenledi. Kültür ve...
07.09.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Yenişehir Millet Bahçesinde halkın sorunlarını dinleyerek, “Sorunları hep birlikte çözeceğiz ve şehrimizi güzelleştireceğiz. Bizi mahallenizde bekleyin, size geleceğiz” dedi. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesinin 5 Haziran’dan itibaren başlattığı Amed Temizlik Kampanyası kapsamında “Parklarda halkımızı dinliyoruz, Amed’i seviyoruz, kirletmiyoruz” sloganıyla yürütülen sosyal farkındalık çalışması, Yenişehir...
07.09.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Balıkçılarbaşı ile Huzurevleri arasında yeni güzergâh oluşturdu. Güzergahtaki toplu taşıma hizmeti 9 Eylül’de başlayacak. DİYARBAKIR GAZETE- Ulaşım Daire Başkanlığı, yurttaşların güvenli, rahat ve konforlu bir şekilde ulaşımlarını sağlamaları için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, yurttaşların hastane, eğitim, sağlık ve ticari başta olmak üzere toplu taşıma alanında tüm ihtiyaçlara...
07.09.2024

Diyarbakır İş Konseyi’nden toplumsal barış çağrısı!

Diyarbakır İş Konseyi’nden toplumsal barış çağrısı!
REKLAM ALANI

Diyarbakır İş Konseyi bileşenleri, Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlediği basın toplantısında, bölgede yaşanan son gelişmeler karşısında toplumsal barış çağrısı yaptı.

DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır İş Konseyi Başkanı Mustafa Vural, yerel seçimler sonrası normalleşmeye dönük toplum içerisinde bir beklenti oluştuğuna dikkat çekerek, “Yıllardır ilimizin/bölgemizin refahı, huzur, kalkınması ve toplumsal barışı için çaba içerisinde olan biz iş insanları, iş örgütlerini de heyecanlandırmış, umutlandırmıştır” dedi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya gelen ve 31 oda ile sivil toplum kuruluşundan oluşan Diyarbakır İş Konseyi, Diyarbakır ve bölgede son günlerde yaşanan olumsuzluklar üzerine basın açıklaması yaptı.

Kaya: Yaşananlar 90’lı yılları hatırlatıyor

İlk olarak konuşan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, bölgede son günlerde yaşananların 90’lı yılları hatırlattığını belirterek, o yıllarda iş insanlarının hedef gösterildiğini ve bu yüzden girişimcilerin bölgede yatırım yapamadığını söyledi. Kaya, “Normalleşme denen bir süreç içerisinde Tahir Elçi cinayetinde faili meçhul şekilde katleden ve bu cinayetten sorumlu olanlar, gerekli cezaya çarptırılırlar. Bugün sizlere iş camiasını temsil eden sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri olarak birlikteyiz. Son günlerde 8 yıllık kayyum sürecinden sonra 31 Mart yerel seçimleri yeniden halkın iradesinin seçildiği belediyelerimize yönelik yapılan bazı açıklamalar yeniden kayyum atanmasına yönelik açıklamalar ve bu açıklamaların içerisinde bölge iş insanlarını hedef gösteren 90’lı yıllarda bunun büyük zararlarını gördük. Biliyorsunuz bunlardan en önemlilerinden biri köy boşaltmaları, diğer önemli travma da özellikle büyük ölçüde yaşanan beyin ve sermaye göçü maksimum seviyedeydi. Bölgenin yatırımdan uzak kalması gibi bir süreç yaşadık” ifadelerini kullandı.

Vural: “Normalleşmeye yönelik beklenti vardı”

Diyarbakır İş Konseyi Başkanı Mustafa Vural, burada yaptığı konuşmada, yerel seçimlerin sorunsuz geçtiğini hatırlatarak, toplumda bir normalleşme beklentisi oluştuğuna dikkat çekti. Vural, “Sorunsuz geçen 31 Mart seçimleri ve devamında sarf edilen normalleşmeye dönük söylemler halkta olduğu kadar, yıllardır ilimizin/bölgemizin refahı, huzuru, kalkınması ve toplumsal barış için çaba içerisinde olan biz iş insanları, iş örgütlerini de heyecanlandırmış, umutlandırmıştır. Bölgesel Ekonomik Kalkınma için; Kentin önemli bileşenlerinden Sivil toplum Örgütleri ve Kent dinamikleri tüm imkanlarını seferber ederken, Bölgede yerleşik yatırımcılarımız da üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmekten geri durmamışlardır” diye konuştu.

