enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,0102
EURO
42,0329
ALTIN
3.739,93
BIST
9.339,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
13°C
İstanbul
13°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
8°C
Cuma Yağmurlu
11°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
14°C
Pazar Az Bulutlu
15°C

DİSKİ’den temiz su kullanımı uyarısı!

DİSKİ’den temiz su kullanımı uyarısı!
17.05.2024
431
A+
A-

DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, su verimliliğinin artırılmasına yönelik gerekli tedbirleri almak için projeler ürettiklerini belirterek, “Yurttaşlarımızı site içi yeşil alanlar ve suya ihtiyaç duyulan diğer yerlerde temiz şebeke suyunun kullanılmaması noktasında daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, yaz mevsiminde hava sıcaklıklarının artmasıyla beraber içme suyunda sorun yaşanmaması için bilinçsiz sulama konusunda uyarıda bulundu. Konuya ilişkin açıklama yapan DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, son zamanlarda yaşanan iklim değişikliği ile birlikte uzun yıllar gündemde olacağı anlaşılan kuraklığa karşı ülkede ve dünyada önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, “Bu konuda üzerimize düşeni yerine getirmek amacıyla içme-kullanma suyunda ve tarımsal sulamada kayıpların takibini yapıyoruz. Su verimliliğinin artırılması ve suyun tasarruflu kullanılmasına yönelik gerekli tedbirleri almak için projeler üretiyoruz” dedi.

Şebeke suyu yerine kuyu suyu

İçme suyunun tasarruflu şekilde kullanılmasının önemine değinen Şerifoğlu, şöyle konuştu: “Yeşil alanlarda kullanılan şebeke suyu yerine kuyu suyu kullanmak ekonomik fayda sağlayacağı gibi, insani amaçla kullanılan suyun korunmasına da katkı sağlayacaktır. Bu vesile ile yurttaşlarımızı site içi yeşil alanlar ve suya ihtiyaç duyulan diğer yerlerde temiz şebeke suyunun kullanılmaması noktasında daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.