AİDS gibi hastalıkların bulaşmasına da sebep olan cinsel sapkınlığı sahiplenen Diyarbakır Barosuna karşı dün kamuoyuna bildiri veren 62 avukat ve stajyere bugün yenileri eklendi
Diyarbakır Barosunun aldığı kararı red ettiklerini belirten MAZLUMDER Diyarbakır Şube Başkanı Avukat Mahmut Aytekin, dün alınan bu karara karşı ortak imza ile kamuoyuna paylaştıkları bildiriye yeni duyarlı avukatların eklendiğini söyleyip sayının 74’e çıktığını söyledi.
Bildiriye imza atamayan birçok duyarlı avukatın olduğunu söyleyen Aytekin, Diyarbakır Barosunun aldığı karara hemen tepki verilmesi gerektiği için bu sayının toplandığını vurguladı.
Diyarbakır Barosunun bir meslek örgütü olduğunu hatırlatan Aytekin, bundan dolayı kendisini ilgilendirmeyen konularla ilgili Diyarbakır Barosunun çalışma yapmaması gerektiğini, aksine Covid-19 sürecinde birçok avukatın ekonomik sıkıntı çektiğini, baronun bunlarla ilgilenmesi gerektiğini söyledi.
“DİYARBAKIR BAROSU BİR MESLEK ÖRGÜTÜ OLMASINA RAĞMEN KONU DIŞI ÇALIŞMA YÜRÜTTÜ”
Diyarbakır Barosunun cinsel sapkınlık gibi düşüncelere karşı aldığı kararı baroya üye avukatlara danışmadan aldığını belirten MAZLUMDER Diyarbakır Şube Başkanı Avukat Mahmut Aytekin, “Bilindiği üzere Prof. Dr. Ali Erbaş cuma hutbesinde zina ve eşcinsellik ile ilgili bir hutbe okudu. Bunun üzerine ilk olarak Ankara Barosu daha sonra İnsan Hakları Derneği son olarak da Diyarbakır Barosu bu hutbeye karşı bir açıklama yaptı. Diyarbakır Barosu’nun açıklaması, baroya üye avukatların görüşüne sunulmadan böyle bir kararın alınması bizi rahatsız etmiştir. Yine Diyarbakır Barosu bir meslek örgütü olmasına rağmen kendi meslek örgütü çalışmalarının dışında bir konu hakkında çalışma yapması bizi rahatsız etti. Böyle bir karardan sonra duyarlı avukatlar olarak bizler de bir çalışma yürüttük. Bir metin hazırladık ve bu metni basın ile paylaştık.” ifadelerini kullandı.
“NEDEN BİZLERE DE HABER VERİLMEDİ’ DİYE BİZLERİ ARAYAN BİRÇOK AVUKAT ARKADAŞIMIZ VAR”
Diyarbakır Barosunun aldığı karara karşı kısa süre içerisinde yanıt vermemiz gerektiği için 74 arkadaşlarının imza attığını belirten Aytekin, halen bile imza atmak için telefonla arandıklarını söyledi. Aytekin, “Sürenin kısıtlı olması ve durumun mahiyeti için hemen tepki verilmesi gerektiğinden dolayı ilk olarak 60 arkadaşımızın imzası ile bir liste oluşturduk. Ancak bu sayı sonradan bize ulaşan arkadaşlarımızla 74’e kadar çıktı. Şu an basın ile paylaşılan metinde 74 arkadaşımızın imzası vardır. Hatta bizi arayan ve ‘neden bizlere de haber verilmedi’ diyen çok arkadaşımız oldu. Fakat hemen tepki verilmesi gerektiği için 74 arkadaşımızın imzası ile kamuoyuna basın açıklamasını paylaştık.” dedi.
Diyarbakır Barosunun asıl işi olan meslek çalışmalarını yürütmesi gerektiğini belirten Aytekin, “Biz avukatlar Diyarbakır Barosuna üyeyiz. Diyarbakır Barosundan beklentimiz bizler ile ilgili çalışmalar yürütmesidir. Örneğin; Pandemi sürecinde birçok avukat arkadaşımız ekonomik anlamda çok ciddi sıkıntılar çekiyor. Böyle konularla ilgilenmesi gerekirken konu ile alakası olmayan, kendisini hiç ilgilendirmeyen bir konuda açıklama yapmaması gerekiyor. Çünkü gündemdeki olay dini bir konu. Diyarbakır Barosu dini bir kurum değildir. Bundan dolayı doğrudan açıklama yapması biz avukatları rahatsız ettiği için basına böyle bir paylaşım verdik.” şeklinde konuştu.
Kaynak: İLKHA