“İddialar, yabancı girişimcileri ürkütüyor”

Kentini gazeteci olarak tanımlayan bazı kişilerin, aslı astarı olmayan iddiaları gündeme taşıdığına konuşmasında işaret eden Vural, bu iddiaların da yabancı girişimciyi ürküttüğünü savunarak, “Bizler bölgemiz, kentimiz için bu denli çaba içinde iken; kendilerini gazeteci olarak tanımlayan bazı kimseler aslı astarı olmayan iddiaları kendine meslek edinmiş, tedirginlik havasını hakim kılmaya çalışmaktadır. Bölge de süregelen Kayyum Politikalarından kaynaklı olarak; Ekonomik, Sosyal, Siyasal ve psikolojik olarak yüzlerce sorun ile uğraşmak yetmezmiş gibi, bu felaket tellalları da başka bir sorunumuz olmaya başlamıştır. Bu politikalar yüzünden yabancı girişimciler bölgeye temkinli yaklaşırken, yerli yatırımcılarda ise sermaye göçüne neden olmaktadır. Kendilerine rol ve misyon biçmeye çalışan bu sözde gazeteciler maksadını aşan açıklamalar ile, kendilerini devlet yetkilisi ve kolluk kuvvetlerinin yerine koymaya başlamıştır, Sivil toplum kuruluşlarımızdan iş insanlarına kadar uzanan isim listesi zikredilerek, çoğu iş insanımız töhmet altında bırakılmıştır. Ki bu iş insanlarımızın bazıları Türkiye’nin dört bir yanında siyasi parti farkı gözetmeksizin belediyelerin işlerini yapmaktadırlar” şeklinde konuştu.

“Yeni Şafak, geçmiş andıçların ruhuna fatiha okutuyor”

Yeni Şafak Gazetesi’nin son olarak gündeme taşıdığı iddiaları, “Andıç” olarak değerlendiren Vural, “Geçmişte adına Andıç’ denen iftira ve yıpratmaların ne olduğunu çok iyi bilen Yeni Şafak gazetesi, geçmiş andıçların ruhuna adeta fatiha okuturcasına kara habercilik yapmıştır. Yeni Şafak ülkemizdeki birçok kesimin geçmişte ki mağduriyetlerinde rolü olan gazetelerin yerini almıştır, bu kara habercilik örneğiyle de bu pozisyonunu perçinlemiştir. Seçim sonuçlarını içine sindiremeyen Kayyumsevicilerin; gazeteci kimlik aparatı olan, bu şahısları başta yargıya ve toplum vicdanına şikayet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gerçek, tarafsız ve objektif gazetecilik yapılması çağrısını yapan Vural, konuşmasının son bölümünde şunları söyledi:

“Buradan açık çağrıda bulunuyoruz;

Bu tür açıklamalar yerli ve yabancı yatırımcıyı kaçırıyor

Lütfen gerçek gazetecilik yapınız, Kışkırtıcı, ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı dil kullanmaktan vazgeçiniz, Barış ve huzur ortamını zedeleyecek girişimlerden vazgeçiniz, Dişimiz ve tırnağımız ile ayakta tutmaya çalıştığımız bölge ekonomisini zedelemeyiniz, Öz kaynaklarımızı ve sermayemizi ürkütmeyiniz, Demokrasiye demokratik değerlere saygınız yok ise bari bu inanç ile gittiğiniz sandıklara, yani kendinize saygı duyunuz ve vicdanınızı dinleyiniz, Bizler Diyarbakır iş insanları, iş dernekleri olarak normal rutin hukuksal prosedürlerin ilimiz ve bölgemiz için de geçerli kılınmasını istiyoruz. Kayyum mekanizmasının ortadan kaldırdığı istişare kültürünü ilimizde yeniden tesis etmek istiyoruz. Kentimize dair hafızası olmayan, kentimizin ortak aklına kulak tıkayan, kent dışından taşıma akılla kentimizi yönetecek ithal akıl/lar istemiyoruz. İş konseyi olarak kentimizin iş insanlarına, istihdam ve üretim gücünü her risk ve zor koşullar altında sürdürme mücadelesi verenlerin yanında olduğumuzu tüm kamuoyu ve ilgililerin bilmesini istiyoruz”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Jojobet - Vbet para çekme