enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,0104
EURO
42,0477
ALTIN
3.769,63
BIST
9.275,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
13°C
İstanbul
13°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
9°C
Cuma Yağmurlu
11°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
13°C
Pazar Açık
15°C

Dicle’nin gece balıkçılları görüntülendi

Dicle’nin gece balıkçılları görüntülendi
A+
A-

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Masum Süer, Dicle vadisi ile Hevsel bahçelerinde yaşamlarını sürdüren hayvanların fotoğraflarını çekip belgelemeye devam ediyor. Süer, bu defa da balıkçıgiller familyasından 2 gece balıkçılığının fotoğraflarını çekti.

DİYARBAKIRGAZETE- Son yıllarda fotoğraf çalışmalarının ağırlığını, Diyarbakır’ın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Hevsel bahçeleri ve bahçelerde yaşayan canlılar oluşturan uluslararası fotoğraf sanatçısı Mehmet Masum Süer, Dicle vadisinde gece ortaya çıkıp avlanan Ardeidae familyasından  iki gece balıkçılının fotoğraflarını çekmeyi başardı.

Süer’in fotoğrafını çektiği ilk balıkçıl, tüyleri siyah, beyaz ve gri renklerden oluşan dolgun ve küçük bir balıkçıl. Latince adı Nycticorax olan bu balıkçılın tepesi ve sırtı kuyruğuna kadar siyah, alnı, boynu ve yanakları beyazdır. Ensesinden arkadaya uzanan uzun tepeliği de beyaz renkli, gözleri ise kırmızı renklidir. Kısa ve kalın gagası ise siyahtır. Süer’in doğal ortamında avlanmaya çalışırken fotoğrafını çektiği ikinci gece balıkçılı ise diğer balıkçıla göre daha kısa, zayıf ve kahverengi tüyleriyle kaplı vücudunun tümünde düzenli ve simetrik beyaz noktacıklar var.

Bu kuşlar, gündüz pek görülmezler, ağaçlık ve çalılarla kaplı kuytu köşelerde dinlenir, akşamüstü hava kararmaya başlayınca, gündüz balıkçıllarının avlanmak için kullandıkları alanlarda pusaya yatar, küçük balıklar, kabuklular, kurbağalar ve suda yaşayan böcekleri ve küçük memelileri avlayıp yerler.

Bugüne kadar Hevsel bahçelerinde fotoğraflarını çekerek belgelediği hayvanlar arasında ak balıkçıl, alaca balıkçıl, gri balıkçıl türleriyle kızıl tilki, yılan, baykuş, şahin, tarla faresi, uzun kulaklı kirpi ve oklu kirpi ile çok sayıda kelebek de bulunuyor.  Fotoğrafçı Süer, “Dicle Vadisinde ve Hevsel bahçelerinde yaşayan hayvanların fotoğraflarını çekip belgelemekten büyük mutluluk duyuyorum. Son yıllarda, yaban hayvanlarını koruma bilincinin artması, bölgemizde yaşayan kuşların ve diğer hayvanların rahatlıkla üreyip artmalarına sebep olmaktadır. Çektiğim fotoğrafları paylaşarak bu bilincin gelişmesine katkıda bulunuyorum…” diye konuştu.

Yorumlar

  1. Dmjwoz dedi ki:

    acyclovir 800mg without prescription – where to buy zyloprim without a prescription purchase rosuvastatin without prescription

  2. Hfjbgy dedi ki:

    motilium 10mg uk – motilium pill flexeril sale